479
|

It’s Fofis time!

It’s Fofis time!

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, πως μόλις έκλεινε ο κύκλος των καλοκαιρινών μου εξορμήσεων στη Νάουσα, θα έγραφα για την πλέον υπέροχη έκπληξη της σαιζόν. Είχα την ανάγκη να το μοιραστώ. Να το βγάλω από μέσα μου. Από σεβασμό για ένα εικοσιτριάχρονο!!!! πιτσιρίκι που αποφάσισε να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα και  να εκτεθεί ενώπιων μας.  Δεν γνωρίζω και πολλά που έχουν τα άντερα να το κάνουν. Αυτό λοιπόν το χαρισματικό μπριόζικο πιτσιρίκι, το ταλεντάκι, γεμάτο έμπνευση, με αστείρευτη δημιουργική φαντασία, κατέθεσε την καλύτερη πρόταση στη  ζωή του νησιού. Μας πήρε από το χέρι αποφασισμένη να μας ταξιδέψει. Έστησε στα σοκάκια της Νάουσας ένα χώρο που αποπνέει χαμόγελο, κέφι, υπερβολή – με τη πιο γλυκιά έννοια του όρου, πολύ ποιότητα και vibes γεμάτα θετική ενέργεια.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πέρασα τη πόρτα του μαγαζιού της και άρχισα να προσέχω το χώρο της, κόλλησα. Μετά βέβαια μόλις η Fofi γύρισε και είπε καλησπέρα… opasss, στήλη άλατος ο Γιαννάκης, αλλά αναμενόμενο. Κουκλίστικο café μέσα – έξω και αναμφίβολα με άποψη. Από βιβλία για αρχιτεκτονική και μόδα, κάρτες με κολάζ από εξώφυλλα βιβλίων που κρέμονται πίσω από τη μπάρα – αγαπημένη αυτή με την επιγραφή “Putney Swope”, ταμπέλες διαφημιστικές όλες με θέμα τον καφέ, άλλωστε η Fofi λατρεύει τον καφέ – ιδίως με το πρωινό ξύπνημα, καθρέφτες στον τοίχο, πολυέλεος να κρέμεται, τάκοι από καρνάγιο για βάση ρεσό, μαυροπίνακας με χρωματιστές κιμωλίες και μολυβάκια  για αφιερώσεις, κούπες σε αποχρώσεις ροζ και θαλασσί, έως παλιά μινιατούρα διόροφου αγγλικού λεωφορείου. Εκεί όμως που τα χάνεις, είναι με τα πλακάκια του μπάνιου. Η γκόμενα είναι θεά! Μιλάμε για μπάνιο στύλ καναπέ και μάλιστα δερμάτινο!! Όσο για τη μπάρα της με πρόσοψη από καραβόσχοινο, τα φρέσκα φρούτα πλάτη και τους γλόμπους να γλιστράνε σε ακανόνιστο ύψος πάνω στα ποτήρια, είναι ποoλύ juicy, γιατί την ώρα που το πιτσιρίκι «δημιουργεί» cocktails ή τζαμάρει στα decks, το όλο θέαμα σε συνεπαίρνει, με την οικοδέσποινα πραγματικό αστέρι να δίνει παράσταση. Και τα αστέρια είναι τα στηρίγματα κάθε επιτυχίας. Το σπίτι της Fofis, έτσι το νιώθει, μιας και τα περισσότερα πράγματα από εκεί τα έχει φέρει, βρίσκεται σε σημείο απόλυτης περατζάδας για κοζερί, με το στενό να είναι καλυμμένο από τεράστιες βουκαμβίλιες όλες ροζ – μωβ, γλάστρα με φουντωτό βασιλικό – επιβάλλεται το χάϊδεμα κατά την είσοδο και δεντράκι ελιάς, με το γωνιακό παντοπωλείο με τα καφάσια μαναβικής στα σκαλάκια  και το εκκλησάκι απέναντι, όλα συνθέτουν μια γειτονιά  αγκαλιά. Πρόκειται για το απόλυτο Hot Point του νησιού.

Το πιτσιρίκι λοιπόν με το χαμόγελο σκέτο καλωσόρισμα και μάτια που απλά δεν υπάρχουν, έρχεται μετά από χρόνια και γίνεται ένα βότσαλο στη λίμνη, ταράζει τα νερά της Νάουσας και διεκδικεί απερίφραστα αυτό που της αξίζει. Το δικαίωμα στο όνειρο. Εκεί, στα σοκάκια της Νάουσας… its Fofis time! Θα με θυμηθείτε όταν σας ..χαμογελάσει και αφεθείτε στους ρυθμούς της. Όσο περνάει η ώρα και ανεβάζετε στροφές τόσο πιο πολύ γίνεται…Sousouro!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News