273
Η food blogger Μαριλού Παντάκη - Madame Ginger διαβάζοντας το βιβλίο που διάλεξε για το καλοκαίρι, τον «Δήμιο του Ερωτα» του Ιρβιν Γιάλομ | Protagon/Ελένη Κατρακαλίδη

Μαριλού Παντάκη: Στην Κυψέλη με ένα βιβλίο στο χέρι

Η food blogger Μαριλού Παντάκη - Madame Ginger διαβάζοντας το βιβλίο που διάλεξε για το καλοκαίρι, τον «Δήμιο του Ερωτα» του Ιρβιν Γιάλομ
|Protagon/Ελένη Κατρακαλίδη

Μαριλού Παντάκη: Στην Κυψέλη με ένα βιβλίο στο χέρι

Μια σημαντική διάκριση για την Αθήνα και για το βιβλίο στην πόλη μας είναι γεγονός. Η ελληνική πρωτεύουσα ανακηρύχθηκε από την UNESCO Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Παράλληλα συνεχίζεται ο βιβλιοφιλικός θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public, στον οποίο φέτος έλαβαν μέρος 160 εκδότες, 2.500 τίτλοι βιβλίων και 1.800 συγγραφείς και οι φιναλίστ αναδείχτηκαν μέσα από 169.187 μοναδικές ψήφους αναγνωστών σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, και θέλοντας να τιμήσει βιβλίο και αναγνώστες, το Protagon ρωτάει γνωστούς Αθηναίους για τη σχέση τους με τα βιβλία. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, η food blogger Μαριλού Παντάκη aka Madame Ginger μας υποδέχεται στην Κυψέλη και μας ξεναγεί στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου -«η τελευταία πλατεία με κυκλικά κτίρια που έχει απομείνει στην Αθήνα» όπως επισημαίνει- η οποία είναι το αγαπημένο της μέρος να διαβάζει όταν βγάζει τον σκύλο της, «Μπιφτέκι», βόλτα.

Μέσα από τις σελίδες του αγαπημένου της βιβλίου «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ξεπηδούν ένας χάρτης της Κω, δελτίο παραγγελίας από ταβέρνα, καρτ ποστάλ από την Κρήτη… μία συνήθεια που έχει υιοθετήσει για να θυμάται που διάβασε το κάθε βιβλίο, αλλά και για να «σημειώνει» σελίδες χωρίς να υπογραμμίζει. Από το ίδιο βιβλίο ξεχωρίζει και την αγαπημένη της φράση: «πάντα εχει απομείνει κάτι να αγαπήσεις». Είναι κάτι που πιστεύει και η ίδια για τη ζωή, καθώς όπως λέει με πλατύ χαμόγελο «ακόμα και αν όλα γύρω σου έχουν διαλυθεί πάντα θα βρεις κάτι να αγαπήσεις, αλλά και να σε αγαπήσει», και μας γεμίζει με αισιοδοξία και χαρά σαν μία σύγχρονη «Πολυάννα», την αγαπημένη της ηρωίδα παιδικού μυθιστορήματος.

Οταν μεγαλώσει πάντως θέλει να γίνει ο Αντονι Μπουρντέν, αναφερόμενη στο δεύτερο αγαπημένο της βιβλίο, το «Κουζίνα Εμπιστευτικό» του διάσημου αμερικάνου σεφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...