366
Ο Τσίπρας και το think tank: ο Πολάκης τι λέει επ’ αυτού; | CreativeProtagon

Επιστήμονες υπάρχουν – Στα πάνελ ποιος θα πάει;

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 25 Νοεμβρίου 2021, 21:01
Ο Τσίπρας και το think tank: ο Πολάκης τι λέει επ’ αυτού;
|CreativeProtagon

Επιστήμονες υπάρχουν – Στα πάνελ ποιος θα πάει;

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 25 Νοεμβρίου 2021, 21:01

Δεν είναι μυστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ σπάνε το κεφάλι τους για τον Πιερρακάκη. Θεωρούν ότι πρόκειται για το πιο δυνατό χαρτί του Μητσοτάκη, το οποίο, μάλιστα, δεν τσακίζει από καμία πλευρά –έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στο παρασκήνιο, μήπως και του βρουν κάποιο τρωτό σημείο, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε διαχειριστικό.

Και επειδή ο Πιερρακάκης επιδεικνύει έργο προς τον πολίτη, δεν είναι εύκολο να αποδομηθεί με τα γνωστά περί «φιλελέδων» και «αρίστων». Το think tank που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, προκειμένου, δηλαδή, να καλυφθεί η υστέρηση απέναντι στον Πιερρακάκη και, γενικώς, σε ό,τι αυτός αντιπροσωπεύει. Για αυτό άλλωστε η σχετική επικοινωνιακή διαχείριση προτάσσει την κυρία Διάνα Βουτυράκου, που είναι καθηγήτρια Ρομποτικής.

Η ομάδα αποτελείται από αξιόλογους επιστήμονες, αλλά δεν τους χαρακτηρίζεις εύκολα και «φρέσκα μυαλά» που μπαίνουν στα κοινά. Κάποιοι κατείχαν κρατικές θέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ ή ήταν υποψήφιοι με το κόμμα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν χρησιμοποιήσει γλώσσα και εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σύγχρονο τεχνοκράτη.

Ομως, ναι, είναι ένα θετικό βήμα που σε κάνει να ελπίζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα προς τον ορθολογισμό, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις κραυγές και να αρθρώσει προγραμματικό λόγο, κάνοντας αντιπολίτευση με επιχειρήματα και όχι με tweets. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Δεν είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί μπορούν να ακουστούν πάνω από τις κομματικές στερεοτυπικές φωνές.

Ένα παράδειγμα: η επεξεργασία θέσεων για την πανδημία. Τι αποτύπωμα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση αυτής της κρίσης; Τις φωνές του Πολάκη που σκέπασαν και τον λόγο του Ξανθού. Εντάξει, τώρα στο think tank είναι και ο καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας που μιλάει για «ακροδεξιά συμμορία που φτιάχνει μετεμφυλιακό κράτος». Θα ακουστεί, αλήθεια, ο νηφάλιος λόγος του καθηγητή; Υπάρχει στα αλήθεια περίπτωση να πάει το think tank και να υπαγορεύσει προτάσεις για την οικονομία στον Τσακαλώτο; Δύσκολο.

Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στο think tank. Από επιστήμονες, άλλο τίποτα. Φέρνει και δύο-τρεις ξένους με αίγλη, αν υπάρχει ανάγκη. Το έλλειμμα βρίσκεται στα στελέχη, στα πρόσωπα που θα σηκώσουν το βάρος του πρωινού πάνελ και θα αποδομούν με επιχειρήματα τις κυβερνητικές θέσεις. Κάντε ένα πρωινό ζάπινγκ και μετά πείτε αν έχετε δει κάνα καινούργιο πρόσωπο να παίζει κουτουλιές με τον Αδωνι. Πόσο να αντέξουν ο καημένος ο Βαρεμένος και ο φιλότιμος Κώστας Ζαχαριάδης;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News