471
Πρωί Παρασκευής, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υψώνει την αριστερή γροθιά του τιμώντας τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τους Ναζί την Πρωτομαγιά του 1944 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η πυκνή Πρωτομαγιά του Δημήτρη Κουτσούμπα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 15:11
Πρωί Παρασκευής, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υψώνει την αριστερή γροθιά του τιμώντας τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τους Ναζί την Πρωτομαγιά του 1944
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η πυκνή Πρωτομαγιά του Δημήτρη Κουτσούμπα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 15:11

Ηταν μια μέρα με πυκνό πρόγραμμα για τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Το πρωί της Παρασκευής πήγε στο Σκοπευτήριο της Καισαιριανής. Εκεί κατέθεσε στεφάνι και στάθηκε σιωπηλός υψώνοντας την αριστερή του γροθιά.

«Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές, εδώ στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944. Συνεχίζουμε τον αγώνα τους, συνεχίζουμε για τα ιδανικά τους, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλισμού, γέννημα θρέμμα του οποίου είναι ο φασισμός. Καλή δύναμη, χρόνια πολλά» είπε, λίγες στιγμές αργότερα.

Ο κ. Κουτσούμπας έστειλε και ένα άλλο μήνυμα για τις εκδηλώσεις των οργανώσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις που ισχύουν για την ανάσχεση του κορονοϊού. Η ίδιος εξάλλου συμμετείχε στην εντυπωσιακή σε όγκο και οργάνωση συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά. «Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!».

Ακολούθησε επίσκεψη του γραμματέα του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, όπου απηύθηνε χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο.

«Σήμερα για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, όχι απλά σαν συμπαραστάτες, για αλληλεγγύη, αλλά ως ενεργοί αγωνιστές στο πλευρό σας, όπως όλα αυτά τα χρόνια στους δρόμους του αγώνα, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις, μέσα στη βουλή ως Κόμμα, στην ευρωβουλή, στα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, μόνο έτσι η εργατική τάξη μπορεί να κατακτήσει το δίκιο της, μόνο έτσι ο δικός σας αγώνας, της ΛΑΡΚΟ μπορεί να δικαιωθεί» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση. «Σήμερα βρισκόμαστε σε ειδικές συνθήκες όχι μόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, αλλά και γιατί η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, η στρατηγική για την ενίσχυση μόνο του μεγάλου κεφαλαίου, των διεθνικών μονοπωλίων, έχει οδηγήσει σε πραγματική υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει αυτή η χώρα, η πατρίδα μας. Μια απ’ αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες είναι και τούτο το εργοστάσιο, είναι τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ σε όλη την Ελλάδα, είναι η εργατική δύναμη που εσείς παράγετε για να φτιάξετε αυτόν τον πλούτο, τον οποίο τον λυμαίνονται λίγοι. Πότε κάποιοι καπιταλιστές, όπως παλιότερα ο Μποδοσάκης, σήμερα διάφορα κρατικά μονοπώλια και άλλοι που προσπαθούν να ξεπουλήσουν αυτό το πραγματικό θησαυροφυλάκιο, αυτό το χρυσωρυχείο, που είναι η ΛΑΡΚΟ για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...