179
Ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ όταν είχε ξεκαθαρίσει: «Ούτε Νew (Nέα), ούτε Upper (άνω) Μακεδονία» | SOOC

Ο Καμμένος παίζει τώρα το χαρτί της «Βαρντάρσκα» για το όνομα της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 13:27
Ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ όταν είχε ξεκαθαρίσει: «Ούτε Νew (Nέα), ούτε Upper (άνω) Μακεδονία»
|SOOC

Ο Καμμένος παίζει τώρα το χαρτί της «Βαρντάρσκα» για το όνομα της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 13:27

Στην πρότασή του για μετονομασία της γείτονος σε «Βαρντάρσκα» επανήλθε την Τρίτη μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος (όπου χρησιμοποιεί λανθασμένα τον όρο «Βαρντάσκα»), σε ευθεία αντίθεση με τη γραμμή που έχει χαράξει δημοσίως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ανήρτησε επίσημο χάρτη της Γιουγκοσλαβίας του 1937 με τα Σκόπια να αναφέρονται ως «Βαρντάρσκα». Αυτή η διαφοροποίηση του κ. Καμμένου έχει πολιτικό ενδιαφέρον καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν δεν υπάρχει κοινή θέση των κυβερνητικών εταίρων. Και τέτοιο δεν φαίνεται.

«Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως “Βαρντάρσκα”, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία” και τους οποίους αποδεχόμαστε», έχει πει πρόσφατα ο υπουργός Αμυνας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, την περασμένη Πέμπτη, είχε ξεκαθαρίσει: «Ούτε Νew (Nέα), ούτε Upper (άνω) Μακεδονία».

Σε άρθρο του δε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο υπουργός Αμυνας πρότεινε δημοψήφισμα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...