612
Ιούλιος του 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη μετατρέψει το «Οχι» σε «Ναι». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε άλλη άποψη | SOOC

Μπορεί η Ζωή να απειλήσει τον Τσίπρα;

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 29 Σεπτεμβρίου 2016, 13:06
Ιούλιος του 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη μετατρέψει το «Οχι» σε «Ναι». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε άλλη άποψη
|SOOC

Μπορεί η Ζωή να απειλήσει τον Τσίπρα;

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 29 Σεπτεμβρίου 2016, 13:06

Δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον πρώην κομματικό της σύντροφο και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είναι όμως η πρώτη φορά που τον αποκαλεί δημοσίως «ξεφτιλισμένο». «Δεν μπορώ να πω άλλη λέξη», δικαιολογήθηκε στη συνέντευξή της το πρωί της Πέμπτης, στον ΑΝΤ1.

Χοντρό; Χοντρό. Αλλά η εξήγηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν αφοπλιστική. «Οι άνθρωποι που έχουν τιμή και αξιοπρέπεια δεν λένε άλλα και κάνουν άλλα. Ακουγα τις προάλλες τον λόγο του κ. Τσίπρα όταν πήγε στην ΕΥΔΑΠ που έλεγε ότι “θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας αυτοί που θα ιδιωτικοποιήσουν την ΕΥΔΑΠ”. Οταν το έχεις πει αυτό, πρέπει πραγματικά να είσαι εντελώς… ξεφτιλισμένος, δεν μπορώ να πω άλλη λέξη, για να φτάνεις να υπογράφεις την ιδιωτικοποίηση αυτή». Αν ξεπεράσεις το λεκτικό, διακρίνεις το μοτίβο που ακολουθεί η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας: να αποδομήσει με τις όλο και πιο πυκνές δημόσιες εμφανίσεις της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο δραστικά το όποιο αριστερό προφίλ του Πρωθυπουργού, διεκδικώντας παράλληλα για την ίδια και το νεογέννητο κόμμα της, τον ρόλο της αυθεντικής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Υπό αυτό το πρίσμα τα όσα είπε την Πέμπτη η κυρία Κωνσταντοπούλου στον πασίχαρο που έβγαλε λαβράκι Γιώργο Παπαδάκη, αποτελούν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της σκληρής αντιπολίτευσης από τ’ Αριστερά της Πλεύσης Ελευθερίας προς το κυβερνών κόμμα.

Μπορεί άραγε να απειληθεί το κυβερνών κόμμα από την κόρη του πρώην προέδρου του; Δημοσκοπικά φαίνεται ότι ναι, όντως υπάρχει ένα εκλογικό σώμα που πιστεύει στην Πλεύση Ελευθερίας ή αν θέλετε γοητεύεται από τον ζωώδη πολιτικό μαγνητισμό που εκπέμπει η Ζωή. Ολα τα τελευταία γκάλοπ δίνουν στην Πλεύση Ελευθερίας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 2,5%, πολύ πιο πάνω από τον πρώην συνοδοιπόρο στο αντιμνημονιακό μέτωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη. Παραμένει μεν μακριά από το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, αλλά οι δημοσκόποι «βρίσκουν» την Κωνσταντοπούλου στις απαντήσεις του δείγματος πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε για το άμεσο μέλλον σειρά δημόσιων παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους που ιδιωτικοποιούνται από την κυβέρνηση. Και οι παρεμβάσεις θα σχετίζονται και με τις γνωστές νομικές εμμονές της Ζωής – γερμανικές οφειλές, επονείδιστο χρέος, ΕΛΣΤΑΤ κλπ. «Αυτές τις υποθέσεις τις “πουλάει” η κυβέρνηση, ενώ παριστάνει ότι τις υπερασπίζεται» κατήγγειλε από το στούντιο του ΑΝΤ1.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά όπου φαίνεται να πονάει περισσότερο. Στα Αριστερά. Μιλάει για «ξεπουλημένους», για «απατεώνες» που έχουν κάνει «κωλοτούμπες», λέει τον Πρωθυπουργό «ξεφτιλισμένο» και τον κατηγορεί για το ότι είχε προσυμφωνήσει με τους Ευρωπαίους την στροφή 180 ͦ  στο δημοψήφισμα. Η φυγόκεντρος στην πολιτική είναι άτιμο πράγμα. Και όσο περισσότερες είναι αυτές οι στροφές όλο και περισσότεροι πετάγονται έξω από το όχημα.

Στη συνέντευξή της ανέφερε ότι η παραχώρηση του Ελληνικού είναι αξιόποινη πράξη και υπενθύμισε ότι αυτοί που την ψήφισαν έλεγαν άλλα παλιά. Δεν τα αποκηρύσσει τα παλιά και ηρωικά η Ζωή, τα υπερασπίζεται. Και αν σκεφτεί κανείς την σκόρπια διαδήλωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα συζήτησης και ψήφισης της σύμβασης για την επένδυση στο Ελληνικό, μοιάζει να απευθύνεται όχι μόνο σε εκείνο το θρυλικό «4%» των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις ενοχές των σημερινών βουλευτών του κόμματος που εξελέγησαν όταν το κόμμα έγινε αυτό του 35%. Κανείς από την συριζαϊκή πλημμυρίδα της Β’ Αθηνών δεν πήγε στη Βουλή, έστω για να ακούσει τη συζήτηση για την παραχώρηση του παλιού αεροδρομίου.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha την περασμένη εβδομάδα, η Πλεύση Ελευθερίας εμφανιζόταν να παίρνει το 3,6% των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (αυτούς που τον ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015). Και όσο ο Αλέξης Τσίπρας θα πορεύεται όλο και πιο βαθιά στις εποχές των μνημονίων, όσο οι παρέες του θα αλλάζουν και θα μιλάει περισσότερο με τη Μέρκελ απ’ ό,τι με την Μπέτυ, τόσο η Ζωή θα ορέγεται μια εκδίκηση για τότε που ο παλιός της σύντροφος δεν της έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...