204
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του Αντόνιο Γκουτέρες στο Μαξίμου το 2015 (ως ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ -τότε- για τους πρόσφυγες) | ΕΡΤ

Παρέμβαση του γ.γ. του ΟΗΕ για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 18:42
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του Αντόνιο Γκουτέρες στο Μαξίμου το 2015 (ως ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ -τότε- για τους πρόσφυγες)
|ΕΡΤ

Παρέμβαση του γ.γ. του ΟΗΕ για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 18:42

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε και σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, καθώς επίσης για το περιστατικό με τους δύο έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το θέμα απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. «Η Τουρκία, αργά ή γρήγορα, θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της», τόνισε, ενώ όπως έγινε γνωστό, λίγο αργότερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για το ζήτημα συνολικά της τουρκικής προκλητικότητας .

Ειδικά για την περιπέτεια των δύο ελλήνων στρατιωτικών,  ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Γκουτέρες να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη ταχείας και θετικής έκβασης της υπόθεσης, με την απελευθέρωση και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε αναλυτικά τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς επίσης για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...