360
|

Το ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής

Το ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής

Οι εκλογές του Μαΐου ανέδειξαν την πλήρη δυσαρμονία της σημερινής Βουλής με το λαϊκό αίσθημα. Το μήνυμα των πολιτών στον κ. Τσίπρα ήταν τόσο ηχηρό που του ήταν αδύνατον να το αγνοήσει. Γι’ αυτό και οδηγήθηκε στη δημόσια αναγνώριση ότι η κυβέρνησή του δεν μπορούσε να προχωρήσει μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα. Ότι δεν έχει πλέον τη στήριξη του ελληνικού λαού. Και γι αυτό δεσμεύθηκε από την Δευτέρα, 27 Μαΐου, ότι θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές.

Όμως για μια ακόμα φορά, μια ξεκάθαρη δέσμευση του Πρωθυπουργού εξελίχθηκε σε τερατώδη ανακολουθία. Είναι σαφές ότι οι λέξεις δεν δεσμεύουν τον κ. Τσίπρα. Έχει πάρει διαζύγιο με τη σημασία τους.

Έτσι, παρά τα όσα δημοσίως είχε πει, κράτησε ανοικτή τη Βουλή για να ρυθμίσει τις ρουσφετολογικές εκκρεμότητες της κυβέρνησής του, αποχαιρετώντας την εξουσία που χάνει.

Αυτές οι απονενοημένες κινήσεις, δεν ήταν απλώς αποτυχημένες απόπειρες αποφυγής της εκλογικής συντριβής. Ήταν το επιστέγασμα μιας πολιτικής κοσμοθεωρίας. Ήταν η τελευταία απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τις πιο παρωχημένες τακτικές της Μεταπολίτευσης την οποία συστηματικά λιθοβολούσε.

Προφανώς και έχουν υπάρξει ρουσφέτια στο παρελθόν, σπανίως τόσο προκλητικά καταιγιστικά, αλλά έχουν ξανα-υπάρξει. Και αυτό ήταν ένα από τα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Εχουν γαλουχηθεί ολόκληρες γενιές πολιτών με τη συγκεκριμένη νοοτροπία, που τώρα καλούμαστε να ανατρέψουμε στην πράξη. Να υπερβούμε την παθογένεια τού να λέμε ότι θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους, αλλά οι δικές μας ευκαιρίες να είναι πιο «ίσες» από των άλλων.

Αυτή είναι η πρόκληση για όλους εμάς που θέλουμε να εκφράσουμε μια διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα, για το πού θέλουμε να πάει η χώρα. Αυτή είναι και η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων που πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί με έναν σύγχρονο τρόπο που να ταιριάζει σε μία εξελιγμένη δημοκρατία, με ισχυρά θεσμικά θεμέλια και αντίστοιχες λειτουργίες. Υπερβαίνοντας εγκατεστημένες οπισθοδρομικές λογικές.

Οι ίδιοι δρόμοι που δοκιμάσαμε στο παρελθόν δεν πρόκειται να μας βγάλουν σε καινούργιους προορισμούς. Γι αυτό είναι επιβεβλημένο να αλλάξουμε. Για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν που μας απογοήτευσε και μας πλήγωσε.

Για να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε και που αξίζουμε.


* Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι υποψήφιος βουλευτής στον B1 Βόρειο Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News