619
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος στην Ευρωβουλή |

Επίθεση Χρυσόγονου σε Τσίπρα: «Τον ενημερώνουν Καρανίκας – Νοτοπούλου για τα ευρωπαϊκά»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 13:12
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος στην Ευρωβουλή |

Επίθεση Χρυσόγονου σε Τσίπρα: «Τον ενημερώνουν Καρανίκας – Νοτοπούλου για τα ευρωπαϊκά»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2017, 13:12

Οταν ο Κώστας Χρυσόγονος έχει διαφορές με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, επιλέγει να τις εκφράζει δημοσίως. Αυτή τη φορά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «παραπονέθηκε» ότι έχει να δει και να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπα «κάπου δύο χρόνια». Οπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Ημερολόγιο» στον ΣΚΑΪ, «η μία και μοναδική συνάντηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό έγινε τον Μάρτιο του 2015 στο Μαξίμου, έκτοτε δεν έχει υπάρξει άλλη επαφή».

Τι σημαίνει αυτό; «Προφανώς ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι ενημερώνεται επαρκώς για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», σημείωσε σκωπτικά ο κ. Χρυσόγονος, αναφερόμενος στον μετακλητό σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού στο γραφείο του πρωθυπουργού, Νίκο Καρανίκα και στην Κατερίνα Νοτοπούλου που ανέλαβε τα ηνία του νέου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε ότι δεν έχει δει τον κ. Τσίπρα ούτε κατ’ ιδίαν, καθώς δεν επιδιώκει κατ’ ιδίαν συναντήσεις. «Ο,τι έχω να το πω το λέω δημόσια», πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ενοχλεί με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του, απάντησε: «Αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από ‘κει και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χρυσόγονος βάλλει -δημοσίως- κατά του Πρωθυπουργού. Τον Ιούνιο του 2016 είχε δημοσιεύσει επιστολή που απέστειλε στον ίδιο, σχολιάζοντας ότι ο κ. Τσίπρας με την τακτική και τις αποφάσεις του μετατρέπει την Ελλάδα σε κάτι «ελαφρώς χειρότερο από την Ζιμπάμπουε». Και, έναν μήνα αργότερα, με την αρμοδιότητα και του συνταγματολόγου είχε ταχθεί κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στη δημοκρατία της Κολομβίας δεν θα βρεθούν σε θέσεις κλειδιά τα πρωτοπαλίκαρα του Πάμπλο Εσκομπάρ».

Στις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος την Πέμπτη, διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση και την άτυπη διαμάχη της με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι ο Βόλφγκανκγ Σόιμπλε και οι σκληροί των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας δεν έχουν πρόβλημα με το αν κυβερνούν την Ελλάδα αριστεροί ή δεξιοί, αλλά στόχος τους είναι να εκφοβίσουν μέσω της Ελλάδα την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία που είναι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. «Γι’ αυτό άφησαν να πέσει ο Σαμαράς και στηρίζουν την Πορτογαλία», είπε προσθέτοντας ότι «ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι τέταρτος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα» προειδοποίησε.

Αντιδράσεις από το Μαξίμου

Φυσικά οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή σχετικά με τις συναντήσεις που κάνει ο κ. Τσίπρας δεν άρεσαν στο Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι ο Πρωθυπουργός δεν επιλέγει τους συνομιλητές του από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών. Αν ήθελε ο ευρωβουλευτής να συναντήσει τον Πρωθυπουργό θα μπορούσε να τον δει, υποστήριξαν.

«Ο Κ. Τσίπρας ενημερώνεται τακτικότατα από τον Δημήτρη Παπαδημούλη για τα θέματα του ευρωκοινοβουλίου» ανέφεραν για να τον διαψεύσουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ζήτησε από τον κ. Χρυσόγονο να… κοιτάει τη δουλειά του! «Να κρίνουμε την κυβέρνηση από το έργο της όχι από δηλώσεις στελεχών που έχουν και ένα στοιχειό προσωπικού ύφους, ίσως να δείχνει και μια μικρή διαφοροποίηση», είπε. «Καλό είναι να κοιτάμε τη δουλειά μας περισσότερο όσοι είμαστε σε θέσεις, όχι και να αναδεικνύουμε κάποιο στοιχείο που να προβάλλει περισσότερο τον εαυτό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης.

Σε ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνηθίσει σε ένα εύρος τέτοιων τοποθετήσεων». Τόνισε ότι ο ίδιος τον βλέπει τον Πρωθυπουργό, με την τελευταία φορά να ήταν προ ενός μηνός. «Οταν έχεις διατηρήσει και έχεις μια εσωτερική συνέπεια και εσωτερική οργάνωση είσαι εντός γραμμής» τόνισε με νόημα.

Και στον ρόλο της προάσπισης του Πρωθυπουργού εμφανίστηκε και ο, επίσης ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας στο Twitter ότι η δήλωση του συναδέλφου του ήταν άστοχη και άκομψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...