515
| CreativeProtagon

Πράκτωρ 007: οι καλύτερες και χειρότερες ταινίες του #3

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 2 Σεπτεμβρίου 2018, 00:19
|CreativeProtagon

Πράκτωρ 007: οι καλύτερες και χειρότερες ταινίες του #3

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 2 Σεπτεμβρίου 2018, 00:19

10. Ο Άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (The Man with the Golden Gun, 1974)

Κρίστοφερ Λι και Ρότζερ Μουρ

Παρά τα αμφιλεγόμενα σχόλια της εποχής, είναι ένα δράμα για την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970, που σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα σίκουελ του Μποντ -αν όχι το καλύτερο- με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ αλλά και τον Κρίστοφερ Λι στον ρόλο του εκτελεστή Φρανσίσκο Σκαραμαγκά, με τις τρεις θηλές στο στήθος, έναν από τους πιο γοητευτικούς «κακούς» της μεγάλης οθόνης.

9. Skyfall (2012)

Ντάνιελ Κρεγκ και Χαβιέ Μπαρδέμ (United Artists Corporation, Columbia Pictures Industries)

Με την εκπληκτική ερμηνεία της Αντέλ στο ομότιτλο τραγούδι, τον Ντάνιελ Κρεγκ να ενσαρκώνει για τρίτη φορά έναν εξαιρετικό Τζέιμς Μποντ, την Τζούντι Ντεντς να επιστρέφει για όγδοη και τελευταία φορά ως Μ, τον μοναδικό Χαβιέ Μπαρδέμ στο ρόλο του κακού Ραούλ Σίλβα αλλά και την συμμετοχή των Ρέιφ Φάινς και Αλμπερτ Φίνεϊ, είναι μια ταινία που θα μας μείνει αξέχαστη.

8. Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν (Live and Let Die, 1973)

Τζέιν Σέιμουρ, Ρότζερ Μουρ, Γιαφετ Κότο και Ερλ Τζόλι Μπράουν

Με την ταινία αυτή ξεκίνησε η βασιλεία του κομψού, πνευματώδη και ευφυούς Ρότζερ Μουρ, που ήταν ήδη 46 ετών εκείνη την εποχή (ενώ ο Κόνερι είχε ξεκινήσει στις 32).  Το τραγούδι των τίτλων ανήκει στους Πολ και Λίντα ΜακΚάρτνεϊ, οι οποίοι το ερμηνεύουν μαζί με τους Wings. Σημειώστε ότι στις ΗΠΑ, μετά την ήττα στο Βιετνάμ και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, έχει δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό αλλά και η ανάγκη για έναν νέο σούπερ ήρωα –τιμωρό των κακών. Εδώ, λοιπόν, ο Τζέιμς Μποντ αντιμετωπίζει τον Κανάγκα, έναν μεγαλέμπορο ηρωίνης και ταυτόχρονα αρχηγό αφρικανικού κράτους, ενώ συμβαίνουν απίστευτες αποδράσεις με αυτοκίνητα και ταχύπλοα στους βάλτους της Λουιζιάνα (ακόμη και από από εκτροφείο κροκοδείλων).

7. Επιχείρηση Κεραυνός (Thunderball, 1965)

Σούζι Κένταλ, Σον Κόνερι, Κλοντίν Οζέ και Αντόλφο Τσέλι

Η εγκληματική οργάνωση S.P.E.C.T.R.E. (Special Executive for Counterintelligence, Terrorism, Revenge and Extortion), κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο μυθιστόρημα «Thunderball» του Ιαν Φλέμινγκ, αλλά εν τω μεταξύ έχουν προβληθεί ήδη τρεις 007 στη μεγάλη οθόνη πριν από την ταινία αυτή.

6. Spectre (2015)

Μόνικα Μπελούτσι και Ντάνιελ Κρεγκ

Στην 24η  ταινία του Τζέιμς Μποντ (που αρχίζει με τη φαντασμαγορική γιορτή των νεκρών στην πόλη του Μεξικού) και την τέταρτη κατά σειρά εμφάνιση του ως 007 (εδώ με σκηνοθέτη τον Σαμ Μέντες), ο Ντάνιελ Κρεγκ είναι πραγματικά απολαυστικός. Ο Μποντ – Κρεγκ διεισδύει στην εγκληματική οργάνωση S.P.E.C.T.R.E. και ψάχνει να βρει την Λέα Σεϊντου – Μαντλίν Σουόν, η Μόνικα Μπελούτσι, ως Λουτσία Σκιάρα, χήρα ενός διαβόητου κακοποιού πέφτει στα δίχτυα του, ο Κρίστοφ Βαλτς (δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ) αποδεικνύεται ένας υπέροχος, μοχθηρός και αδίστακτος αντίπαλός του και ο Μπεν Γουίσο κλεβει την παράσταση ως tech freak Q.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
 Casino Royale (2006)→

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...