205
O Eπίτροπος Μοσκοβισί οφείλει να είναι αισιόδοξος | SOOC

Αισιόδοξα μηνύματα από Μοσκοβισί και Ντάισελμπλούμ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2016, 20:55
O Eπίτροπος Μοσκοβισί οφείλει να είναι αισιόδοξος
|SOOC

Αισιόδοξα μηνύματα από Μοσκοβισί και Ντάισελμπλούμ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2016, 20:55

«Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας» είπε ο  επίτροπος Oικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε δε, ότι η εμπιστοσύνη ξαναχτίζεται: «είμαστε στον σωστό δρόμο για την επιστροφή των επενδυτών» ανέφερε. Επανέλαβε ότι εφόσον η κυβέρνηση αναλάβει τις ευθύνες της θα πρέπει και οι εταίροι να αναλάβουν τις δικές τους ως προς το ζήτημα του χρέους και εξέφρασε την ελπίδα για μία διεθνή συμφωνία έως το τέλος του έτους.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ. «Ισως ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους το 2018, όταν το πρόγραμμα θα έλθει σε ένα τέλος», είπε ο Ντάισελμπλουμ και προσέθεσε: «Στεκόμαστε στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος».

Σε γενικές γραμμές θετικό ήταν και το σχόλιο του για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης: «Ακούω ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδο. Αρκεί βέβαια και οι Ελληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και τους όρους του προγράμματος.» Ασφαλώς εμφανίστηκε αμετακίνητος στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος: «πρέπει να μεγαλώνει κάθε χρόνο, ώστε το 2018 να φτάσει στο 3,5% και εκεί να εκτιμήσουμε τι θα κάνουμε.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...