444
| INTIMEnews

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο ένας της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος την χτυπούσε με το σίδερο»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 14:57

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο ένας της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος την χτυπούσε με το σίδερο»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 14:57

Με μεγάλη καθυστέρηση και ένταση ακόμα και από τα μέλη του δικαστηρίου, επανεκκίνησε  την Παρασκευή η δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση διότι οι αστυνομικοί δεν είχαν φροντίσει να έχουν ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων, ώστε να ελέγχονται οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα.

Οι δικαστές της έδρας δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους, ενώ η εισαγγελέας κατέστησε σαφές πως θα αναζητηθούν ευθύνες.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κατέθεσε ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος Ρόδου, Χρήστος Μαλάμης, ο οποιος και μετέφερε ό,τι του είχε πει ο ροδίτης κατηγορούμενος Μανώλης Κούκουρας κατά τα πρώτα λεπτά της σύλληψής του.

Οπως είπε ο μάρτυρας,  κατά τη συνομιλία που είχαν, ο κατηγορούμενος τού αποκάλυψε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Οταν ρώτησε τον Ροδίτη γιατί σκότωσαν την άτυχη φοιτήτρια, εκείνος απάντησε: «Ηταν μεγάλη βλακεία θα μας τιμωρήσει ο Θεός» 

Κατά δήλωση του λιμενικού, ο Ροδίτης ήταν επιθετικός προς τα άλλα στελέχη της Λιμενικής Αρχής. «Οταν τον συλλάβαμε ήταν πολύ επιθετικός. Χτυπούσε τις πόρτες και μας έβριζε, μας έλεγε ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε και άλλα τέτοια», υποστήριξε, σε αντίθεση με τον φίλο του, που ήταν «εντελώς ψυχρός και ήσυχος».

Πάνω ο Αλέξανδρος Λούτσης και κάτω ο Μανώλης Κούκουρας κατά τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο/ ΙΝΤΙΜΕnews

Οι δύο νεαροί, πρόσθεσε, έλεγαν την ίδια ιστορία με διαφορετικό όμως πρωταγωνιστή, ρίχνοντας ο ένας στον άλλον το φταίξιμο.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη εξουθενωμένη ψυχικά και σωματικά έξω από το δικαστήριο την Παρασκευή/ΙΝΤΙΜΕnews

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο μάρτυρας μετέφερε λεπτομέρειες για το ειδεχθές έγκλημα. Ο ένας κατηγορούμενος, περιέγραψε, της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος την χτυπούσε με το σίδερο.

Σύμφωνα με όσα του είπε ο ροδίτης κατηγορούμενος, το σκηνικό στο σπίτι άλλαξε όταν η Ελένη ανέφερε ότι ήταν καλύτερος από τον 20χρονο φίλο του.

«Τότε, μου είπε, ο αλλοδαπός της τράβηξε ένα κροσέ και εκείνη λιποθύμησε. Οταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία και ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και την χτύπησε στο κεφάλι», ανέφερε την περιγραφή του ο λιμενικός.

Σε μια προφανή προσπάθεια να ρίξει όλο το φταίξιμο στον Λούτση, ο Κούκουρας ισχυρίστηκε στη συνέχεια στον λιμενικό πως ο συγκατηγορούμενός του, τού είπε μετά το χτύπημα με το σίδερο, ότι «έπρεπε να το τελειώσουν».

«Ηταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ηξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ηταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει», δήλωσε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...