477
Αφήστε τον γύρο να κόβεται ελεύθερα... | facebook

Κάτω τα χέρια από τον γύρο

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 4 Δεκεμβρίου 2017, 07:20
Αφήστε τον γύρο να κόβεται ελεύθερα...
|facebook

Κάτω τα χέρια από τον γύρο

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 4 Δεκεμβρίου 2017, 07:20

Υποδαυλίζοντας τις αντιευρωπαϊκές μας έξεις, έρχονται και οι ορέξεις να βάλουν νέες αφορμές αντιπαράθεσης ανάμεσα στα πατροπαράδοτα των Ελλήνων και τις τάχα μου εξ Εσπερίας ευαισθησίες. Καλυφθείτεεεεεεε: ο γύρος, το ντονέρ, το σουβλάκι κινδυνεύουν με απαγόρευση από την ΕΕ.

Η ομάδα των Πρασίνων, μετά από ελέγχους, διαπίστωσε πως πολλές φορές στα κρέατα για γύρο και λοιπά κοψίδια υπάρχει φωσφορικό άλας, στοιχείο που είναι -λένε οι σαλαμοθρεμμένοι- επικίνδυνο για την υγεία. Τι κι αν οι Έλληνες γυροποιοί εξανίστανται πως μόνο Τούρκοι συνάδελφοί τους καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές, η ζημιά ήδη έχει γίνει. Νέο κύμα αντιευρωπαϊσμού προβλέπεται και αν σκεφτούν σοβαρά οι της ΕΕ να αγγίξουν τη φθηνή πρόχειρη καταφυγή του πειναλέου Έθνους, πολλά λίπη και ρύποι θα τους μείνουν στα χέρια.

Γενεές γενεών Ελλήνων μεγαλούργησαν πιτογυρίζοντας και δεν πάθαμε από φωσφορικό άλας ό,τι πάθαμε τα τελευταία έτη αλλά πώς να το εξηγήσεις αυτό σε βέγκαν ξενερουά Κεντροευρωπαίο. Το θυμικό της φυλής, αυτό που διέπρεψε επιχειρηματικά με «Γύρο Bank», «Ο Γύρος του Κόσμου», «Gyroleague», «Γυροκομείο» αλλά και το πολιτικότατο «Μαζί τα φάγαμε» θα είναι μπροστάρης στην αναμενόμενη «με απ’ όλα» αντίδραση.

Δεν νοείται να βάλλεται ύπουλα το μόνο σίγουρα αποτελεσματικό επιχειρηματικό start up μιας χώρας, που τόσα πέρασε και ας μην οδηγηθούμε σε τραγέλαφους όπως μαύρη αγορά κεμπάπ, «Συνελήφθη με μικροποσότητα γύρου», «Το παπόρι απ’ την Περσία- τόνους έντεκα γεμάτο με κεμπάπι μυρωδάτο» ή «Τα πιτόγυρα είναι στο μπαρ ο Μαύρος γάτος».

Ίσως βέβαια η απειλή της απαγόρευσης να είναι και η αρχή της αφύπνισης, της πανδήμου εγέρσεως από τα μεγάλα βάθη του καναπέ, όπου ναυαγήσαμε αύτανδροι και αυτογύναικοι τα τελευταία έτη. Η επανάσταση, όπως και ο έρως, περνούν από το στομάχι και συνυπολογίστε και το βέβαιο μένος των τάχα μου ελληνίδων νοικοκυρών του επιπέδου: «Μωρό μου, δεν μαγείρεψα, παράγγειλε κανένα σουβλάκι». Αντίδραση και αγωνιστικότητα με ντελιβερά πάντως δεν προβλέπεται.

Φέρουμε εξάλλου και τις ευθύνες μας ως κοινωνία και ως pitogyristas και εμείς για τα ύπουλα ευρωπαϊκά σχέδια, διότι και σε αυτό το μείζον θέμα διχασμένοι είμαστε. Ουδέποτε λύσαμε, βόρειοι και νότιοι, την παρεξήγηση καλαμακίου ή σουβλακίου (τον Αθανάσιο Διάκο δεν τον καλαμακίσανε, τον σουβλίσανε, παρεπιπτόντως) ούτε υπήρξε καμία προσπάθεια να εξισωθούν οι προσφερόμενες ποσότητες γύρου μεταξύ περιφέρειας και Λεκανοπεδίου. Είναι καταφανές για τους συγκρίνοντες ρέκτες πως στην Αττική το προϊόν είναι ελλιποβαρέστατο και βάρδα μη μας πάρουν χαμπάρι και γι’ αυτό οι Ευρωπαίοι.

Μπρος σε τούτα τα ύπουλα φράγκικα σχέδια σκοτεινοπράσινων κύκλων ας αφήσουμε τις διχόνοιες και τα «μενουμευρωπικά», μην εμφανιστεί και κανείς φιλοευρωπαίος χορτοφάγος σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όχι με κολονάτο ποτήρι αλλά με τίποτα λαχανάκια Βρυξελλών ή καμιά χορτόσουπα. Ενωμένοι κι οργανωμένοι ας βρούμε τον επικεφαλής, που θα εμπνεύσει, θα ενώσει αλλά και θα μπορεί να επιβάλλει πιτογυριακό θρίαμβο και φεστιβάλ χοληστερίνης στο διηνεκές.

Με δεδομένο πως ο Γιάνης ο διαπραγματευταράς φακές τρώει, φακές μολογάει, σκέφτεστε κανένα καλύτερο από τον έμπειρο, βιωμένα κοψιδοπρεπή, μέγα σιωπηλό της Ραφήνας, για ν’ αναλάβει τη δύσκολη εθνική αποστολή; Το Grexit μάλλον το γλιτώσαμε, μην πάμε από Gyrexit.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News