463
O Παναγιώτης Κουρουμπλής στη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων | Twitter/Κouroumplis

Ποια Προοδευτική Συμμαχία; Ο Κουρουμπλής ποζάρει με τον Αμβρόσιο

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 12:55
O Παναγιώτης Κουρουμπλής στη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων
|Twitter/Κouroumplis

Ποια Προοδευτική Συμμαχία; Ο Κουρουμπλής ποζάρει με τον Αμβρόσιο

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 12:55

Το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στο Γαλάτσι το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (εδώ), θέλοντας να κάνει να ξεχαστεί η τετραετία σύμπραξης με τους ΑΝΕΛ και να συστήσει το κόμμα του ως ηγέτιδα δύναμη ενός «προοδευτικού» μετώπου απέναντι στην Ακροδεξιά εν όψει ευρωεκλογών –σε σύγκριση προφανώς με τον συντηρητισμό και τον νεοφιλελευθερισμό που κατά την άποψή του εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής της… Προοδευτικής Συμμαχίας συναντήθηκε και ποζάρισε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Μάλιστα ήταν τόσο υπερήφανος για αυτή του τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στην Αχαΐα, που έκανε και τη σχετική ανάρτηση στα social media.

Αυτά για την προοδευτικότητα που δήθεν εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοί του.

O Αμβρόσιος δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση υπερσυντηρητικού ιεράρχη. Ο λόγος του είναι τοξικός, το κύρηγμά του είναι αυτό του μίσους. Ο Αμβρόσιος είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της αντιδραστικότητας και του συντηρητισμού που δυστυχώς υπάρχουν στην Ελλάδα, ένας υμνητής της Ακροδεξιάς έναντι της οποίας έχει τάχα δημιουργήσει μέτωπο ο κ. Τσίπρας.

Ισως ο κ. Κουρουμπλής να το αγνοεί, αλλά ο Αμβρόσιος είναι ένας αμετανόητος χουντικός που έχει συγκρίνει τον διαβόητο Νίκο Ντερτιλή με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.

Εχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «γλυκιά ελπίδα του λαού».

Είχε ευχηθεί «να σαπίσει το χέρι» του Νίκου Φίλη, όταν ο τελευταίος, ως υπουργός Παιδείας, επιχείρησε (ανεπιτυχώς λόγω ΑΝΕΛ και κ. Τσίπρα που τον απέπεμψε από την κυβέρνηση) να αλλάξει τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Εχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους για τις απίστευτες ύβρεις που είχε εξαπολύσει κατά των ομοφυλοφίλων (εδώ). «…Αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!» είχε γράψει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στο ιστολόγιό του και στη δίκη του είχε φτάσει στο σημείο να πει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί διώκεται! Φυσικά δεν δέχτηκε την καταδίκη του και προσέφυγε στον Αρειο Πάγο!

Πιο πρόσφατα ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε βιβλίο με τον Αλέξη Τσίπρα σε στάση πεθαμένου μητροπολίτη. Τον ίδιο Τσίπρα, βέβαια, τον οποίο κάποτε τον χαρακτήριζε «λεβέντη», επειδή δήθεν έκανε σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αυτόν λοιπόν τον ιεράρχη συνάντησε ο κ. Κουρουμπλής. Διότι καλές οι επικλήσεις περί Αριστεράς των δικαιωμάτων καλά και τα συνθήματα περί Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά ακόμα καλύτερες είναι οι ψήφοι που μπορούν να κατευθύνουν οι ιεράρχες όπως ο Αμβρόσιος.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κ. Κουρουμπλής είπε στο news247.gr: «Εγώ διαφωνώ περισσότερο από όλους με τον Αμβρόσιο και του το έχω πει. Αλλά πήγα εκεί και ήταν και ο ίδιος. Να ξέρετε ότι η δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή»…