336
| Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, ίσως και το νταμπλ. Κάποια σφυρίγματα, όμως, δεν βοηθούν την ομάδα, αντιθέτως την εκθέτουν

Σ’ αρέσει που είσαι ΠΑΟΚτσής;

Στάθης Παναγιωτόπουλος Στάθης Παναγιωτόπουλος 13 Φεβρουαρίου 2018, 07:25

Σ’ αρέσει που είσαι ΠΑΟΚτσής;

Στάθης Παναγιωτόπουλος Στάθης Παναγιωτόπουλος 13 Φεβρουαρίου 2018, 07:25

Σε ρωτάω, ΠΑΟΚτσάκι μου, επειδή εγώ είμαι ΠΑΟΚτσής πολλές δεκαετίες τώρα, αλλά τα τελευταία δυό-τρία χρόνια δεν μου αρέσει και πολύ.

Θα μου πεις, τρελός είσαι; Τώρα που, μετά από δεκαετίες, δείχνει η ομάδα να ορθοποδεί, να βαδίζει προς τίτλους και πρωταθλήματα; Τι δεν σου αρέσει;

Δεν μου αρέσει ο τρόπος. Το γεγονός ότι η εταιρεία (όχι η ομάδα) απέκτησε έναν ισχυρό οικονομικά παράγοντα ο οποίος, για να σου μιλήσω όπως μιλάμε μεταξύ μας, «τα χώνει», μου θυμίζει τη Μάντσεστερ Σίτι, μια μέτρια ομάδα η οποία μόλις έκανε λεφτά, αγόρασε την επιτυχία.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Χρόνια ο ΠΑΟΚτσής γκρίνιαζε για την αδικία, την παράγκα, τα στημένα, τα συμφέροντα κλπ-κλπ και είχε, εν πολλοίς, δίκιο. Κράζαμε τον Ολυμπιακό (αλλά και τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ στον καιρό τους και στο μέτρο τους) που έπαιρναν τα ματς με τη διαιτησία, και ζητούσαμε κάθαρση και τίμιο πρωτάθλημα και να γκρεμιστεί το παρασκήνιο, και νιώθαμε, δικαίως, ότι είχαμε το ηθικό πλεονέκτημα.

Εχω την αίσθηση ότι δεν μας πειράζει και πολύ, τελικά, αν δεν καταστραφεί το παρασκήνιο, αρκεί να εργάζεται υπέρ ημών.

Δεν λέω (υποχρεωτικά) ότι αν πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα φέτος θα το πάρει παρασκηνιακά, μπορεί να το πάρει με την αξία του κι επειδή θα έχει την καλύτερη ομάδα (έστω καλύτερη λόγω αγοραστικής δύναμης).

Λέω όμως ότι υπάρχουν σκιές. Σκιές του τύπου, ο χορηγός του πρωταθλήματος είναι μια εταιρεία συμφερόντων ιδιοκτήτη ΠΑΕ. Αυτό δεν θα γινόταν ποτέ και πουθενά σε χώρες με αξιόπιστα πρωταθλήματα.

Σκιές όπως το περσινό κύπελλο με το γκολ-οφσάιντ (κι ας ήσουν παρασάγγας καλύτερος σε όλο το ματς).

Θα χαρώ, ΠΑΟΚτσάκι μου, αν πάρουμε το πρωτάθλημα, φυσικά. Οχι τόσο όσο χάρηκα το ’85, όμως, κι όχι από νοσταλγία. Η γυναίκα του Καίσαρα και τέτοια, ξέρεις τώρα.

Δεν γουστάρω να με κοροϊδεύουν όπως εγώ δικαίως κορόιδευα αυτούς που τώρα κλαψουρίζουν. Με άρεσε που ήμουν αδικημένος τόσα χρόνια. Και θέλω να πάρω τους τίτλους επειδή είμαι από όλες τις απόψεις καλύτερος από τους άλλους, όχι επειδή διέρχομαι τις ίδιες μεθόδους. Πειράζει, ΠΑΟΚτσάκι μου;


* Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής στο «Ράδιο Αρβύλα»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...