608
Ο Αλέξης ακούει τον Μπαράκ. Η σύγκριση του body language δικιά σας | ΓτΠ/Andrea Bonetti

Το Ρω του Τσίπρα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 16 Νοεμβρίου 2016, 08:16
Ο Αλέξης ακούει τον Μπαράκ. Η σύγκριση του body language δικιά σας
|ΓτΠ/Andrea Bonetti

Το Ρω του Τσίπρα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 16 Νοεμβρίου 2016, 08:16

-Τι ήταν κι αυτό, Λεωνίδα μου; Δεν θα μας αφήσει ποτέ, αυτό το παιδί, να ξενοιάσουμε! Ποτέ! Λες και τόχει κάνει τάμα, όποτε βγαίνει στα διεθνή, να ζούμε την αγωνία της μάνας που το παιδί της συμμετέχει σε σκετς! Θυμάσαι πέρσι τι τραβήξαμε με τον Κλίντον; Η Γιάννα και το κουτσό της άλογο. Μας ξευτέλισε. Πού να ξέραμε τι μας επιφύλασσε το μέλλον!

-Καλέ άκουσες να μιλάει τα ελληνικά σαν τη Νανά Μούσχουρη;

-Η Μούσχουρη αγάπη μου, έζησε όλη της τη ζωή στα ξένα. Ετούτος; Ποιο ρω του έρωτα, που έγραψε ο Ελύτης; Το ρω του Τσίπρα είναι ποίηση! Είπαμε αμάν να μιλήσει τ΄αγγλικά και τώρα πρέπει να του φρεσκάρουμε τα ελληνικά. Δεν μπορεί! Πλάκα μας κάνει το παλιόπαιδο. Το έχουν συνεννοηθεί με τον Καρανίκα για να ‘χουν να γελάνε κάποτε, όπως οι άνδρες με τη στρατιωτική θητεία. Ασε που είπε ότι μιλούσε και την αρχαία ελληνική. Ποιος; Ο Τσίπρας! Να ‘χει να γελάει ο Αδωνις!

-Εκεί, μου κόπηκαν τα πόδια εμένα. Λέω, φαντάσου να του πει ο Ομπάμα: «Για μίλα μας ρε φίλε αρχαία να σε χαρούμε!». Εκεί να δεις γλέντια!

-Εγώ σου λέω ήθελε να τη σπάσει στον Ομπάμα γιατί του χάλασε τη μεσημεριανή του σιέστα. Ηταν ώρα κι αυτή που διάλεξε, ο άτιμος Μπαράκ, να τον επισκεφτεί; Καταμεσήμερο!

-Αλλος ταξίδεψε, άλλος κουράστηκε. Τον είδες τον Ομπάμα πώς κατέβηκε από το αεροπλάνο; Αναστέναξαν τα θηλυκά! Αλλάζει ο χάρτης της σεξουαλικότητας. Οπως οι γυναίκες εκπαιδεύονται στον στύλο, οι άνδρες θα εκπαιδεύονται σε σκάλα αεροπλάνου. Χώρο να ‘χουν οι κρεβατοκάμαρες! Ζήτησε και ο Κατρούγκαλος μια σκάλα στο γραφείο του για να κάνει πρόβες. Ξεσήκωσε σχέδια ο «ωραίος»!

-Σκέψου, να είχε ταξιδέψει 10 ώρες ο δικός μας; Θα τον κατέβαζαν σε ανάκλιντρο. Όπως ο Μεταξόπουλος τη Φοντάνα στα χορευτικά.

-Καλέ, πού τον θυμήθηκες τον Μεταξόπουλο και τη Φοντάνα;

-Ολα τα θυμήθηκα χθες και όλα τα είδα! Αμ, το κοστούμι; Δεν μπορούν να βρούνε έναν ράφτη της προκοπής!… Να βρεθεί μια λύση με τον καβάλο του; Να το κάνουν λίγο μπόσικο στα μπούτια και στους όρχεις; Ας του φορέσουν ένα κολάν στην ανάγκη. Νάναι ζέρσεΐ. Να παίρνει τη γραμμή του σώματος και του «σημείου». Καλέ, ότι χάνει ο Καμένος τα παίρνει αυτός! Έκτακτος ο Πάνος, ευθυτενής, σοβαρός… «Περάστε» έδειξε με τα χέρια στον Ομπάμα. Ευγενέστατος. Το ‘χει! Ψοφάει για τέτοια! Αυτός κι ο Αβραμόπουλος. Καλά, αυτός λούφαξε νωρίς…Πού τον θυμήθηκες; Ωραίος ο Πάνος! Οχι σαν τον άλλον… Ο ενικός τον μάρανε. Λες κι έχουν κάνει στρατό μαζί. Οι οικειότητες…

-Καλέ αναστέναξε η μπερζέρα. Ηταν να μην καθίσει. Κάτι είχε αυτός, χθες! Δεν εξηγείται. Αφού έφτασε να κοιτάξει μέχρι το ρολόι του. Πώς δεν του είπε, «Άντε συντόμευε γιατί εμείς τέτοια ώρα σχολάμε». Τόσα χρόνια στο πλευρό των δημοσίων, ξεσήκωσε κουβέντες.

-Αντε Ρέα μου, σε κλείνω τώρα. Αλλωστε έχουμε και τη σημερινή μέρα. Δεν μας αφήνει ο Θεός της Ελλάδας να πλήξουμε! Τόχουμε πει, εμείς οι δυο Λεωνίδα μου, αλλά ποιος μας ακούει; Να πουλάγαμε τα δικαιώματα αυτού που ζούμε. Σαν τις Καρντάσιαν… Να είμαστε σε συνεχή αναμετάδοση με την ανθρωπότητα. Προεδρικό, Βουλή, συμβούλια, επιτροπές, διάλογοι. Θα ξεχρεώναμε μέχρι να πεις κίμινο. Αλλά ποιος μας ακούει!… Αντε σε κλείνω.

-Φιλιά. Κι η Παναγιά μαζί μας! Τώρα που είπα «Παναγιά»… Να ήμουνα Κοτζιάς να κάνω τάμα, να πάω στα γόνατα από το λιμάνι μέχρι το καμπαναριό της Παναγίας, που αξιώθηκα να δω τον εαυτό μου δίπλα στον Ομπάμα!…

-Για τον Πρόεδρο Πάκη δεν είπαμε τίποτα. Που προτιμάει, λέει, να μένει στο σπίτι του. Ο low profile. Ο ακατάδεκτος.

-Κάτι τέτοια ακούει κι ο Θεός… Αντε σε κλείνω Λεωνίδα μου. Και σήμερα μέρα είναι.

-Αμάν να φύγει, να ξεκουραστεί και το παιδί! Να ξεστρετζώσουμε και μεις από την αγωνία. Και να δεις που θα μας ρωτήσει «Καλά, δεν του τα είπα;». Δεν έχει και συναίσθηση το παλιόπαιδο!…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...