857
Η Εφη Αχτσιόγλου θυμωμένη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας. Η τσατίλα έχει μείνει... | Nick Paleologos / SOOC

Σχολή δημοσιογραφίας «Αχτσιόγλου»

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 6 Οκτωβρίου 2019, 18:24
Η Εφη Αχτσιόγλου θυμωμένη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας. Η τσατίλα έχει μείνει...
|Nick Paleologos / SOOC

Σχολή δημοσιογραφίας «Αχτσιόγλου»

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 6 Οκτωβρίου 2019, 18:24

Η θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα είναι λίγο πολύ γνωστή. Συνοψίζεται στο ότι ο λαός δεν κατάλαβε τι θησαυρός ήταν αυτός που του είχε λάχει και του γύρισε την πλάτη και -φυσικά- στο ότι ο ίδιος λαός, αγαθός και άμαθος όπως είναι, παραπλανήθηκε από τα ΜΜΕ της διαπλοκής που είχαν συνωμοτήσει για να «φάνε» τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Τζανακόπουλο και την Εφη Αχτσιόγλου.

Η ανερχόμενη αστέρας της Αριστεράς, βουλευτής Επικρατείας πλέον, αποφάσισε από το προηγούμενο Σάββατο να δραστηριοποιηθεί και στο πεδίο της δημοσιογραφίας. Και μάλιστα παραδίδοντας δωρεάν σεμινάρια ή έστω, προσπαθώντας να κάνει κάτι τέτοιο.

Στην ουσία φρόντισε να μας προσφέρει άλλη μία απόδειξη της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ περί Τύπου, ελευθεροτυπίας και διαφόρων άλλων που έτσι κι αλλιώς τα αντιλαμβάνονται με τον δικό τους, ιδιαίτερο και κάποιες φορές χαριτωμένο τρόπο.

Η κυρία Αχτσιόγλου λοιπόν, έδωσε μία συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο». Μας ενημέρωσε βέβαια με μία δραματικού ύφους νυχτερινή της ανακοίνωση, ότι το έκανε με βαριά καρδιά, καθώς «πρόκειται για ένα έντυπο που συχνά έχει διαστρεβλώσει το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εργασίας με ψευδείς ειδήσεις».

Η τέως υπουργός υποστηρίζει ότι η εφημερίδα «είχε προαποφασίσει να εμφανίσει όπως εκείνη θα επιθυμούσε τη συνέντευξη και δεν σεβάστηκε στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως το να χρησιμοποιήσει αυτολεξεί τα λεγόμενά μου στους τίτλους της».

Σύμφωνα με τα όσα λέει, ο τίτλος που δόθηκε στη συνέντευξή της και το χτύπημα στο πρωτοσέλιδο, διαστρεβλώνουν εσκεμμένα τα όσα είπε.  Και μας παραθέτει αυτολεξεί τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις από τα επίμαχα σημεία.

Ας δούμε λοιπόν τι διαστρεβλώθηκε και πώς.

Ερωτάται η κυρία Αχτσιόγλου μεταξύ των άλλων:

«Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις τοποθετήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, μέσα σε δυόμισι μήνες η ΝΔ έχει καταστρέψει τη χώρα και εσείς έχετε δικαιωθεί σε όλα. Τελικά, κάνατε κάτι λάθος;».

Η μακροσκελής απάντησή της, χαρακτηριστική της ΣΥΡΙΖΑϊκής τακτικής της υπεκφυγής και της απάντησης σε άλλο ερώτημα από αυτό που τέθηκε, ήταν:

«Κατ’ αρχάς, γιατί να μην πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα; Εγώ προτείνω να παίρνουμε τοις μετρητοίς τα λόγια όλων των πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη. Βεβαίως, αυτό το τελευταίο ενδέχεται να οδηγήσει σε συγχύσεις, γιατί θα πρέπει να αποφασίσουμε τελικά πότε ο κ. Μητσοτάκης εννοεί αυτά που λέει και πότε όχι. Για παράδειγμα, θα πρέπει κανείς να αποφασίσει αν για την τραγωδία στο Μάτι έφταιγε η κυβέρνηση, αλλά και η διαχείριση της κρίσης από τον κ. Τσουβάλα, του οποίου ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε την παραίτηση πριν από 15 μήνες. Ή αν, τελικά, ο κ. Τσουβάλας είναι ένας ικανός αξιωματικός, που αξίζει να ηγείται του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αν η αιτία της τραγωδίας ήταν η κλιματική αλλαγή και αν η φωτιά ήταν αδύνατον να περιοριστεί, όπως δήλωσε στην πρόσφατη ομιλία του στον ΟΗΕ. Αντίστοιχη σύγχυση προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και στελεχών της ΝΔ για το Προσφυγικό, για το οποίο πριν από τις εκλογές έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα είναι γεωπολιτικό ζήτημα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, που προεκλογικά ήταν προδοτική ενώ σήμερα πρέπει να την τιμήσουμε, για τον δημοσιονομικό χώρο, που πριν δεν υπήρχε αλλά τώρα υπάρχει».

Αφότου ανέφερε όλα αυτά τα άσχετα, κατέληξε να πει και αυτό: «Επομένως, η άποψή μου είναι ότι μπορεί η στρατηγική της παραπλάνησης και της χειραγώγησης διά της προπαγάνδας να μην είναι η μοναδική αιτία που οδήγησε στα συγκεκριμένα εκλογικά αποτελέσματα αλλά σίγουρα έπαιξε σημαντικότατο ρόλο».

Ο τίτλος που επέλεγη από την εφημερίδα και ενόχλησε την κυρία Αχτσιόγλου ήταν: «ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ- ΧΑΣΑΜΕ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».

Αυτά δηλαδή που λέει κι ο αρχηγός της εδώ και τρεις μήνες. Δεν μας είπε όμως, ποιον τίτλο θα προτιμούσε…

Στο άλλο επίμαχο σημείο της βαρυσήμαντης συνέντευξής της, τίθεται το εξής ερώτημα: «Είστε έτοιμη να συναποφασίζετε για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του ΠΑΣΟΚ;».

Η απάντηση -πάλι μέσω… Λαμίας- ξεκινά: «Αυτό που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και τη χρεοκοπία ήταν το μοντέλο της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης και της διαπλοκής. Αυτό το μοντέλο ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ποιος άλλος δηλαδή να ευθύνεται αν όχι αυτοί που κυβερνούσαν; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ; Σήμερα, τα πράγματα έχουν ως εξής: Στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, που σημειωτέον κανένα εξ αυτών δεν έχει κατηγορηθεί για διαφθορά, επιλέγουν να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας μια πανευρωπαϊκή στροφή τμημάτων της σοσιαλδημοκρατίας προς τα αριστερά. Και αυτό είναι αναμφισβήτητα θετικό, καθώς ενισχύει τη στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης και του περιορισμού των ανισοτήτων».

Κάποια στιγμή καταλήγει να δηλώσει η τέως υπουργός: «Επομένως, ναι, αισθάνομαι πολύ άνετα που συμπορεύομαι με στελέχη που ενστερνίζονται αυτή τη στρατηγική. Το ερώτημα είναι αν και ο φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης μπορεί να πει το ίδιο για τους δικούς του ακροδεξιούς και ρατσιστές συνοδοιπόρους που έχει μεταγράψει από τον ΛΑΟΣ και άλλους ακροδεξιούς σχηματισμούς στην κατά τα άλλα “κεντροδεξιά” Νέα Δημοκρατία».

Ο κατά την κυρία Αχτσιόγλου σκανδαλώδης τίτλος είναι:  «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ».

Τι ακριβώς την ενόχλησε, είναι για να απορεί κανείς. Μήπως δεν αισθάνεται άνετα, αλλά μας το κρύβει;

Κλείνει πάντως την ανακοίνωσή της του Σαββατόβραδου, με το σχόλιο: «τα συμπεράσματα δικά σας». Δηλαδή δικά μας. Μεγάλη παραχώρηση, αν σκεφτεί κανείς ότι αν δεν είναι ίδια με τα δικά της, θα υπάρχει ζήτημα.

Τα βγάλαμε πάντως τα συμπεράσματά μας: Μάλλον η κυρία Αχτσιόγλου επιθυμεί να διδάξει δημοσιογραφία.

Στην μεγάλη δημοσιογραφική σχολή του ΣΥΡΙΖΑ της αξίζει μία θέση επίτιμης καθηγήτριας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News