367
Η Μονή Πετράκη, έδρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στο Κολωνάκι |

Τρεις μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας ασθενείς με κορονοϊό, αλλά το κρύβουν

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 10:26
Η Μονή Πετράκη, έδρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στο Κολωνάκι
|

Τρεις μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας ασθενείς με κορονοϊό, αλλά το κρύβουν

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 10:26

Η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ήταν από μόνη της ένα δραματικό συμβάν. Ομως παράλληλα ανέδειξε το πρόβλημα που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη διαχείριση του όλου θέματος από τους ιεράρχες. Ολα τα στοιχεία είναι ότι πολλοί δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, ούτε και τηρούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία στο πλαίσιο της προάσπισης της δημόσιας υγείας. Αλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν είναι ο μόνος –πέντε μητροπολίτες νόσησαν ενώ ένας ακόμα κατέληξε χτυπημένος από τον ιό, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.

Πώς έγινε όμως αυτή η διασπορά της Covid-19 και πώς προσεβλήθη ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε βαθμό που να νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» και να χρειάζεται, κατά πληροφορίες, ειδική φαρμακευτική αγωγή από τις ΗΠΑ;

Οπως σημείωσε η «Καθημερινή», για τη διασπορά του ιού μεταξύ των ιεραρχών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πολλοί θεωρούν «ένοχο» το γεύμα που παρετέθη μετά τη ΔΙΣ από ιεράρχη, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Ομως για ποιο λόγο έγινε τέτοια μάζωξη εν μέσω καραντίνας; Και γιατί δέχτηκαν να συμμετάσχουν οι μητροπολίτες, που όντας ηλικιωμένοι συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες; Φαίνεται πως αυτή η κουλτούρα μη προφύλαξης είναι διάχυτη μεταξύ της ιεραρχίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης επιβεβαίωσε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου σε ένα γεύμα 16 ατόμων, σαν να πρόκειται για κάτι το απολύτως φυσιολογικό, ενώ υπήρχαν ήδη μέτρα περιορισμού του συγχρωτισμού.

Επειτα από το επίμαχο γεύμα, θετικά διεγνώσθησαν τρία μέλη της ΔΙΣ αλλά και στελέχη της Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος «έφερε» τον ιό στους μητροπολίτες (κάποιοι λένε ιερέας, ορισμένοι μέλος της ομάδας catering που φρόντισε τα του γεύματος, άλλοι λένε για ιεράρχη).

Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχουν δηλώσει όλοι οι μητροπολίτες ότι πάσχουν από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μη γίνεται καν ιχνηλάτηση των επαφών τους από τον ΕΟΔΥ.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά, τρεις ιεράρχες στη Βόρεια Ελλάδα είναι θετικοί χωρίς να το έχουν δημοσιοποιήσει! Ολοι επικαλούνται λόγους προσωπικών δεδομένων, αλλά μιλάμε για τη Βόρεια Ελλάδα, μια περιοχή που δοκιμάζεται από τη διασπορά της επιδημίας, μετράει δεκάδες νεκρούς και βλέπει το ΕΣΥ να έχει γονατίσει -με συνέπεια να επιτάσσονται πλέον ιδιωτικές κλινικές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News