2224
Πάνος Σκουρλέτης (αριστερά) και Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή την Τρίτη. Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν το Υπερταμείο των 99 ετών | Menelaos Myrillas / SOOC

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το Υπερταμείο – «Μασάζ» στους Οικολόγους

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2016, 21:29
Πάνος Σκουρλέτης (αριστερά) και Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή την Τρίτη. Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν το Υπερταμείο των 99 ετών
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το Υπερταμείο – «Μασάζ» στους Οικολόγους

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2016, 21:29

Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, εντάσσει ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και εκπληρώνει ορισμένα από τα προαπαιτούμενα που θέτει το μνημόνιο. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 152 βουλευτές. Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκειμένου να πειστούν οι δύο βουλευτές των Οικολόγων που εξέφρασαν ενστάσεις για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Τα φυλλάδια που πέταξαν από τα θεωρεία της Βουλής στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι το επικοινωνιακό γεγονός της συζήτησης. Το φυλλάδια θύμιζαν τις παλαιές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ιδιωτικοποίησης των υδάτων και μάλλον προκάλεσαν αμηχανία στην κυβερνητική πτέρυγα. Αλλο… χαριτωμένο στιγμιότυπο σημειώθηκε όταν ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας, ανέβηκε στο βήμα μιλώντας στο κινητό του…

Και μπορεί από τη συζήτηση να απουσίαζαν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, η ένταση διατηρήθηκε στα αναμενόμενα υψηλά επίπεδα. Εντύπωση προκάλεσε και η απουσία των ΑΝΕΛ, τόσο του Πάνου Καμμένου, όσο και βουλευτών από το βήμα. Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ήταν εκεί και άσκησαν σκληρή κριτική.

Φώφη Γεννηματά:  «Το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης – Καλογρίτσα  – Τράπεζας Αττικής έχει αποκαλυφθεί. Η ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΝΚ χρηματοδότησε τον εργολάβο για να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL. Με φυσικούς αυτουργούς και ενορχηστρωτές τον Ν. Παππά και τον Χρ. Σπίρτζη, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει την ηθική και πολιτική ευθύνη. Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Τώρα είναι η ώρα του Εισαγγελέα». Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ψήφο τους απόψε, ολοκληρώνουν την άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι και προσθέτει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος» και ότι «αποδείχτηκε ότι επιλέχθηκαν για αυτή τη βρώμικη δουλειά». Σημείωσε, πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, επιβεβαίωσαν «την αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ν.Δ. γύρω από τους στόχους του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ασυνέπεια μεταξύ προεκλογικών λόγων και κυβερνητικών έργων του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε πίνακα με τους διορισμούς, σε θέσεις-κλειδιά, κομματικών στελεχών και υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ουσιαστικά απαξιώσει τη δημόσια περιουσία. «Είστε κύριοι της Κυβέρνησης οι καλύτεροι μαθητές ενός αποτυχημένου παλαιοκομματικού συστήματος –και τους ξεπερνάτε. Οι προηγούμενοι, τους τελευταίους μήνες, είχε φανεί ότι σε μερικά πράγματα έστω είχαν αρχίσει να βάζουν μυαλό, υπό την πίεση της κοινωνίας, υπό την πίεση της Ευρώπης. Και έρχεστε εσείς και τους ξεπερνάτε. Τα ίδια λάθη, αλλά αυτή τη φορά με επαναστατικό αμπαλάζ.»

Βασίλης Λεβέντης: Είπε ότι δεν πρόκειται να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ: «εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω. Αν φύγουν τώρα πέντε βουλευτές από την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές». «Η χώρα έχει τρεις λύσεις, να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας τον Γολγοθά του και να καταρρεύσει, ή να σχηματιστεί τώρα Οικουμενική κυβέρνηση ή να πάμε σε εκλογές» είπε.

Πώς ξεπεράστηκαν οι… ενστάσεις των Οικολόγων

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μας διαβεβαίωσε: Οσο είναι αυτός υπουργός δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, οι οποίες με το υπό συζήτηση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο περνούν στο Υπερταμείο. Μόνο που υπουργός που να φτάνει τα 150 χρόνια δεν υπάρχει. Και επειδή με τα 99 χρόνια μεταβίβασης των συγκεκριμένων εταιρειών στο Υπερταμείο αυξάνονται λογικά οι πιθανότητες κάποια στιγμή να μην είναι ο κ. Τσακαλώτος υπουργός και αυτές οι ΔΕΚΟ να ιδιωτικοποιηθούν, άρχισαν και οι πολιτικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, παρά τις ευχές για μακροημέρευση του υπουργού Οικονομικών, εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που έρχεται σε σύγκρουση με το πολιτικό γονιδίωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωνε δημοψηφίσματα στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Μόλις δύο χρόνια. Και ήδη, εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου που θα ξεκλειδώσει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καταγράφηκαν οι πρώτες απειλές διαρροών από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Το Πολιτικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων – από τους οποίους προέρχονται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής, ο Γιώργος Δημαράς – αποφάσισε να καταψηφιστεί η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο.

Στην απόφασή τους (διαβάστε την ολόκληρη εδώ), μεταξύ άλλων, επικαλούνται τις αρχές των Οικολόγων ότι το νερό είναι απαλλοτρίωτο, σχετική απόφαση του ΣτΕ, τη διεθνή εμπειρία για αύξηση των τιμών σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του νερού και το σχετικό δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη το 2014. Εναν χρόνο πριν από εκείνο το δημοψήφισμα, σε εκδηλώσεις υπέρ της κρατικής υπόστασης της ΕΥΑΘ μιλούσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Εκτοτε βέβαια πολλά άλλαξαν.

Οι Τσιρώνης και Δημαράς πέρασαν το κατώφλι του Μαξίμου για να συζητήσουν με τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη. Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και οι Τσίπρας και Τσακαλώτος. Το περίφημο «μασάζ» επιστρατεύτηκε. Και κατά τα φαινόμενα απέδωσε, αφού το μεσημέρι της Τρίτης κυκλοφόρησε ότι εκάμφθησαν οι αντιδράσεις. Μάλιστα ο υπουργός και ο βουλευτής διευκρίνισαν στους δημοσιογράφους στη Βουλή, ότι πήραν διαβεβαιώσεις από τους υπουργούς ότι θα υπάρξει «τροποποίηση της διάταξης», η οποία θα παραπέμπει στο Σύνταγμα, και έτσι «θα λύνεται το πρόβλημα».

Σε κάθε περίπτωση η πιθανή «διαρροή» των Οικολόγων του ΣΥΡΙΖΑ μολονότι δεν θα απειλούσε την κυβερνητική πλειοψηφία, σίγουρα θα αποτελούσε (και αποτελεί, ανεξαρτήτως του συμβιβασμού) ένα συμβολικό πλήγμα και μια απόδειξη ότι αυτή η ιστορία με το Υπερταμείο που απορροφά τις ΔΕΚΟ έρχεται σε σύγκρουση με το DNA της κυβέρνησης της πρώτης φορά Αριστερά.

Βρούτσης κατά Τσιρώνη για «αντάρτικο του γλυκού νερού»

«Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε για πρώτη φορά, μετά τους ψευτοαγανακτισμένους, το φαινόμενο του ψευτοαντάρτη», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση. Ο βουλευτής χαρακτήρισε «αντάρτικο του γλυκού νερού» τη στάση του κ. Τσιρώνη.

Βέβαια τα πυρά του κ. Βρούτση δεν αφορούσαν μόνο τις αντιδράσεις των Οικολόγων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στις διατάξεις για τα ασφαλιστικά, είπε ότι αυτό που συμβαίνει είναι διασυρμός χωρίς ιστορικό προηγούμενο. «Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο, κάτι που ψηφίστηκε πριν από τέσσερις μήνες, να έρχεστε σήμερα να το ξεψηφίζετε», υπογράμμισε.

171623
O Γιάννης Βρούτσης κατά την εισήγησή του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο (INTIMENEWS/MΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

«Η στιγμή έχει τη σημειολογία της», σημείωσε ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός ήταν που μέσα στο Μαξίμου έδινε το χέρι του και τον λόγο της τιμής του, μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο, απέναντι στους εκπροσώπους μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, νέων αγροτών ότι θα φέρει μία διάταξη για να γίνει λίγο πιο ήπιο το «κατασκεύασμα Κατρούγκαλου» για να αγκαλιάσει τους νέους. «Δεν πέρασαν τέσσερις μήνες και το ξεψηφίζετε σήμερα. Θα μπορούσε κάποιος να το πει και νόμο-γόμα!». 

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι αν η ΝΔ έφερνε στη Βουλή ένα τέτοιο νομοσχέδιο, με το Υπερταμείο των 99 ετών, «θα καιγόταν η Αθήνα».

«Αλλά η ΝΔ δεν θα έφερνε ποτέ έναν τέτοιο νόμο γιατί δεν θα υπήρχε πρωθυπουργός, είτε ο Αντώνης Σαμαράς, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα έφερναν νομοσχέδιο και θα ξεψήφιζαν διατάξεις για τις οποίες, οι ίδιοι είχαν δώσει τον λόγο τους. Και ποτέ η ΝΔ δεν θα παραχωρούσε τον εθνικό πλούτο της χώρας για 99 χρόνια. Αυτό το κάνει μόνο η Αριστερά, μόνο εσείς», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Η κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί το Υπερταμείο των 99 χρόνων. «Το Υπερταμείο ήταν το ανάχωμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε μάλιστα ότι με την υπαγωγή ΔΕΚΟ στο αυτό «το Δημόσιο δεν χάνει την περιουσία του», κάτι που όπως είπε «αποτελεί μια βασική διαφορά από τις επιλογές του παρελθόντος». Ο υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου δεν αποτελούν εγγύηση των δανείων της χώρας.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση λέγοντας πως στη συζήτηση στη Βουλή «δεν ανταλλάσσονται επιχειρήματα, διατυπώνονται απόλυτα ψεύδη». Ο υπουργός συνέδεσε δε αυτήν την «ψευδολογία που διακινείται και μέσω των τηλεοπτικών καναλιών με τις αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ».

«Από το πρωί εκτελεστές συμβολαίων κάνουν μια επίθεση που δεν έχει ξανασυμβεί, είναι η επίθεση της διαπλοκής» είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε πει απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ότι όντως δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει επιχειρήσεις και για αυτό τις δίνει στο Υπερταμείο για να μπορεί να τις ιδιωτικοποιήσει ο όποιος επόμενος θέλει. «Αν σε μια κυβέρνηση είναι ο κ. Γεωργιάδης υπουργός Οικονομικών όχι μόνο θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα αλλά και άλλα τόσα», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. «Το Ταμείο προέκυψε από την περσινή διαπραγμάτευση και ήταν το ανάχωμα απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Κληρονομήσαμε την χρεοκοπία και την κοινωνική καταστροφή. Δεν μπορείς να κάνεις αποποίηση κληρονομιάς. Αυτή η συμφωνία είχε ανοιχτά πεδία για διαπραγμάτευση και αυτά έδωσαν την δυνατότητα να κερδίσουμε κάποια πράγματα», πρόσθεσε.

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το Υπερταμείο;

– Στο Υπερταμείο περνούν οι μετοχές των ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακών Υποδομών, Αττικού Μετρό και ΕΛΒΟ, όχι όμως και της ΕΑΒ, που προβλέπεται να διαχωριστεί σε πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος.

– Στη ΔΕΗ το Δημόσιο κατέχει σήμερα το 51% και το υπόλοιπο 49% είναι μετοχοποιημένο. Από το 51% του Δημοσίου το 17% έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και στην ΕΔΗΣ θα μεταφερθεί το υπόλοιπο 34%.

– Στην ΕΥΑΘ το ποσοστό του Δημοσίου φτάνει το 74% ενώ το 21% είναι μετοχές στην ελεύθερη αγορά και 5% κατέχεται από τη γαλλική Suez. Από το ποσοστό του Δημοσίου ποσοστό 54% εκχωρείται στην ΕΔΗΣ και 23% θα μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση.

– Στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο κατέχει ποσοστό 61%, ποσοστό 10% κατέχεται από την πρώην Αγροτική Τράπεζα, νυν Τράπεζα Πειραιώς και 29% είναι μετοχοποιημένο. Με τη δημιουργία του Υπερταμείου από το ποσοστό του Δημοσίου, το 11% θα μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και το 50% στην ΕΔΗΣ ΑΕ.

– Η ΕΛΒΟ ΑΕ βρίσκεται σε εκκαθάριση από το 2014. Ο στόχος της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών είναι να επιχειρήσει μια διάσωση εταιρείας α λα ελληνικά.

– Το Αττικό Μετρό είναι 100% κρατική εταιρεία η οποία από το 2013 είναι ελλειμματική για πολλούς και διάφορους λόγους. Η προσπάθεια και εδώ είναι η εταιρεία να περάσει σε κερδοφορία.

Βενιζέλος: «Ερχεται τέταρτο Μνημόνιο με την υπογραφή Τσακαλώτου για το χρέος»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του, για την ακρίβεια η «προαναγγελία» του, για 4ο Μνημόνιο το οποίο και στοιχειοθέτησε ως εξής:

«Ο κ. Τσακαλώτος συνυπέγραψε στο τελευταίο Eurogroup της 9ης Μαΐου 2015, που ασχολήθηκε με το χρέος, την Κοινή Δήλωση των υπουργών μελών του Eurogroup που τοποθετεί την παρέμβαση στο χρέος μετά το τέλος του τρέχοντος τρίτου Μνημονίου. Γιατί δυστυχώς η παρέμβαση που εμείς είχαμε πάρει δίχως πρόσθετους όρους τώρα θα δοθεί με τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο θα είναι Μνημόνιο διαρκές και με σκληρούς όρους» υπογράμμισε.

«Αυτή είναι η βλάβη στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην απασχόληση. Και οι προειδοποιήσεις πυκνώνουν.

» Ο κ. Χουντής, η σαρξ εκ της σαρκός σας, λέει ότι χάσαμε τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια επειδή μας αφαίρεσαν τα κέρδη από τα χαρτοφυλάκια των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών, των τραπεζών του ευρωσυστήματος που είχαμε αποκτήσει το 2012. Και δεν είναι 6 τα δισεκατομμύρια. Μπορεί να ξεπεράσουν τα 9 δισεκατομμύρια.

» Την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει. Όπως αγνοήθηκαν οι εκθέσεις του 2008 και του 2009.

»Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ, λέει ότι το γεγονός ότι αποκλείστηκαν οι δανειολήπτες από την προτίμησή τους πριν πάνε τα κόκκινα δάνεια στα funds, ήταν επιλογή της κυβέρνησης παρά τις εξηγήσεις που επιχειρεί ατέχνως να δώσει ο κ. Σταθάκης. Πρόκειται για επίσημη επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

»Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Ντομπρόβσκις είπε εχθές ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ύφεση και σκληρά μέτρα λιτότητας.

»Ε, λοιπόν, όταν τα έχεις όλα αυτά, δεν μπορείς να έρχεσαι και να λες “πάμε καλά, θα πάμε καλύτερα”, δεν μπορείς να λες ότι “δικαιούμαι να κυβερνώ τον τόπο και να εμπορεύομαι και πάλι μύθους και αφηγήματα”.  Αν ο κ. Τσίπρας πιστέψει στο δικό του αφήγημα, της αυτόματης ανάκαμψης που θα κεφαλαιοποιηθεί  πολιτικά, η χώρα θα καταστραφεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές καροτσάκι. Αλλά αυτό ποσώς μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει πατριωτικά να αποφύγουμε την καταστροφή».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή Alexandros Michailidis / SOOC
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή (Alexandros Michailidis / SOOC)

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε με σκωπτικό ύφος λέγοντας ότι «δεν μπορώ τα κλάματα» από ανθρώπους «που οικοδόμησαν την καριέρα τους στο ψέμα και την ηθική απαξίωση των αντιπάλων τους».

Είχε προηγηθεί η σκληρή επίθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του κ. Τσακαλώτου για την δήλωσή του ότι όσο είναι εκείνος υπουργός δεν θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις: «Είτε γιατί του ξέφυγε είτε με την αλαζονεία της εξουσίας, αυτό που μας είπε είναι: “Μην σας νοιάζει, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί κάτι όσο εγώ είμαι υπουργός”». Και διερωτήθηκε: «Ποιος σας είπε ότι μας ενδιαφέρει η προσωπική σας δέσμευση; Και αν αύριο σας αναδομήσει ο κ. Τσίπρας; Είναι ομολογία ότι όταν φύγει από την καρέκλα του υπουργού τότε όλα είναι ανοιχτά να ιδιωτικοποιηθούν».

Από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στο Υπερταμείο λέγοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό που θα γραφτεί στην Ιστορία είναι ότι υπήρξε ελληνική κυβέρνηση που εκχώρησε όλη την δημόσια περιουσία για έναν αιώνα σε ένα Ταμείο με διοίκηση αλλοδαπών. Μάλιστα καταφέρθηκε προσωπικά κατά του κ. Τσίπρα αποκαλώντας τον «μέντορα του ψέματος». «Είναι ο καλύτερος μαθητής του Δηλιγιάννη του 19ου αιώνα. Λαϊκισμός, δημαγωγία, τυχοδιωκτισμός ανευθυνότητα. Με τόσα ψέματα ένα μπορεί να συμβεί: να πας ακόμα πιο κάτω. Είναι παράδειγμα πολιτικού νεοπλουτισμού», είπε για τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...