141
Ο Πρωθυπουργός στις σκάλες του Μαξίμου και δίπλα το τιμητικό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων - Προς το παρόν δεν θα ζητήσει προσωπικά από τον Ερντογάν την επιστροφή των δύο προφυλακισθέντων αξιωματικών | ΙΝΤΙΜΕnews

Γιατί ο Τσίπρας δεν θα πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν για τους δύο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 15:33
Ο Πρωθυπουργός στις σκάλες του Μαξίμου και δίπλα το τιμητικό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων - Προς το παρόν δεν θα ζητήσει προσωπικά από τον Ερντογάν την επιστροφή των δύο προφυλακισθέντων αξιωματικών
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γιατί ο Τσίπρας δεν θα πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν για τους δύο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 15:33

Για το θέμα είχε ερωτηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που αρκέστηκε να πει ότι «αν χρειαστεί, ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τον Ερντογάν» για τους δύο προφυλακισμένους στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη.

Το απόγευμα της Τρίτης ωστόσο, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «προς το παρόν δεν θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν».

Και αυτό γιατί όπως εξήγησαν οι εν λόγω πηγές, η κυβερνηση δεν θέλει να αναδειχθεί «σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο» η συνεχιζόμενη κράτηση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη από τους Τούρκους.

Κατά τις ίδιες πηγές, ήδη η Ευρωπαϊκή Ενωση -κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που έγινε από την ελληνική πλευρά- ζήτησε άμεση επίλυση του ζητήματος και επιστροφή των ελλήνων στρατιωτών.

Διευκρίνισαν τέλος, ότι οι όποιες πιέσεις, σε διπλωματικό επίπεδο,  θα γίνονται κλιμακωτά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...