662
O Παναγιώτης Κουρουμπλής ψιθυρίζει στο αυτί του Αλέξη Τσίπρα. Ηταν τρεις φορές υπουργός της κυβέρνησης, αλλά τώρα το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρεί αποσυνάγωγο | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ο Κουρουμπλής, ο Αμβρόσιος και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

O Παναγιώτης Κουρουμπλής ψιθυρίζει στο αυτί του Αλέξη Τσίπρα. Ηταν τρεις φορές υπουργός της κυβέρνησης, αλλά τώρα το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρεί αποσυνάγωγο
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ο Κουρουμπλής, ο Αμβρόσιος και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Αν δεν κάνω λάθος το είχε πει πρώτος ο καρδινάλιος Μαζαρέν: Υπάρχουν φορές που η δικαιολογία του εγκλήματος είναι χειρότερη από το ίδιο το έγκλημα.

Πήγε λοιπόν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ψάχνοντας ψήφους στην Αχαΐα και αλλού εν όψει των ευρωεκλογών και συνάντησε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο –ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που χαριεντίζεται με ιερωμένους οι οποίοι κατευθύνουν τις ψήφους του χριστεπώνυμου πλήθους. Και όταν του ζήτησαν τον λόγο, διότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης είναι ένας καταδικασμένος για υποκίνηση μίσους κατά ομοφυλοφίλων, καραμπινάτος ακροδεξιός, φιλοχουντικός και άλλα όμορφα, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι «η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη».

Σωστά, η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη. Αλλά τότε προς τι το «μέτωπο» κατά της Ακροδεξιάς για το οποίο μας πήραν τα αυτιά ο Αλέξης Τσίπρας και η πρόθυμη κουστωδία του (Ραγκούσης, Ρεπούση, Τζουμάκας, κ.ά.) στο Γαλάτσι; Προς τι η δαιμονοποίηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη; Προς τι η όλη φασαρία και προς τι το νέο αφήγημα του Μαξίμου τώρα που μας τελείωσαν το μνημόνιο – αντιμνημόνιο;

Αθελά του ο κ. Κουρουμπλής αποδόμησε αυτό που με κόπο (ακόμα και με θλιβερά παζάρια με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο) έστησε σε μια βραδιά ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντάς μας την τάχα Προοδευτική Συμμαχία. Ποιο μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά –στις ευρωεκλογές μάλιστα– με έναν εξέχοντα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που χαριεντίζεται με τον κατ’ εξοχήν ακροδεξιό και αντιδραστικό ιεράρχη;

Η Δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη, μπορεί. Αλλά ενώ άλλοι –ο Γιώργος Καμίνης ήταν ο πρώτος και ακολούθησαν πολλοί άλλοι– υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζονται με υμνητές των φονιάδων του Παύλου Φύσσα. Και κάποιοι άλλοι συγκυβερνούσαν επί χρόνια μια ολόκληρη χώρα με τύπους που είχαν τις ίδιες απόψεις με τον Αμβρόσιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Κουρουμπλής χάλασε το αφήγημα, τόσο με τη φωτογραφία του με τον Αμβρόσιο όσο και με τα περί «μεγαλόψυχης Δημοκρατίας» που ξαφνικά έγινε κάτι σαν τον καλό τον μύλο που όλα τα αλέθει, ακόμα και τους νεοναζιστές, αρκεί να έρθουν τα ψηφαλάκια.

Και επειδή χάλασε το αφήγημα κινητοποίησε κάποια αντανακλαστικά.

Τον ξεμπρόστιασε το Documento, τον ξεφώνισαν η Ακρίτα και η Γιάμαλη, τον βάρεσε και η σεμνή 24 Media, λογικά στο φύλλο της «Αυγής» θα διαβάσουμε και κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγραψαν ξαφνικά θιγμένοι για τον μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες σύντροφο Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Κουρουμπλής είναι ένας ακόμη εύκολος στόχος. Σύντομα θα ακούσουμε ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ αληθινός ΣΥΡΙΖΑ –λες και οι άλλοι που είδαν φως και μπήκαν ήταν όλοι από μικροί λάτρεις του Μπανιά–, ότι ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου ζωντανό παράδειγμα του παλιού πολιτικού συστήματος και ότι μάλλον του αρέσει στα κρυφά το ΚΙΝΑΛ (και ο Μητροπάνος).

Προτού λοιπόν κλιμακωθεί η κριτική των πουριτανών της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή, και για να μην πιάσουμε τα της συγκυβέρνησης με τους Καμμένους και τους Κατσίκηδες, να θυμίσω ότι ο συνομιλητής του Αμβρόσιου διατέλεσε τρεις (3) φορές υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα:

Πρώτα υπουργός Υγείας και ως διά μαγείας η έρευνα για τη Novartis δεν τον συμπεριέλαβε.

Επειτα πρώτος τη τάξει υπουργός Εσωτερικών, εξ αριστερών του Αλέξη Τσίπρα στα υπουργικά.

Και μετά υπουργός Ναυτιλίας, με κορυφαία στιγμή τους χειρισμούς του στο ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Πάντα ήταν επιλογή και protégé του Πρωθυπουργού – ακόμα και από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας υπερασπιζόταν τον βαλλόμενο πανταχόθεν υπουργό Ναυτιλίας του που είχε τον Σαρωνικό μέσα στο μαζούτ και σε βίντεο τον έδειχναν να χορεύει ζεϊμπέκικα: «Αν κάποιος μέχρι σήμερα ήταν καχύποπτος και δεν συμπαθούσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, πλέον μετά τις τελευταίες εξελίξεις μέχρι και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας θα τον συμπαθήσει», είχε πει ο κ. Τσίπρας στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Ολη η χώρα πρέπει να συμπαθεί τον κ. Κουρουμπλή, το έλεγε ο Αλέξης.

Ο κ. Κουρουμπλής είναι και αυτός ένα μέλος του μεξικανικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ. Λοχαγός μάλιστα σε ένα σύνταγμα τυχοδιωκτών που εφόρμησαν με το μαχαίρι στα δόντια προς την εξουσία και δεν την αφήνoυν με τίποτα. Θα προσπαθήσουν να την κρατήσουν είτε με μύθους περί μετώπου κατά της Ακροδεξιάς είτε με αγάπες με χουντικούς και υμνητές της Χρυσής Αυγής. Είτε και με τα δύο ταυτόχρονα.