685
Tα Πόκεμον εμφανίζονται στα πιο ασυνήθιστα σημεία: από εκκλησίες, δικαστήρια τουαλέτες, ως μαιευτήρια, μνημεία και... πεδία μάχης | Twitter

Ποιος θα σταματήσει τα Πόκεμον;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2016, 11:49
Tα Πόκεμον εμφανίζονται στα πιο ασυνήθιστα σημεία: από εκκλησίες, δικαστήρια τουαλέτες, ως μαιευτήρια, μνημεία και... πεδία μάχης
|Twitter

Ποιος θα σταματήσει τα Πόκεμον;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2016, 11:49

Ενα εκατομμύριο λήψεις -και ο αριθμός τους ολοένα αυξάνεται- για το παιχνίδι της Nintendo, Pokemon Go. Η επιτυχία της εταιρείας, με την αναβίωση των μικρών πλασμάτων από τη δεκαετία του 1990, προβλέπεται ανεπανάληπτη. Κι ενώ οι περισσότεροι αναρωτιούνται αν πρόκειται για παιδικό όνειρο ή επικίνδυνη ψύχωση, μόλις από την πρώτη εβδομάδα δωρεάν διάθεσης του παιχνιδιού, η χρηματιστηριακή αξία της Nintendo αυξήθηκε κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια – και μόνο από τους χρήστες σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για παιχνίδι «επαυξημένης πραγματικότητας», με τους παίκτες να αναζητούν Πόκεμον σε όλα τα πιθανά και απίθανα μέρη, από σημεία του σπιτιού τους, ως τον δρόμο και δημόσιες υπηρεσίες. Περπατούν, τα βήματά τους μετριούνται και η εφαρμογή χρησιμοποιεί GPS, το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, και την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, δημιουργώντας έναν «χάρτη» της περιοχής, που αμέσως γίνεται ο τόπος αναμέτρησης μεταξύ Πόκεμον και «εκπαιδευτών».

Τα περίεργα περιστατικά δεν έχουν τέλος: οι παίκτες αφηρημένοι διασχίζουν τον δρόμο χωρίς να ελέγχουν, έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών καθώς περιδιαβαίνουν πάρκα και γειτονιές αφοσιωμένοι στις οθόνες τους, μα το πιο απολαυστικό μέρος του παιχνιδιού φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι χρήστες του Twitter, με τα Πόκεμον να εμφανίζονται στα πιο ασυνήθιστα σημεία, από εκκλησίες, δικαστήρια τουαλέτες, ως μαιευτήρια, μνημεία και… πεδία μάχης.

Αν και για μία 19χρονη από το Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ η αναζήτηση επιφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη, καθώς την ώρα που αναζητούσε Πόκεμον, εντόπισε σε ποτάμι ένα πτώμα άνδρα. Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία απέδωσε τον θάνατο μάλλον σε ατύχημα και πνιγμό, παρά σε εγκληματική ενέργεια, η στιγμή της… ανακάλυψης ωστόσο θα ήταν σίγουρα σοκαριστική.

Η Telegraph έστησε μια απολαυστική συλλογή με τα πιο αλλόκοτα σημεία «εμφάνισης» των Πόκεμον:

Casual … #pokemongo #wc

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kaled Manuel Bolivar Rubio (@itskaledmanuel) στις 6, 11:53πμ PDT

Εξαίρεση το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσιγκτον, που δηλώθηκε ως «PokeStop».

Η διεύθυνσή του φαίνεται πως ενοχλήθηκε από τους επισκέπτες που θέλησαν να παίξουν εντός και με ανακοίνωσή της ζήτησε να… αποχωρίζονται τα Πόκεμον για λίγο. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το Μουσείο Ολοκαυτώματος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου, τονίζοντας πως «η ενασχόληση με το παιχνίδι σε μια τέτοια τοποθεσία επιδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού σε πολλά επίπεδα». Το ίδιο ζήτησε και το Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον, που βρίσκεται επίσης στην Ουάσινγκτον. Κατά πόδας και αρκετά ακόμα μουσεία, ιδρύματα και νεκροταφεία, που ζητούν από τους επισκέπτες να μην ενεργοποιούν το παιχνίδι στις εγκαταστάσεις τους.

Δεν λείπουν και οι αναγκαίες προειδοποήσεις προς τους οδηγούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το Εσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...