179
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή τους το περασμένο φθινόπωρο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Metron Analysis: Διπλάσιο ποσοστό για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 21:23
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή τους το περασμένο φθινόπωρο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Metron Analysis: Διπλάσιο ποσοστό για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 21:23

Ο Αλέξης Τσίπρας όλο αναφέρει το σενάριο των πρόωρων εκλογών – λες και θέλει να το ξορκίσει, άλλωστε δεν τις ζητά. Ο λόγος είναι απλός. Ο,τι μπορεί και ο ίδιος να αφουγκράζεται από την κοινωνία, αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις: Σε 21 ποσοστιαίες μονάδες ανέρχεται η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τελευταία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης από τη Metron Analysis, ενώ οι θετικές γνώμες των πολιτών για τον Πρωθυπουργό φτάνουν σε ποσοστό 73%!

Πιο αναλυτικά, στην έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 42,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 21,4%, το Κίνημα Αλλαγής να λαμβάνει 5%, το ΚΚΕ 4,7%, το ΜέΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη 3,2% και την «Ελληνική Λύση» του Κυρ. Βελόπουλου 2,9%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 73%, ενώ ακολουθούν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά 44% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά 42%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...