270
Ακτιβιστές διαδηλώνουν υπέρ της χορήγησης ασύλου στην Εφίμοβα έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μάλτα | REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Επιστολή ακτιβιστών στον Τσίπρα για να χορηγηθεί άσυλο στη Μαρία Εφίμοβα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 22:34
Ακτιβιστές διαδηλώνουν υπέρ της χορήγησης ασύλου στην Εφίμοβα έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μάλτα
|REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Επιστολή ακτιβιστών στον Τσίπρα για να χορηγηθεί άσυλο στη Μαρία Εφίμοβα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 22:34

Ανησυχία προκαλεί η τύχη της ρωσίδας τραπεζικής υπαλλήλου που βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει στη διάθεσή της πληροφορίες που είναι ικανές να ξετυλίξουν το κουβάρι των αποκαλύψεων γύρω από τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης της Μάλτας.

Ακτιβιστές από τη Μάλτα συνέταξαν επιστολή προς τον έλληνα πρωθυπουργό, ζητώντας του να χορηγήσει άσυλο στη Μαρία Εφίμοβα που έδωσε πληροφορίες για φερόμενες παράνομες δραστηριότητες της μαλτέζικης τράπεζας Pilatus Bank.

Μετά τη δολοφονία της Γκαλίζια, η Εφίμοβα δήλωσε ότι έφυγε από την Μάλτα φοβούμενη για τη ζωή της και την ασφάλεια της οικογενείας της. Η Δικαιοσύνη της Μάλτας την καταζητεί για υπεξαίρεση 2.000 ευρώ από τους πρώην εργοδότες της. Η ίδια υποστηρίζει ότι είχε άδεια να χρησιμοποιήσει τα χρήματα.

Η 36χρονη γυναίκα, που συνελήφθη στις 20 Μαρτίου στην Αθήνα, αναζητείτο με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, όπου δήλωσε τα στοιχεία της και ανέφερε στους αστυνομικούς πως πρέπει να υπάρχει «κάτι σε βάρος μου».

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή της και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δημοσιογράφος Γκαλίζια χρησιμοποίησε ως πηγή το όνομα της ρωσίδας τραπεζικού για να αποδείξει ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού της Μάλτας, Μισέλ Μουσκάτ, λάμβανε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω offshore.

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε, πριν από μια εβδομάδα, και η ευρωβουλευτής από την Πορτογαλία Μαρία Γκομέζ, ζητώντας την προστασία της Εφίμοβα, μιας «σημαντικής» όπως γράφει στο Twitter, μάρτυρος για την υπόθεση διαφθοράς και τις εν εξελίξει έρευνες σχετικά με την κυβέρνηση της Μάλτας και την τράπεζα Pilatus Bank μετά τη δολοφονία της Γκαλίζια και τα Panama Papers.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...