653
Το εμβληματικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός | Αθήνα 9,84

Δέσμευσαν αιφνιδιαστικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αθήνα 9,84!

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 15 Δεκεμβρίου 2017, 21:43
Το εμβληματικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός
|Αθήνα 9,84

Δέσμευσαν αιφνιδιαστικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αθήνα 9,84!

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 15 Δεκεμβρίου 2017, 21:43

Σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, προληπτικής δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9,84 -συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού μισθοδοσίας των εργαζομένων, αλλά και των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού κατά την τελευταία δεκαετία και των συγγενικών τους προσώπων- προχώρησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό συνέβη για μια οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων. Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση ως «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία».

Σε επικοινωνία του Protagon με τη γενική διευθύντρια του ραδιοσταθμού, Νόνη Καραγιάννη, δήλωσε ότι «δεν υπήρξε καμία διαβούλευση προτού προβούν στη δέσμευση των σχετικών λογαριασμών, αλλά και κανένα επίσημο, κρατικό έγγραφο το οποίο να έχει επιδοθεί στους ενδιαφερόμενους και να προειδοποιεί για αυτό που επακολούθησε».

Η κυρία Καραγιάννη
Η Νόνη Καραγιάννη

Η ίδια, μάλιστα, επισήμανε, δίχως περαιτέρω σχόλια, ότι «αυτή η κίνηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της απεργίας των δημοσιογράφων, την Πέμπτη».

Η κυρία Καραγιάννη έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook

Η σχετική απόφαση προληπτικής δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού αφορά την τελευταία δεκαετία. Το οποίο σημαίνει ότι, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, εμπλέκονται και οι προηγούμενοι δήμαρχοι Μπεχράκης Θεόδωρος (24/2/2006-17/1/2007), Κακλαμάνης Νικήτας (18/1/2007-31/12/2010) και, φυσικά, ο Γιώργος Καμίνης.

Στην ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται, επίσης, ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 9,84 έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες και, αντιθέτως, να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για τη συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.

Οπως τόνισε η Ενωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, «οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και ο λόγος της ύπαρξής τους είναι η ανάδειξη της τοπικής δημοσιότητας, η πληροφόρηση και ψυχαγωγία, όλων των δημοτών. Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία δημοπράτησης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, καθώς αποτελούν δημόσια ραδιοφωνική υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για ζητήματα, που αφορούν τις τοπικές υποθέσεις, την προώθηση της τοπικής αγοράς, την παροχή ποιοτικών (βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών) προγραμμάτων, που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την τέχνη, την παιδεία. Η ρύθμιση αυτή δεν αντιβαίνει, το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όπως προκύπτει από την σχετική νομολογία, τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πρωτόκολλο του Αμστερνταμ», καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

«Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του Αθήνα 984, από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

»Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου (Menelaos Myrillas / SOOC)
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον θέμα (Menelaos Myrillas / SOOC)

»Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 9,84, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...