322
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Ο Ρασπούτιν μας πίεζε να αποζημιώσουμε το Lagonissi Resort»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2019, 11:41
Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Ο Ρασπούτιν μας πίεζε να αποζημιώσουμε το Lagonissi Resort»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2019, 11:41

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, κ. Γιώργος Τερζάκης που είχε διοριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με υπηρεσιακή επιστολή του υποστηρίζει, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ότι δεχόταν πιέσεις από τον «αναρμόδιο» αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να «αναγνωρισθεί οικειοθελώς ότι οφείλει να αποζημιώσει τον Όμιλο Μαντωνανάκη εξωδικαστικά» με πολλά εκατομμύρια.

Όταν η ΕΤΑΔ αρνήθηκε, τότε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, διαπίστωσε «μια μεγάλη και ανεξήγητη επίσπευση για τη συγκρότηση και τη συνεδρίαση των δικαστηρίων που εκδίκαζαν την υπόθεση».

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές ημέρες η εισαγγελέας Ελένη Ράικου καταθέτοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προέβη σε μια σειρά από καταγγελίες κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με σειρά παρεμβάσεων στο έργο της, όσο εκείνη ήταν επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η εισαγγελική λειτουργός που είχε παραιτηθεί από τη θέση της, όταν χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλοντας τότε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της από τον λεγόμενο «Ρασπούτιν» (ήταν εκείνη που έδωσε αυτό το προσωνύμιο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο), και σήμερα προσκόμισε στοιχεία και μίλησε για τον ρόλο του πρώην υπουργού.

Η Ράικου έδωσε στοιχεία και προφορικά ανέπτυξε τα περί σειράς παρεμβάσεων στο έργο της, όχι μόνον ως προς την υπόθεση της Novartis, αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις.

Η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για όσα και σε άλλο χρόνο είχε καταγγείλει σε σχέση με τον ρόλο «Ρασπούτιν» κατέθεσε ότι: «Εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υποδείκνυε πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να υπάρξει άμεσα άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης της, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών».

Επίσης κατέθεσε στοιχεία για παρεμβάσεις του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» σε διάφορες υποθέσεις, ενώ μίλησε για αντιθεσμικές πρακτικές και παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην υπουργού.