369
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ | SKAI/YouTube

Θεοδωρικάκος: Λάθος να μιλάμε για τα Χριστούγεννα με 60 νεκρούς την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 10:29
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ
|SKAI/YouTube

Θεοδωρικάκος: Λάθος να μιλάμε για τα Χριστούγεννα με 60 νεκρούς την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2020, 10:29

Δεν γίνεται να μιλάμε για Χριστούγεννα όταν χάνονται –σε καθημερινή βάση– τόσες ζωές. Η διαπίστωση – προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα με την οποία είναι αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα, και ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα, ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος συνέστησε να είναι οι πάντες (συμπεριλαμβανομένων υπουργών της κυβέρνησης) συγκρατημένοι αναφορικά με τη λήξη του lockdown και τις προοπτικές επανεκκίνησης της αγοράς, ώστε να «σωθεί» η εορταστική περίοδος.

«Είναι πολύ λάθος να μετράμε αντίστροφα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Με 60 νεκρούς την ημέρα, είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Πρέπει να είναι καθαρό, τόνισε ο υπουργός, ότι η κυβέρνηση έχει έναν γνώμονα, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να βγούμε από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται. Τα καλά νέα είναι να σώζονται ανθρώπινες ζωές, σημείωσε και το Πάσχα, χάρη στην πειθαρχία των Ελλήνων και τα μέτρα που έλαβε το κράτος, δεν είχαμε απώλειες.

Η πρόκληση σήμερα για όλους είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει, πάντοτε με τη συνδρομή των ειδικών γιατρών, των λοιμωξιολόγων, και θα έλεγα, αν θέλει κανείς να μετράει και αντίστροφα κάτι, να μετράει μέχρι να έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν δωρεάν στους πολίτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και επανέλαβε ότι «το πότε θα ανοίξει και τι, έχει να κάνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εκτίμησε πως δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στον Δεκέμβριο», θέλησε να εξηγήσει ο κ. Πέτσας, ο οποίος, ωστόσο, μέχρι και πριν από δυο-τρεις μέρες περιέγραφε το σχέδιο της κυβέρνησης για σταδιακή έξοδο από τις 30 Νοεμβρίου (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...