648
Ο Πρωθυπουργός στο λούνα παρκ | Χριστίνα Ταχιάου

Χαλλλαρά και με την μπάντα

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 5 Ιανουαρίου 2017, 16:40
Ο Πρωθυπουργός στο λούνα παρκ
|Χριστίνα Ταχιάου

Χαλλλαρά και με την μπάντα

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 5 Ιανουαρίου 2017, 16:40

Η Θεσσαλονίκη είναι για τον Αλέξη Τσίπρα κάτι σαν την παιδική του χαρά. Θέλει να έχει λίγο χρόνο χαλαρό, χωρίς να βρίσκεται σε περίοδο διακοπών; Έρχεται Θεσσαλονίκη, στην πόλη με τα δύο σίγμα και τα πέντε λάμδα κι ανοίγει το υποκατάστημα του πρωθυπουργικού γραφείου «Το Χαλλλαρόν».

Έφτασε στην πόλη το απόγευμα της Τετάρτης με την πτήση της γραμμής της Aegean, τον περίμεναν 10 ή 11 αυτοκίνητα στην πίστα, έμεινε στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ επειδή το Μακεδονία Παλλάς έκλεισε λόγω ανακαίνισης και το πρωί της Πέμπτης άνοιξε το γραφείο «Το Χαλαρόν». Η μέρα αποδείχτηκε ακόμα πιο χαλαρή, καθώς λόγω κακής συνεννόησης, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν χάλασε τις διακοπές του στο γραφικό χωριό του Νυμφαίο προκειμένου να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Στις 12.30 ο πρωθυπουργός μετέβη στο Σύλλογο Παιδιών με σύνδρομο Ντάουν και στις 13.00 ήταν προγραμματισμένη επίσκεψή του στο χώρο της Έκθεσης, όπου λειτουργεί ο «Αστερόκοσμος». Πρόκειται για ένα λούνα παρκ, που λειτουργεί για τα παιδιά για την εορταστική περίοδο. Η αφορμή της επίσκεψής του ήταν η επίσκεψη κάποιων προσφυγόπουλων στον «Αστερόκοσμο» και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε ήδη φροντίσει, από την προηγούμενη ημέρα, να καλέσει κόσμο στην –ας πούμε- σεμνή τελετή.

Φτάσαμε στις 13.00, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, μια διπλωμάτης, ελάχιστα στελέχη από ΜκΟ και Οργανισμούς γύρω από το προσφυγικό και η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού για να παίξει το «The final countdown», επειδή, όμως με ενημέρωσαν είναι το αγαπημένο τραγούδι του πρωθυπουργού. Ανάμεσα στον κόσμο, σκυφτές φιγούρες μ’ έναν ελαφρώς δραματικό τόνο, οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δραματικό διότι κάποιοι αναδομήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό και δεν είναι πλέον Υπουργοί (Μάρδας, Παρασκευόπουλος, Μπόλαρης), άλλος επειδή δεν υπουργοποιήθηκε (Μηταφίδης).

Δεν ξέρω αν έχετε ποτέ νιώσει να σας ποτίζουν με παρακμή, να κυλά στο πετσί σας η παρακμή. Στη μισή ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε να φτάσει αλλά και στη διάρκεια της επίσκεψής του ένιωθα να έχω γεμίσει παρακμή, να μου μιλάει η παρακμή, να έχω κυκλωθεί, να ζω σ’ ένα σύννεφο παρακμής. Οι αλλοδαποί γνωστοί μου αναρωτιόντουσαν τι κάνουν εκεί, κάποιοι περαστικοί κοντοστέκονταν να δουν το σκηνικό, οι μουσικοί βαριόντουσαν κι οι βουλευτές έκοβαν βόλτες μουδιασμένοι.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα συνοδεύτηκε από το πιο γκροτέσκο σκηνικό στο οποίο έχω βρεθεί. Η μπάντα άρχισε να παίζει το «The final countdown» στη μια άκρη, το μπουλούκι που συνόδευε τον Τσίπρα ήταν στην άλλη άκρη, οι μουσικοί έκαναν και μια χορογραφία, ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι ο Τσίπρας δεν άκουσε την κομματάρα του και το πήγαν από την αρχή ενώ όλοι γύρω μου είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια από το γελοίο του πράγματος, το μπουλούκι άρχισε να κινείται προς την μπάντα, η μπάντα δεν ήξερε τι να κάνει, οι μουσικοί άρχισαν να οπισθοχωρούν και το έκοψαν ξαφνικά, διότι το μπουλούκι θα τους ποδοπατούσε.

21_22_20170105_tk_1369_copy_sooc1483624953
(Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στον «Αστερόκοσμο», χαιρέτισε τους «πέντε κρίκοι ένα τάλιρο», χάζεψε κανένα τρίλεπτο το παγοδρόμιο, είπε σε όλους από ένα αστείο, χαμογέλασε όσο περισσότερο μπορούσε, κάποιες πρόσφυγες που είχαν πάει με τα παιδιά τους ρωτούσαν τι συμβαίνει, το μπουλούκι κι όλοι εμείς μετακινηθήκαμε προς την έξοδο αλλά η μεγάλη φίρμα της υπόθεσης δεν ήταν ο Τσίπρας. Η μεγάλη φίρμα της υπόθεσης ήταν η Κατερίνα Νοτοπούλου. Με εκείνη ήθελαν όλοι να βγουν φωτογραφία, να της μιλήσουν, να τη θαυμάσουν, να της πουν ότι τη στηρίζουν, να πάρουν λίγη αύρα από τον απίστευτο αέρα με τον οποίο εκείνη κινούνταν.

Μετά, το μπουλούκι πήγε προς το κτίριο της διοίκησης της ΔΕΘ για ένα σύντομο καφέ. Πολύ σύντομο, όμως, διότι ο πρωθυπουργός δεν είχε περιθώριο να στήσει τον επόμενο καλεσμένο του, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο με τον οποίο είχε ραντεβού στις 14.30 στο «Χαλλλαρόν». Πήγα σ’ ένα κοντινό καφέ για να γράψω το κομμάτι που διαβάζετε τώρα, κι οι νεαρές στη διπλανή παρέα σχολίαζαν ότι «ήρθε ο Τσίπρας κι έκλεισε η πόλη». Ναι, αλλά ενίοτε διασκεδάζει και λίγο. Εστω ένα μικρό κομμάτι της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...