324
Από «διαδικαστικό θέμα» -όπως έλεγε ο κ. Τζανακόπουλος- η περιπέτεια των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία μετατράπηκε σε πορεία στο άγνωστο | ΙΝΤΙΜΕnews

Τζανακόπουλος Τρίτης εναντίον Τζανακόπουλου Παρασκευής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 12:04
Από «διαδικαστικό θέμα» -όπως έλεγε ο κ. Τζανακόπουλος- η περιπέτεια των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία μετατράπηκε σε πορεία στο άγνωστο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τζανακόπουλος Τρίτης εναντίον Τζανακόπουλου Παρασκευής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 12:04

Ωρες μόλις αφότου έγινε γνωστή η σύλληψη και κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε σπεύσει να προεξοφλήσει τον άμεσο χρόνο απελευθέρωσής τους, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και ότι ήδη υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ των δύο αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων «σε καλό κλίμα». Ο κ. Τζανακόπουλος είχε άφησε να εννοηθεί ότι ήταν θέμα 24ωρων οι δύο στρατιωτικοί να είναι πίσω στην Ελλάδα.

Αυτά την περασμένη Παρασκευή.

Γιατί την Τρίτη –και ενώ οι δύο έλληνες αξιωματικοί παραμένουν για πέμπτη ημέρα υπό κράτηση, προφυλακισμένοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης– ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήρθε να μας πει ότι είναι δεν πια σε θέση να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για την τύχη τους (λες και πριν ήταν ή και πάλι να νόμιζε ότι ήταν) ούτε και να προεξοφλήσει τη στάση της Τουρκίας!

«Θα εξαντλήσουμε κάθε διπλωματικό μέσο», επανέλαβε φανερά προβληματισμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης και βάζοντας μπροστά τα «μεγάλα μέσα», ενημέρωσς πως αν χρειαστεί, ο Πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν! Δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει  ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί και τις δικαστικές διαδικασίες στη γείτονα, για ένα θέμα όμως, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν θα θεωρείτο λήξαν, με συνοπτικές διαδικασίες, σε επίπεδο στρατιωτικών διοικητών.

«Κάνουμε τα πάντα για να μην έχουμε διπλωματικό θρίλερ και εξαντλούμε κάθε μέσο πίεσης για να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη κατάσταση. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε τις δικαστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Τουρκία και ευελπιστούμε να χειριστεί την υπόθεση με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και να μην κλιμακώσει την ένταση. Δεν μπορώ να κάνω βέβαιες προβλέψεις. Η Τουρκία αναβαθμίζει γενικότερα την ένταση σε όλο το πεδίο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Ωστόσο δεν μπορώ να προεξοφλήσω τη στάση της Τουρκίας», παραδέχθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, προσγειωμένος πια στη σκληρή πραγματικότητα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν, λέγοντας ότι «η όποια παρέμβαση πρέπει να είναι αποτελεσματική». «Εάν χρειαστεί», συμπλήρωσε, «ο Πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...