298
Το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνει όποιος εμβολιάζεται | InTimenews/CreativeProtagon

Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 15:19
Το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνει όποιος εμβολιάζεται
|InTimenews/CreativeProtagon

Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 15:19

Το ψηφιακό πιστοποιητικό του εμβολιασμού για τον κορονοϊό παρουσιάστηκε την Τρίτη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για την επίσημη βεβαίωση ότι κάποιος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο για την Covid-19 με τις δύο δόσεις του εμβολίου που απαιτούνται, ώστε να έχει επαρκή αντισώματα.

Το πιστοποιητικό θα εκδίδεται στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα είναι διαθέσιμο online για όσους πολίτες το επιθυμούν, ώστε να το κατεβάζουν με τους κωδικούς του taxisnet.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού Sars-Cov-2

Ο κάθε πολίτης θα διαθέτει έναν μοναδικό αριθμό εμβολιασμού, ο οποίος θα αναγράφεται στη βεβαίωση, ενώ εκτός από το όνομα και το επίθετο, θα αναγράφονται η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία που έχει λάβει την κάθε δόση του εμβολίου και ο ειδικός αριθμός «Lot».

Αν και αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, στο ίδιο έγγραφο υπάρχει και QR Code, μέσω του οποίου στο μέλλον οι Αρχές θα μπορούν να ελέγχουν τη γνησιότητα του εγγράφου.

Κάτι βέβαια που προμηνύει ότι δυνητικά μπορεί να αποτελέσει και έναν τύπο «διαβατηρίου» για διάφορες δραστηριότητες, όπως ταξίδια, εργασία κ.λπ.

Εξάλλου, την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε να υπάρξει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19» (εδώ).

Αυτό το θέμα θα απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Υγείας, Στεφάν Kερμέκερ.

«Τα ζητήματα τα οποία εγείρονται σε αυτή την επιστολή μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό, θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών-μελών», είπε, για να προσθέσει ότι αναμένονται «τα αποτελέσματα στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης και θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε και να απαντήσουμε στην επιστολή που λάβαμε από τον Πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...