258
Σον Κόνερι και Σίρλεϊ Ιτον «παίζουν» λίγο με τον φωτογραφικό φακό προτού ακουστεί το «action!» του σκηνοθέτη | Getty Images/Ideal Images

Ποιος (δεν) σκότωσε το «χρυσό» κορίτσι του Τζέιμς Μποντ;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 08:17
Σον Κόνερι και Σίρλεϊ Ιτον «παίζουν» λίγο με τον φωτογραφικό φακό προτού ακουστεί το «action!» του σκηνοθέτη
|Getty Images/Ideal Images

Ποιος (δεν) σκότωσε το «χρυσό» κορίτσι του Τζέιμς Μποντ;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 08:17

Είναι από εκείνους τους αστικούς μύθους που πάντα τρόμαζαν και ταυτόχρονα γοήτευαν τον κόσμο. Βλέπετε, τα fake news δεν επινοήθηκαν σήμερα, με την επέλαση του Διαδικτύου. Είναι όσο παλιά και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Η Σίρλεϊ Ιτον έγινε γνωστή στην ιστορία του σινεμά όταν υποδύθηκε το χρυσό, στην κυριολεξία, κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, στην ταινία του 1964 «Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου». Αρχικά η όμορφη γυναίκα ήταν με το μέρος του κακού, όταν όμως ερωτεύτηκε τον Τζέιμς Μποντ (Σον Κόνερι), εκείνος για να την εκδικηθεί την εκτέλεσε με μία πολύ απλή μέθοδο: βάφοντάς την χρυσή!

goldfinger1
Το εντυπωσιακό σώμα της Σίρλεϊ Ιτον έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη απόχρωση (MGM)

Ενα ωραιότατο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μόνο που κάποιοι θέλησαν να το επεκτείνουν και στην πραγματική ζωή, αρχίζοντας να κυκλοφορούν τη φήμη ότι η Σίρλεϊ Ιτον έπαθε δερματική ασφυξία και πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Εκείνη την εποχή, καθώς ήταν δύσκολο να εξακριβώσουν με το πάτημα ενός κουμπιού αν η ηθοποιός είναι ζωντανή ή όχι, η φήμη εξαπλώθηκε με ταχύτητα φωτός.

Συντέλεσε σε αυτό και το γεγονός ότι η Ιτον εγκατέλειψε την υποκριτική και διέκοψε τις δημόσιες εμφανίσεις λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας. Στην πραγματικότητα, το χρυσό κορίτσι ζει και βασιλεύει ως σήμερα και είναι αισίως 81 ετών!

Αυτήν την θριλερική παρεξήγηση, έρχεται να λύσει το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς βίντεο του BBC με τίτλο «Debunked» με οικοδεσπότη τον Κρίστιαν Μπλόβελτ.  Αν σας αρέσει να απομυθοποιείτε τους αστικούς μύθους, δεν έχετε παρά να το παρακολουθήσετε!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News