231
O γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ | REUTERS/Yves Herman

Απoβάλλονται επτά μέλη της ρωσικής αποστολής στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 20:00
O γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ
|REUTERS/Yves Herman

Απoβάλλονται επτά μέλη της ρωσικής αποστολής στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 20:00

Την αποβολή επτά μελών της ρωσικής αποστολής στο NATO ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέχεια των μέτρων που έλαβαν χώρες της Δύσης κατά της Μόσχας για την υπόθεση δηλητηρίασης του ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Ο γγ του NATO ανέφερε ότι τέθηκε ανώτατο όριο 20 μελών για τη ρωσική αποστολή στη Συμμαχία, ενώ σημείωσε ότι αρνήθηκε διαπιστεύσεις σε τρία μέλη της ρωσικής αποστολής, τα οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η έδρα του οργανισμού.

«Στέλνουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία ότι υπάρχει κόστος», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αφότου έγινε γνωστό ότι δέκα χώρες της ΕΕ θα απελάσουν ρώσους διπλωμάτες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στην απέλαση 60 διπλωματών.

Ο αριθμός των ρώσων διπλωματών, οι οποίοι θα απελαθούν από το αμερικανικό έδαφος, είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των συναδέλφων τους που έχουν ήδη απελαθεί από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απηύθυνε, πριν από λίγες ημέρες, έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους της να επιδείξουν αλληλεγγύη και να της προσφέρουν ομόφωνη στήριξη. Η Ρωσία, από την άλλη, δήλωσε ότι θα εξετάσει τα αντίμετρα εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά θλίψη της για τις απελάσεις.

Η Μέι ισχυρίστηκε, πάντως, τη Δευτέρα ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκτεθεί στον νευροτοξικό παράγοντα που δηλητηρίασε τον πράκτορα Σκριπάλ. Τόνισε, δε, ότι το Λονδίνο διαθέτει πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι η Μόσχα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει ερευνήσει τρόπους διανομής νευροτοξικών παραγόντων, πιθανώς για τη διάπραξη δολοφονιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...