523
Η Κατερίνα Μονογυιού είναι μια νέα παρουσία στη Βουλή αλλά έχει ήδη γίνει διάσημη στο πανελλήνιο | CreativeProtagon/IntimeNews

Φταίει το «beauty therapist» για τις κακές ομιλίες;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 15 Φεβρουαρίου 2020, 00:20
Η Κατερίνα Μονογυιού είναι μια νέα παρουσία στη Βουλή αλλά έχει ήδη γίνει διάσημη στο πανελλήνιο
|CreativeProtagon/IntimeNews

Φταίει το «beauty therapist» για τις κακές ομιλίες;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 15 Φεβρουαρίου 2020, 00:20

Η ομιλία της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού, για τα υδατοδρόμια, ήταν μια στιγμή στην ελληνική Βουλή η οποία δεν σε γέμιζε και με περηφάνια. Μία από τις πολλές στιγμές εκεί μέσα που σε κάνουν να αισθάνεσαι αμηχανία.

Η κυρία Μονογυιού ανέγνωσε (όσα της είχαν γράψει άλλοι;) σχεδόν συλλαβιστά, αφήνοντας την εντύπωση ότι δεν μπορούσε να διαβάσει και, ίσως, δεν καταλάβαινε ακριβώς και τι διάβαζε, με αψυχολόγητες παύσεις σε άκυρα σημεία του κειμένου και την προσοχή της να διασπάται συχνά.

Ελλειψη προετοιμασίας; Ημιμάθεια; Δυσκολίες ανάγνωσης; Αγχος; Κάποιο άλλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε εκείνη τη στιγμή; Ο,τι και να κρύβεται πίσω από την ομιλία, η στιγμή της πάνω στο βήμα της Βουλής δεν ήταν κάτι που θα θέλαμε να θυμόμαστε, ούτε και η ίδια πιστεύω. Και απέδειξε, για ακόμα μια φορά, ότι στέλνουμε στη Βουλή ανθρώπους με ανεπάρκειες, ως προς τον ρόλο του πολιτικού, τον οποίο τους δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσουν.

Ωστόσο, κάθε φορά που μια γυναίκα πολιτικός βρίσκεται στο στόχαστρο, έχοντας γκρεμίσει τις προσδοκίες του έλληνα ψηφοφόρου για κάποιο λόγο, σχεδόν πάντα η ανεπάρκειά της συνδέεται με την εξωτερική της εμφάνιση και σχολιάζεται μέσα από αυτήν. Εκανε φάουλ η κυρία Μονογυιού; Ξαφνικά, οι μισοί επιχειρηματολογούν με βάση το πόσο όμορφη είναι, και οι άλλοι μισοί αναφέρουν ότι είναι beauty therapist (είναι πτυχιούχος της Σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα και ειδικότητα beauty therapist).

Συγγνώμη, έχει καμία σχέση η εξειδίκευσή της στις θεραπείες ομορφιάς με το ότι δυσκολεύτηκε να διαβάσει ένα κείμενο; Ή, μήπως, όποιος εργάζεται στον τομέα της ομορφιάς είναι εγκεφαλικά υποδεέστερος; Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι, εγώ τουλάχιστον, ότι το εννοούν όσοι σχολιάζουν την ομιλία βάζοντας σε πρώτο πλάνο την επαγγελματική κατεύθυνση της κυρίας Μονογυιού. Με παρόμοιο τρόπο θα χτυπήσουν και τη Νόνη Δούνια, για παράδειγμα, αν κάνει και εκείνη κάποτε ένα φάουλ; Μοντέλο ήταν, τι τα θες, θα πουν.

Εχουμε ακούσει να λέγονται τέρατα μέσα στη Βουλή από γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους κ.ά. Εχουμε πει ποτέ «Τι τέρας είπε ο άνθρωπος; Λογικό, γιατρός είναι!»; Ποτέ.

Δεν είναι μόνο το «beauty therapist» που γίνεται επιχείρημα κατά της κυρίας Μονογυιού, είναι και το «beauty» σκέτο. Η ομορφιά της, το ότι είναι μια εμφανίσιμη γυναίκα, γίνεται κι αυτό ντεζαβαντάζ, που κατά κάποιο τρόπο δικαιολογεί την κακή ομιλία της και την όποια ανεπάρκειά της. Και είναι συνήθως αυτοί που ψηφίζουν μια γυναίκα επειδή είναι όμορφη, εκείνοι που πρώτοι βάζουν την ομορφιά στο στόχαστρο και τη χαρακτηρίζουν ως ελάττωμα. Είναι εντελώς υποκριτικό και ανεγκέφαλο, και δείχνει ότι τα στερεότυπα μας σέρνουν απ’ τη μύτη.

Το ακόμα πιο αστείο που είδα, βέβαια, είναι δημοσίευμα που υπερασπιζόταν τη βουλευτή Κυκλάδων, περνώντας την υπεράσπιση και πάλι μέσα από την εξωτερική της εμφάνιση. «Αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα κόλλαγε όλη η χώρα», έλεγε. Με άλλα λόγια, ζηλεύουμε, γι’ αυτό τη χτυπάμε για την αδυναμία της να διαβάσει σωστά. Αυτοί, πάλι, τη στηρίζουν με νύχια και με δόντια, δήλωνε το δημοσίευμα. Και μας εξηγούσε το γιατί, μ’ ένα ποτ πουρί φωτογραφιών με την όμορφη κυρία Μονογυιού.

Στην πρώτη πρώτη φωτογραφία του ποτ πουρί, η βουλευτής φοράει ένα κόκκινο εφαρμοστό φόρεμα. Ε, όσο να πεις, αν βάλει μια πολιτικός κόκκινο φόρεμα, της συγχωρούνται όλα.

 

ΥΓ.:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News