389
|

Δεν φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 3 Οκτωβρίου 2022, 20:13

Δεν φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 3 Οκτωβρίου 2022, 20:13

Οπως όλα τα μεγάλα θέματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και η υπόθεση της Φοιτητικής Εστίας, εξελίσσεται σε μία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θεωρεί προκλητικές τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προάγει το καθεστώς ανομίας στα πανεπιστήμια –τα γνωστά δηλαδή.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει ενστικτωδώς κάθε αστυνομική επιχείρηση, λέει και κάποια σωστά που αποσιωπώνται κάτω από τη γενική βαβούρα. Ερωτά, ας πούμε, για ποιον λόγο η κυβέρνηση και η Αστυνομία ανέχθηκαν αυτό το καθεστώς στην Εστία κατά την τελευταία τριετία. Λογικό. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να χρειάστηκε τρία χρόνια για να καταλάβει τι γίνεται εκεί μέσα. Επίσης, θυμίζει ότι το θέμα δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, καθώς στην Εστία δεν ισχύει το άσυλο. Σωστό και αυτό. Τρίτο και κυριότερο: ο χώρος φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία, η οποία πληρώνεται με 60.000 ευρώ το μήνα. Τι κάνει αυτή η εταιρεία; Προστατεύει την περιουσία του φορολογουμένου ή φυλάει τσίλιες;

Τώρα κάποιος από την κυβέρνηση θα σχολιάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος που δικαιούται να αποδίδει ευθύνη και μομφή για την κατάσταση στα πανεπιστήμια κ.λπ. Αυτό όμως δεν ακυρώνει την ουσία του ερωτήματος: τι έκαναν εδώ και τρία χρόνια, όταν κάποιοι μετέτρεπαν την Εστία σε λημέρι συμμοριών; Η απάντηση είναι προφανής: απολύτως τίποτα. Και όχι, δεν είναι δικαιολογία η επικείμενη ανακαίνιση με την Εστία να μη δέχεται νέους φοιτητές. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και είναι να απορείς για ποιον λόγο ο πρόεδρος του αρμόδιου φορέα (πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ) είναι ακόμα στη θέση του. Εποπτεύει έναν χώρο που μετατρέπεται σε κυψέλη εγκληματικής δράσης. Δηλαδή τι έπρεπε να συμβεί για να αναζητηθούν ευθύνες; Εντάξει, είπαμε, για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτό. Κοινώς, δεν αρκεί να λες ότι τα ίδια και χειρότερα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν περάσει τρία χρόνια, νισάφι πια!

Παράλληλα έχει ενδιαφέρον πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, σέρνοντας ιδεοληπτικά βαρίδια, δεν καταφέρνει να βάλει γκολ σχεδόν σε άδεια εστία –όχι τη φοιτητική, την άλλη. Αντί να αναζητήσει εξαρχής ευθύνες για την κατάσταση στην εστία, άρχισε να λέει για τους πυροβολισμούς κοντά σε φοιτητές που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου. Ηταν και 6 το πρωί, τουλάχιστον ας έλεγε ότι στη στάση περίμεναν βιοπαλαιστές για να πάνε στη δουλειά τους. Αυτό είναι και το ταυτοτικό τους πρόβλημα, μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News