511
Aλ. Τσίπρας, Κώστας Γαβρόγλου, βαδίζουν με σιγουριά. Μέχρι το 2020 ποιος ζει ποιος πεθαίνει | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σαρωτικό σανό για τις Πανελλήνιες

Aλ. Τσίπρας, Κώστας Γαβρόγλου, βαδίζουν με σιγουριά. Μέχρι το 2020 ποιος ζει ποιος πεθαίνει
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σαρωτικό σανό για τις Πανελλήνιες

Eχω την υποψία πως στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κάποτε να γεννηθεί το πιο ανατρεπτικό ρεύμα, στην πολιτική ιστορία. Με λίγη παραπάνω έμπνευση, δεν αποκλείεται να υπάρξει φράξια «επαναστατών», που θα θέλει να καταργήσει την ίδια την πραγματικότητα!

Ως τώρα, η κυβέρνηση έχει καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις μειώσεις συντάξεων, τις περικοπές στον βασικό μισθό, τις άσχετες τροπολογίες στη Βουλή, τις μίζες, τη διαπλοκή και φυσικά τα μνημόνια! Γιατί λοιπόν να μην καταργήσει και τις Πανελλήνιες;

Πόσο κιμπάρηδες είναι, δεν περιγράφεται! Και πολύ άργησαν. Τους καταλαβαίνω. Περίμεναν να επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός το υπουργείο Παιδείας για να το ανακοινώσει ο ίδιος. Αλλά το περίεργο είναι ότι σε όλο αυτό το θλιβερό θέαμα, παρίσταται και συνυπογράφει ο «σοβαρός» Κώστας Γαβρόγλου! Μόνο που η αφέλειά μας δεν έχει όρια αν πιστεύουμε ότι ένας άνθρωπος που συνεργάζεται με μία κυβέρνηση αδίστακτων λαϊκιστών, διαθέτει την απαιτούμενη σοβαρότητα για να τον εμπιστευτούμε.

Ε, λοιπόν, λένε ψέματα! Δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες. Και για να γίνω εντελώς ξεκάθαρος, η υπόσχεση που δίνουν –είναι μόνο υπόσχεση για το 2020 που δεν θα είναι κυβέρνηση– αποτελεί πιστό αντίγραφο της τακτικής που χρησιμοποίησαν για την Τρόικα. Την κατήργησαν και την βάφτισαν «Θεσμοί»!

Στη σημερινή «παροχολογία» του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Παιδείας, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες –τις απεχθάνεται άλλωστε ο Πρωθυπουργός– αλλά από παλαιότερες δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου, μιλάμε για ένα σχέδιο εξέτασης σε τέσσερα μαθήματα για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, πανελλαδικά εξεταζόμενα, που θα διορθώνονται με το σύστημα των Πανελληνίων και θα καθορίζουν τον βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οπότε, τι θα πει «καταργούνται οι Πανελλήνιες», όταν συζητάμε –προσοχή, θεωρητικώς συζητάμε– για ένα σύστημα παρόμοιο αλλά εντός του Λυκείου; Θα πει ότι ο κ. Τσίπρας, από κεκτημένη ταχύτητα, δίνει ως σύνθημα ανακούφισης αυτό που θέλει να ακούσει ο παραπλανημένος ψηφοφόρος του. Είναι, βέβαια, ο ίδιος που άκουσε με την ίδια ανακούφιση την είδηση ότι η Τρόικα βαφτίστηκε «Θεσμοί», χωρίς να αντιδράσει…

Αλλά ο κ. Γαβρόγλου, ως ταπεινός και φοβισμένος οικοδεσπότης δεν τόλμησε καν να αντιπαραθέσει στον Πρωθυπουργό αυτά που έλεγε στον ΣΚΑΪ στις 15 Μαρτίου: «Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε αύριο να πούμε ότι τα παιδιά θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με το βαθμό απολυτηρίου τους. Αυτό όμως, δεν μπορεί να γίνει αύριο για πολλούς λόγους. π.χ. πολλά μέλη της κοινωνίας μας, έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι αδιάβλητες αλλά δεν είναι αξιόπιστες. Δεν μπορούμε τώρα να καταργήσουμε τις Πανελλαδικές», επικαλούμενος εν τω μεταξύ, την αναγκαιότητα της συνεννόησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, γιατί ξέρει –μέχρι εκεί είναι τουλάχιστον σοβαρός– ότι τίποτε δεν θα ισχύσει, μόνο και μόνο επειδή ο Πρωθυπουργός ονειρεύεται και λαϊκίζει.

Πόση σημασία έχει όμως, η πραγματικότητα, όταν η «ιαχή» του «μπαλκονιού» πήρε το δρόμο της προπαγάνδας; Ποιος νοιάζεται για τον κακόμοιρο, αλλοτριωμένο και χιλιοπροδομένο Ελληνάκο που το μυαλό του έχει φιράνει τελείως από το κομματικό LSD δεκαετιών; Ας του πούμε άλλη μία μαλακία να περάσει η ώρα και μετά βλέπουμε. Και στο κάτω κάτω, λες και θα κυβερνάμε το 2020; Μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Αστον να πιστεύει ότι θα κάνουμε το παιδί του πυρηνικό φυσικό και πως μετά θα το διορίσουμε συμβασιούχο στη NASA. Μήπως οι άλλοι ήταν καλύτεροι;…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News