231
| REUTERS/Axel Schmidt

O Σόιμπλε υποστηρίζει ότι για τον λαϊκισμό φταίει το Internet

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2016, 09:02

O Σόιμπλε υποστηρίζει ότι για τον λαϊκισμό φταίει το Internet

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2016, 09:02

Υπάρχει μια ειρωνεία. Ενα άρθρο κατά του λαϊκισμού στη «Βίβλο» του ευρωπαϊκού λαϊκισμού, την ευρείας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild. Και με την υπογραφή του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, o οποίος πάντα φλέρταρε με τα στερεότυπα για τους νοτιοευρωπαίους που τόσο αρέσουν στον λαϊκο αναγνώστη και ψηφοφόρο. Αλλά πλησιάζουν οι γερμανικές εκλογές, σε δέκα μήνες θα στηθούν κάλπες, και έτσι όλα εξηγούνται.

Ο Σόιμπλε έγραψε άρθρο κατά του δημαγωγικού λαϊκισμού, μία ημέρα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

«Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής» είναι ο τίτλος του άρθρου του γερμανού υπουργού Οικονομικών ο οποίος σημείωσε: «Και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση». Ο ίδιος εκτίμησε ότι μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι «το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής , της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα». Επιπλέον, οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές. Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωσηw γνώμης από το Διαδίκτυο, εξήγησε ο χερ Σόιμπλε: «Στο Διαδίκτυο είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» σχολίασε επικριτικά.

Ο 74χρονος γερμανός πολιτικός υπογράμμισε στο άρθρο του ότι είναι αναγκαία η «πολιτισμένη συζήτηση», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνώμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα». Καλή ευχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...