298
Ο Εμανουέλ Μακρόν στην προεκλογική συγκέντρωση στη Λυόν, το βράδυ του Σαββάτου. «Δεν θέλω να οικοδομήσω κανένα τείχος» είπε | REUTERS/Robert Pratta

Ο Μακρόν «υιοθετεί» τα λαμπρά μυαλά που θέλουν να φύγουν από τις ΗΠΑ του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2017, 22:38
Ο Εμανουέλ Μακρόν στην προεκλογική συγκέντρωση στη Λυόν, το βράδυ του Σαββάτου. «Δεν θέλω να οικοδομήσω κανένα τείχος» είπε
|REUTERS/Robert Pratta

Ο Μακρόν «υιοθετεί» τα λαμπρά μυαλά που θέλουν να φύγουν από τις ΗΠΑ του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2017, 22:38

Αφού αρχικά έχτισε το προφίλ του αξιόπιστου και φρέσκου προεδρικού υποψηφίου, τώρα ο Εμανουέλ Μακρόν χτίζει το προφίλ του ηγέτη παγκόσμιου βεληνεκούς, το προφίλ του φρέσκου πολιτικού απέναντι στον σκοταδισμό του Ντόναλντ Τραμπ. Ετσι, ο 39χρονος ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ο οποίος μετά και τα σκάνδαλα που έπληξαν την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν έχει αναδειχθεί σε ένα εκ των φαβορί να διαδεχθεί τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, απηύθυνε το Σάββατο κάλεσμα στους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες να μετακομίσουν στη Γαλλία!

Ο νεαρός πρώην υπουργός Οικονομίας, που εκτιμάται ότι θα περάσει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών και εκεί θα νικήσει τη Μαρίν Λεπέν, προέτρεψε τους επιστήμονες που εργάζονται στις ΗΠΑ και εξειδικεύονται στα θέματα κλιματικής αλλαγής, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή της υγείας και ανησυχούν για τη νέα πολιτική κατάσταση να αναζητήσουν καταφύγιο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

«Θέλω όλοι εκείνοι που σήμερα ενσαρκώνουν την καινοτομία και την αριστεία στις ΗΠΑ να ακούσουν όσα τους λέμε: από δω και στο εξής, από τον επόμενο Μάιο, θα έχετε μια νέα πατρίδα, τη Γαλλία» τόνισε ο 39χρονος Μακρόν.

Χωρίς να κατονομάζει τον Ντόναλντ Τραμπ στη ομιλία που εκφώνησε στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, ο ανεξάρτητος υποψήφιος επισήμανε ότι η «ειλικρινής του πρόσκληση» απευθύνεται σε όλους τους «ερευνητές, τους ακαδημαϊκούς και τις εταιρείες στις ΗΠΑ που μάχονται τον σκοταδισμό και που σήμερα φοβούνται».

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε και στην πρόθεση του αμερικανού προέδρου να χτίσει τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, το οποίο συνέκρινε με τη Γραμμή Μαζινό στη Γαλλία, η οποία το 1940 δεν κατάφερε να εμποδίσει τους Ναζί να εισβάλουν στην χώρα.

«Δεν θέλω να οικοδομήσω κανένα τείχος. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν προβλέπεται κανένα τείχος στο πρόγραμμά μου», υπογράμμισε ενώπιον περίπου 8.000 υποστηρικτών του. «Θυμάστε τη Γραμμή Μαζινό;» κατέληξε με νόημα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...