461
|

ΝΔ: Αθλια η δήλωση Γιαννούλη – Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει σε περισσότερους θανάτους

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 12:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/11/2020, 15:30

ΝΔ: Αθλια η δήλωση Γιαννούλη – Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει σε περισσότερους θανάτους

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 12:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/11/2020, 15:30

Νέα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας πυροδότησε η δήλωση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, ότι η κυβέρνηση εγκληματεί κατά των πολιτών με την ανικανότητά της.

Για τους θανάτους από κορονοϊό φταίει η κυβέρνηση, είπε ο κ. Γιαννούλης κατά τη διάκεια συζήτησης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδου, που απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε: «Η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους»;

«Ναι, ναι», απάντησε δις ο Χρήστος Γιαννούλης, «βεβαίως, όσο δεν προσλαμβάνει γιατρούς».

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε άθλια τη δήλωση Γιαννούλη, η οποία, όπως επισημαίνεται, ήρθε μετά το δημοσίευμα της «Αυγής» και το «ίσως χρειαστούν κι άλλοι τάφοι» για τα θύματα του κορονοϊού, με φόντο τις προετοιμασίες σε κοιμητήριο των Σερρών με το άνοιγμα 35 νέων τάφων.

«Για όσους πίστεψαν ότι το παιχνίδι Τσίπρα με τα νούμερα των νεκρών ήταν αστοχία, ή ότι η χθεσινή αθλιότητα της Αυγής έγινε κατά λάθος, ήρθε σήμερα ο κ. Γιαννούλης να άρει κάθε αμφιβολία.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σπεκουλάρει, διαρκώς, στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε περισσότερη δυστυχία», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Πειραιώς, που καταλήγει:

«Η απομόνωσή τους από την κοινωνία και το αντιπολιτευτικό τους άγχος, τους οδηγούν στην αθλιότητα. Και τελικά στην πλήρη απαξίωση».

Στον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης για τις επιδόσεις της στη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την Πέμπτη, σε επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, γινόταν λόγος για «εμπόριο ελπίδας» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με το εμβόλιο, ώστε να μη ληφθούν τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας, ενώ την Παρασκευή ο βουλευτής Νίκος Παππάς κάλεσε τη ΝΔ να απομακρυνθεί από τις αποκρουστικές, όπως είπε, λογικές που θεωρούν τις ΜΕΘ «πεταμένα λεφτά» και ότι το σύστημα υγείας «πρέπει να είναι ιδιωτικό».

Ο ίδιος ο κ. Γιαννούλης, σε δήλωσή του απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ:

Για προφανείς λόγους η ΝΔ προσπαθεί να διαστρεβλώσει την εκτίμησή μου για την αδράνεια, την αναποτελεσματικότητα και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Ο κόσμος αναζητά λύσεις και ιατρικές υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας και η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο. Η ΝΔ ψάχνει εναγωνίως να βρει συγχωροχάρτι και διέξοδο διαφυγής από μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση της την πανδημία, απομονώνοντας λέξεις και διαστρεβλώνοντας δηλώσεις. Όσο και να προσπαθεί, όμως, όλοι γνωρίζουν πως για τη χαοτική κατάσταση που αντιμετωπίζει ιδίως η Βόρεια Ελλάδα ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Άλλωστε, στην παραδοχή αυτή κατέληξε και ο ίδιος κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή. Και, βεβαίως, ας μην ξεχνάμε πως τις σχετικές ευθύνες του τις καταλογίζουν ακόμα και δικοί του άνθρωποι», ανέφερε ο κ. Γιαννούλης παραπέμποντας σε μια δήλωση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου. Ο τελευταίος είχε προ ημερών αναφέρει -σε επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη- ότι τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...