743
| INTIMEnews

Απάντηση ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο «πού πήγαν τα λεφτά;» του ΣΥΡΙΖΑ για τις φοιτητικές εστίες

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 09:53
|INTIMEnews

Απάντηση ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο «πού πήγαν τα λεφτά;» του ΣΥΡΙΖΑ για τις φοιτητικές εστίες

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 09:53

Στα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ασφάλειας στις φοιτητικές εστίες –με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας στην Πολυτεχνειούπολη και τα ευρήματά της– απάντησε το Ιδρυμα Νεολαίας και διά βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), υπενθυμίζοντας ότι την ευθύνη για τη λειτουργία των εστιών έχουν τα Πανεπιστήμια. Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται και μία απάντηση στις αιχμές που άφησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος (δείτε τη σχετική ανάρτηση κάτω), για κατασπατάληση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στη φύλαξη των εστιών, με κατηγορίες για αδιαφανείς διαδικασίες απευθείας αναθέσεων.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την εγκληματικότητα μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο φταίει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τονίζεται στην ανακοίνωση, που συνεχίζει:

«Προφανώς αγνοεί, δεν μας κάνει εντύπωση αυτό να πούμε την αλήθεια, πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι ένα ΝΠΙΔ του οποίου οι αρμοδιότητες για τις φοιτητικές εστίες εξαντλούνται στην οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, όπως αυτές επικοινωνούνται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τα ΑΕΙ. Αυτό είναι το πλαίσιο που ορίζεται από τον Ν. 4115/2013, άρθρο 12. Θα θέλαμε λοιπόν να τον ενημερώσουμε πως τα Πανεπιστήμια έχουν την ευθύνη για την λειτουργία τους, στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν και την ιδιοκτησία τους, και πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κινεί τις διαγωνιστικές διαδικασίες κατόπιν αιτημάτων τους».

Οσον αφορά την ανάδειξη αναδόχου για τη φύλαξη στις φοιτητικές εστίες της ΝΕΕΜΠ και τις ΦΕΖ, υπογραμμίζεται ότι αυτή έγινε με απόλυτη νομιμότητα, σύμφωνα με το άρθρο 32Α του Νόμου 4412/2016.

Οι τεχνικές προδιαγραφές ορίστηκαν από το ΕΜΠ και έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε τρεις και πλέον εταιρείες φύλαξης, επισημαίνεται, ενώ παράλληλα διευκρινίζεται ότι για την παρακολούθηση και την παραλαβή του έργου τού εκάστοτε αναδόχου υπεύθυνη είναι τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από στελέχη του Πανεπιστημίου τα οποία συντάσσουν και το σχετικό πρακτικό παραλαβής με τυχόν παρατηρήσεις.

«Χαιρόμαστε που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ζήλο επιτέλους για την φοιτητική μέριμνα έστω και τώρα, μετά τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την δημιουργία πρόσθετων σύγχρονων εστιών με 8150 κλίνες και την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος.

»Αναρωτιόμαστε όμως γιατί δεν έδειξε το ίδιο έντονο ενδιαφέρον νωρίτερα. Πόσο μάλλον όταν επί των ημερών του όχι μόνο οι εστίες ήταν ορμητήρια εγκληματικότητας αλλά ακόμη και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη για σχεδόν 40 ημέρες…», καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Στη σχετική ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε «πού πάνε τα χιλιάδες ευρώ για την φύλαξη των εστιών;» στοχοποιώντας προσωπικά τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κώστα Δέρβο, ενώ απευθυνόμενος τόσο στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, συμπλήρωνε σε ερωνικό τόνο:

«Γιατί εδώ και τρία χρόνια, που ήταν γνωστές οι καταγγελίες για την εγκληματική δράση στις εστίες, η αστυνομία δεν έκανε τίποτα; Θέλετε να πάρουμε στα σοβαρά την απάντηση Θεοδωρικάκου ότι φταίει η καραντίνα; Δηλαδή η εγκληματική ομάδα ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας;».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απάντησαν στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα ακόμα και το ίδιο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κόμμα που κυβέρνησε 4,5 χρόνια αγνοεί ακόμα και τα βασικά: Ότι οι εστίες στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωσή του ανήκουν στο Πανεπιστήμιο και όχι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ούτε στο υπουργείο Παιδείας. Ότι, δε, αιτιάσεις τους για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν εκπλήσσουν κανέναν, δεδομένου ότι δεν είναι οικεία πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάδοχος να επιλέγεται από 3 και πλέον διαφορετικές προσφορές, όταν απαιτείται μόνο μια, και οι ανάδοχοι να εκπληρώνουν κανονικά το έργο, όταν οι δικοί τους τα άφηναν εκκρεμή με τη δική τους αδιαφορία και ανοχή. 

Αλλά ακόμη χειρότερα, εδώ το ίδιο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για σχεδόν 40 ημέρες!

Ο πρωθυπουργός των «αυταπατών» επιχειρεί από χθες να απεκδυθεί «τα πιστεύω» του στο ζήτημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων, με τρόπο άγαρμπο και υποκριτικό:

Γιατί, πρώτον, ήταν εκείνος που εναντιώθηκε σφόδρα στη νομοθετική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του Ασύλου, καταψηφίζοντάς την.

Γιατί, δεύτερον, ήταν οι βουλευτές του που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις κατά των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Γιατί, τρίτον, ήταν η ίδια η νεολαία του κόμματός του που έσπευσε να καταγγείλει την επιχείρηση της Αστυνομίας εντός των εστιών, λίγο πριν από την εξάρθρωση των συμμοριών.

Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας και τώρα αποδίδεται στους φοιτητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια έχουν σήμερα τη στήριξη όλων των Ελλήνων. Γι’ αυτό και, κουνώντας της το δάκτυλο, προσπαθεί να αποποιηθεί το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν.

Ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, οι Έλληνες το θυμούνται καλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...