623
Ο πραγματικός Τραμπ ανάμεσα στον μεταμφιασμένο Τζόνι Ντεπ (αριστερά) και την εκδοχή που δίνει η Μέριλ Στριπ | CreativeProtagon

Ποιος μιμείται καλύτερα τον Ντόναλντ Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2016, 20:07
Ο πραγματικός Τραμπ ανάμεσα στον μεταμφιασμένο Τζόνι Ντεπ (αριστερά) και την εκδοχή που δίνει η Μέριλ Στριπ
|CreativeProtagon

Ποιος μιμείται καλύτερα τον Ντόναλντ Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2016, 20:07

Ο Ντόναλτ Τραμπ είναι εύκολος στόχος σάτιρας για πολλούς λόγους. Είναι φυσικά η αλαζονεία του, η υπερβολική σιγουριά που έχει όταν εξαπολύει ατάκες που ταιριάζουν στον φακό της τηλεόρασης αλλά όχι στα χείλη ενός (wannabe) πολιτικού. Είναι αυτά που λέει. Οτι ο καλύτερος πολιτικός σύμβουλος είναι ο εαυτός του, ότι θα νικήσει γιατί έχει συνηθίσει να κερδίζει, ότι δεν έχει σημασία τι γράφουν τα μίντια αρκεί να έχεις νέο και όμορφο κώλο, ότι το Μεξικό δεν στέλνει στις ΗΠΑ τους καλύτερους ανθρώπους του, στέλνει εγκληματίες και βιαστές και πάει λέγοντας.

Αλλά και χωρίς να μιλάει ο Τραμπ προσφέρει θέαμα. Είναι τα χρυσοκίτρινα μαλλιά του και ο κυματισμός που σχηματίζουν, η τροφαντή κοιλιά του που έχει κάτι από Αλφρεντ Χιτσκοκ, η γραβάτα που προεξέχει πάνω από αυτή την τροφαντή κοιλιά και κάτω από τη μέση του. Το πορτοκαλί χρώμα του προσώπου του, οι γκριμάτσες που κάνει το στόμα του και οι θεατρικές κινήσεις που κάνουν οι μικροκαμωμένες παλάμες του.

Με λίγα λόγια ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δίνει έμπνευση στους ηθοποιούς και τους κωμικούς. Πολλοί έχουν ήδη μιμηθεί τον μεγιστάνα των μίντια και ο ένας συναγωνίζεται τον άλλον για την πιο απολαυστική ερμηνεία.

Τζόνι Ντεπ

Ο Τζόνι Ντεπ ενσαρκώνει τον νεότερο Τραμπ. Τον μεγιστάνα Τραμπ, που δεν έχει χωρίσει ακόμη από τη δεύτερη σύζυγό του, την τσεχοσλοβάκα Ιβάνα και δεν έχει αποκτήσει ακόμη το όνειρο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, να υψώσει τείχος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό, να πετάξει έξω τους «παράνομους», να «στρώσει» όπως εκείνος ξέρει την υπερχρεωμένη οικονομία των ΗΠΑ.

Το μαλλί που «φορά» ο χολιγουντιανός ηθοποιός είναι πετυχημένο, η κίνηση των χεριών ακόμη περισσότερο -ο «Τζακ Σπάροου» έχει αποδειχθεί μαεστρία στη θεατρικότητα του σώματος. Αλλά η φωνή έχει περισσότερο Τζόνι Ντεπ απ’ όσο θα’ πρεπε. Η καλύτερη στιγμή του βίντεο είναι όταν ο «Τραμπ» ποζάρει με τη μακέτα του καζίνο και σουφρώνει τα χείλη του.

Μπομπ ντι Μπουόνο

Ο Μπομπ ντι Μπουόνο είναι επαγγελματίας σταντ απ κωμικός. Εχει μιμηθεί πολλές φορές τον αμερικανό υποψήφιο και πάντοτε φοράει ένα κόκκινο κασκέτο, κρύβοντας τα χρυσοκίτρινα μαλλιά. Μηδέν πόντους, λοιπόν, στα μαλλιά. Ολη η προσοχή του θεατή επικεντρώνεται στην περφόρμανς. Τα χέρια του κωμικού έχουν την κίνηση που πρέπει όταν ο «Τραμπ» εξηγεί πώς πρέπει να φέρεσαι σε μία γυναίκα, διαφορετικά στην ερωμένη σου, διαφορετικά στην κόρη σου, διαφορετικά στην ψηφοφόρο σου, αλλά είναι πολύ μεγάλα για να είναι και ρεαλιστικά. Το ατού του Ντι Μπουόνο είναι η φωνή. Εχει όση βραχνάδα πρέπει και τη μαγκιά που περισσεύει.

Τζίμι Φάλον

Ο Τζίμι Φάλον έχει απέναντί του τον Ντόναλντ Τραμπ και παίρνει συνέντευξη από τον εαυτό του. Για να προσέξουμε τις ομοιότητες, να συγκρίνουμε και να αποφασίσουμε κατά πόσο μπορεί να μιμηθεί τον αμερικανό μεγιστάνα.

Τα μαλλιά είναι λίγο πιο χτενισμένα και προσεγμένα απ’ όσο θα’ πρεπε, η φωνή πολύ καλή, και οι διακοπές ανάμεσα στις λέξεις εξίσου πετυχημένες. Το μυστικό του κωμιμού στην απομίμηση του πολιτικού που έχει απέναντί του βρίσκεται στην σπασμωδική κίνηση του κεφαλιού -συμμετέχει και όλο το σώμα αν το παρατηρήσετε.

Ντάρελ Χάμοντ

Ο Ντάρελ Χάμοντ –αμερικανός ηθοποιός, γνωστός σ’ εμάς από τα «Scary Movies» στους αμερικανούς τηλεθεατές από το σόου Saturday Night Live- έχει πετύχει στη σωστή δόση χυδαιότητας. Θράσος, τσεκ. Αυθάδεια, τσεκ. Αλαζονική κίνηση του κεφαλιού, τσεκ. Σνομπ χροιά φωνής, τσεκ. Μαλλιά; Λάθος, πολύ πεσμένα.

Μέριλ Στριπ

https://www.youtube.com/watch?v=b7KEIVgSFZ8

Δεν είναι εύκολο για μία γυναίκα να υποδυθεί έναν τύπο σαν τον Τραμπ. Βέβαια η Μέριλ Στριπ είναι αυθεντία. Εκανε την καλύτερη εμφάνιση από ενδυματολογικής άποψης. φούσκωσε την κοιλιά της, φόρεσε ένα ανδρικό σκουρόχρωμο κοστούμι και άφησε την κόκκινη γραβάτα να προεξέχει κάτω από τη μέση της.

Η κίνησή της έχει μία θεατρικότητα και μία χορευτική κίνηση που απουσιάζει από τον Τραμπ. Αλλά η 66χρονη ηθοποιός βρίσκεται σε μία σκηνή στο θέατρο Ντελακόρτ στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και απαγγέλλει σαιξπηρικούς στίχους: «Θα μου πείτε γιατί όλες οι γυναίκες λένε όχι;». Το απόλαυσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...