607
| Creative Protagon / Intime News

Στην ποδιά της Ματίνας Παγώνη

|Creative Protagon / Intime News

Στην ποδιά της Ματίνας Παγώνη

Τη Δευτέρα, η Ματίνα Παγώνη επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Την ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, πλην του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ναι, ναι… την ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, πέραν της «δικής της» ΝΔ. Ηταν λογικό. Στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, η κυρία Παγώνη πήρε μόνη της περισσότερους σταυρούς από όσους πήραν αθροιστικά όλοι οι επικεφαλής όλων των υπολοίπων παρατάξεων μαζί.

Τηλεοπτική σταρ της πανδημίας, είναι από τους ελάχιστους γιατρούς που η διαρκής παρουσία τους στα κανάλια όχι μόνο δεν τους έφθειρε (σαν τους περισσότερους) αλλά τους προσέδωσε επιστημονικό κύρος και κοινωνικό βάρος. Με τις πολύχρωμες (αλλά πάντα άψογα συνδυασμένες) αμφιέσεις της, με κείνα τα σκούρα μπλε γυαλιά ηλίου που έκαναν πάταγο στα social media και με τα τσεκουράτα λόγια της, κατάφερε να διατηρήσει μια ζηλευτή αξιοπιστία στον μέσο τηλεθεατή και στον απλό πολίτη.

Πριν από τις εκλογές στην ΕΙΝΑΠ, στο Μέγαρο Μαξίμου έτρωγαν τα νύχια τους. Επειτα από δύο χρόνια πανδημίας, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές εξουθενωμένους, δίχως καμία επιπλέον απολαβή για τον αγώνα τους (πλην κάποιων προσλήψεων), οι κυβερνητικοί περίμεναν εκλογικό καταποντισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει όλη την αντιπολίτευσή του στην κυβερνητική αδυναμία αντιμετώπισης του θανατικού της Covid. Ο Πολάκης διέπρεπε.

Oταν λοιπόν έμαθαν ότι η ΝΔ, με την Παγώνη επικεφαλής, ανέβασε τα ποσοστά της στους νοσοκομειακούς γιατρούς (με τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει και σε ψήφους και σε έδρες), στο Μέγαρο Μαξίμου έπαθαν την πλάκα τους. Οι υπουργοί άρχισαν να την παίρνουν τηλέφωνο ενθουσιασμένοι, αλλά εκείνη δεν το σήκωσε σε κανέναν. «Τώρα με θυμήθηκαν;» έλεγε τσαντισμένη στους γύρω της και άφηνε το ακουστικό του τηλεφώνου στο τραπέζι, «πριν τους ήθελα να λύσουν κάνα πρόβλημα, όχι μετά».

«Τα λέει απλά, γι’ αυτό έγινε φίρμα» λένε κάποιοι. «Δεν μασάει τα λόγια της» λένε άλλοι, «είναι αυθεντική» λένε οι παράλλοι. Το σίγουρο είναι ότι η Ματίνα διαθέτει μέγα επικοινωνιακό χάρισμα και μια αμεσότητα που συχνά σοκάρει. Ο ίδιος ο Τσίπρας είχε εκμυστηρευτεί πρόσφατα σε πηγαδάκι δημοσιογράφων «κρίμα που η Παγώνη δεν είναι δική μας», αν και δύσκολα μπορεί να τη φανταστεί κανείς ως συντρόφισσα δίπλα στον αψύ. Μη θαρρείτε, όμως, ότι οι σχέσεις της με τους «δικούς» της είναι πιο αγαστές.

Ο Πλεύρης ακούει Παγώνη και παγώνει, η Γκάγκα την τρέμει. Μπορεί να την είδαμε πρόσχαρη να επισκέπτεται τον Σεφερλή και τον Ζαχαράτο που την είχαν κάνει σκετς στις παραστάσεις τους, όταν όμως παίρνει στο τηλέφωνο τους υπουργούς Υγείας, ξεκινά με το «ή θα κάνεις αυτό που σου λέω ή κλείνω το νοσοκομείο, κατεβάζω τους γιατρούς στον δρόμο και μετά βγάλ’ τα πέρα». Οσο εύκολα γελά, τόσο ευκολότερα γίνεται ταύρος σε υαλοπωλείο.

Εχει καμιά δεκαριά τίτλους στο συρτάρι της, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος πειθαρχικού ΠΙΣ, πρόεδρος Παθολογικής Εταιρείας, πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Γεννηματά, μέλος ΔΣ Εργαζομένων Γεννηματά και δεν ξέρω κι εγώ πόσους άλλους. Εχει και τρεις κλινικές στο Γ.Ν. Γεννηματά που τις τρέχει ως συντονίστρια διευθύντρια, στις οποίες κάνει καθημερινές επισκέψεις στους ασθενείς. Στην Covid, οι κλινικές της είχαν από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα. Κάποιος μου είχε πει ότι την είχε δει ξαπλωμένη σε παραλία να διαβάζει… Παθολογία.

Με όλα τούτα, δεν είναι λογικό να τη φανταστούμε την επόμενη τετραετία στη Βουλή ή και υπουργό; Ηδη αρχίζουν να εμφανίζονται δειλά δειλά τα πρώτα δημοσιεύματα που τη φέρνουν υποψήφια. Η ίδια, όταν τη ρωτούν, γυρίζει την κουβέντα στο Αργος όπου μεγάλωσε, στην Νάπολι, όπου σπούδασε ή στη Λήμνο, όπου έκανε το αγροτικό της. Πάντως, αν ο Μητσοτάκης θελήσει να εκμεταλλευτεί το χάρισμα της πειθούς που διαθέτει η Ματίνα, θα τη βάλει σε θέση υποψηφίου και θα της επιτρέπει να μιλά απρόσκοπτα στις τηλεοράσεις όλη την προεκλογική περίοδο. Αυτό μυρίζει ψηφοδέλτιο επικρατείας. Αλλά και με σταυρό να κατέβει (αν το αποφασίσει) θα εκλεγεί αέρα. Τριακόσιες selfies την ημέρα βγάζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News