418
H Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέρχεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Siemenas. Kαι το σόου μόλις ξεκίνησε! | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ζωή και η Siemens

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 12:55
H Ζωή Κωνσταντοπούλου προσέρχεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Siemenas. Kαι το σόου μόλις ξεκίνησε!
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ζωή και η Siemens

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2017, 12:55

Εμφανίστηκε ξαφνικά. Για να στηλιτεύσει, να καταγγείλει, να εκφράσει μένος και οργή για επιλογές και τακτικές που κάνουν τη Δικαιοσύνη αργόσυρτη και αναποτελεσματική.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου της «Πλεύσης Ελευθερίας», έκανε εντυπωσιακό και ηχηρό come back στη δίκη της Siemens, δηλώνοντας παράσταση Πολιτικής Αγωγής εκ μέρους της ένωσης πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους». Η οποία (ένωση) είναι υπό σύσταση, καθώς εν πρώτοις έχει απορριφθεί η σχετική αίτηση από το Ειρηνοδικείο, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει μόνο ότι η Ζωη είναι εδώ, και θα εξακολουθήσει να είναι, εξασφαλίζοντας βήμα για τα επόμενα δυο χρόνια, αν όχι και περισσότερο, όσο δηλαδή υπολογίζεται η διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Δεν ήταν δυνατόν το σκάνδαλο των σκανδάλων να μένει σε εκκρεμότητα εκδίκασης. Ετσι είπε η Ζωή. Οι παλινωδίες του περασμένου Ιουλίου με τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στα γερμανικά και τα γαλλικά (για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους) και η αναβολή της δίκης, την έβγαλαν από τα ρούχα της. Και είπε να δράσει. Και να ‘ σου η νεογέννητη «Δικαιοσύνη για όλους».

202124 (1)
Πρωί Παρασκευής, 24 Φεβρουαρίου 2017. Ο Θεόδωρος Τσουκάτος προσέρχεται στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens (INTIMENEWS)

Η Ζωή δεν ήταν δυνατόν να λείπει. Και εφόσον είναι εδώ, δεν ήταν δυνατόν να μη μιλάει. Την πρώτη κιόλας φορά που πήρε τον λόγο στη δικαστική αίθουσα στέναξαν τα έδρανα. Διατύπωσε δριμύ κατηγορώ, για τα πάντα. Ακόμη και για τα ίδια τα έδρανα, που θα έπρεπε να ανήκουν σε άλλη αίθουσα, μεγαλύτερη, πιο ευρύχωρη, καταλληλότερη για τις ανάγκες μιας τέτοιας δίκης – μαμούθ.

«Δεν μπορεί να κάνει η κυρία Κωνσταντοπούλου τον εθνικό εισαγγελέα», εξανέστη ο αειθαλής Δημήτρης Τσοβολας, συνήγορος υπεράσπισης, και εκ του ρόλου του στην απέναντι όχθη από τη Ζωή. «Τσοβόλα δώστα όλα», πετάχτηκε κάποιος από το πλήθος των ορθίων που κατέκλυσαν από το πρωί την αίθουσα του Εφετείου. Καμία έκπληξη. Η παρουσία της Ζωής ανάβει τα αίματα, η χωροταξική συνθήκη κάθε φορά είναι ανθυπολεπτομέρεια.

Διαπρεπείς ποινικολόγοι, ορκισμένοι να σώσουν τις ζωές των πελατών τους με κάθε δυνατό όπλο, την άκουγαν σιωπηλοί. Δεν έχουν τίποτα μαζί της, τους κάνει όμως να ανησυχούν. Γιατί στην υπόθεση υπάρχουν αδικήματα που κινδυνεύουν με παραγραφή. Και η Ζωή που ξέρει τι σημαίνει «εκτενές» στον λόγο, άθελα της, τους την εγγυάται.

Για την ιστορία, η δίκη για το σκάνδαλο Siemens, που αφορά τη σύμβαση που είχε συνάψει ο γερμανικός κολοσσός με τον ΟΤΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ξεκίνησε μεν σήμερα Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου του σωτήριου έτους 2017, αλλά διακόπηκε έως τις 6 Μαρτίου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...