288
Με ονειροπόλο ύφος και με τον αγαπημένο του μονόκερο που τον φωνάζει «Σούλα» ο Νίκος Κοτζιάς περνάει τις μέρες του πάνω σε μια γέφυρα από λουλούδια | Digital Artwork: Moufanet

Ξαναγύρισε στη «γέφυρα από λουλούδια» που έγραφε στο tweet του ο Νίκος Κοτζιάς

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 2 Ιανουαρίου 2017, 20:56
Με ονειροπόλο ύφος και με τον αγαπημένο του μονόκερο που τον φωνάζει «Σούλα» ο Νίκος Κοτζιάς περνάει τις μέρες του πάνω σε μια γέφυρα από λουλούδια
|Digital Artwork: Moufanet

Ξαναγύρισε στη «γέφυρα από λουλούδια» που έγραφε στο tweet του ο Νίκος Κοτζιάς

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 2 Ιανουαρίου 2017, 20:56

Το ελαφρώς ακατανόητο tweet στο οποίο ο Νίκος Κοτζιάς προτρέπει τους followers του να κρατήσουν σφιχτά στην αγκαλιά τα όνειρα (!) και να γίνουν γέφυρα από λουλούδια για να περάσει το 2017 (!!!) φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια καθώς όπως φαίνεται ο υπουργός έχει μεταλλαχθεί από διπλωμάτη σε ρομαντικό ποιητή…

Ακόμα και ο στενός κύκλος του υπουργού δεν είναι σε θέση να δώσει μια πειστική εξήγηση για το τι ακριβώς προκάλεσε την μεταμόρφωσή του Νίκου Κοτζιά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες φεύγει απροειδοποίητα από το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας αφήνοντας τα κρίσιμα ραντεβού της ημέρας στην τύχη τους.

Προορισμός των αποδράσεων του Νίκου Κοτζιά είναι ένα κτήμα για γαμήλιες δεξιώσεις στα Μεσόγεια. Το συγκεκριμένο κτήμα διαθέτει ειδικό γεφυράκι με λουλούδια που χρησιμοποιείται για να φωτογραφίζονται οι νεόνυμφοι. Σε αυτό το γεφυράκι καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών όπου κρατώντας μια πένα με φτερό περιμένει την έμπνευση για το επόμενο ποιητικό tweet.

To tweet του Νίκου Κοτζιά που δεν είναι επινόηση με στόχο τη σάτιρα αλλά έγινε πραγματικά
To tweet του Νίκου Κοτζιά που δεν είναι επινόηση με στόχο τη σάτιρα αλλά έγινε πραγματικά

Μάλιστα μαζί του έχει πάντα έναν Ονειροκρίτη που τον κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του (σ.σ.: άραγε να έχει σχέση με τα όνειρα που πρέπει «σφιχτά στην αγκαλιά να κρατάμε» όπως ανέφερε στο tweet του;) και ένα ροζ μονόκερο με τον οποίο πολλοί τον έχουν ακούσει να συζητάει.

Εγκυροι διπλωματικοί κύκλοι πάντως σχετίζουν την ψυχική απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά με τον αυτοπροσδιορισμό «foreign minister» δηλαδή «ξένος υπουργός» που έχει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Κάποιοι μίλησαν περί λάθους.

Ομως από ό,τι φαίνεται στην πραγματικότητα ο Νίκος Κοτζιάς ήθελε να στείλει ένα μήνυμα και να επικοινωνήσει πόσο πολύ ξένος αισθάνεται με όλη αυτή την πεζότητα της διεθνούς πολιτικής σκηνής και με την διαρκή συζήτηση για την οικονομία που γίνεται τελευταία. Μια συζήτηση ανάρμοστη για πραγματικούς ιδεολόγους αριστερούς.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News