986
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει ενώ ο Αλφόνς Αρεόλα της Παρί μορφάζει απογοητευμένος | REUTERS/Paul Hanna

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Το Champions League είμαι εγώ!»

Sportscaster Sportscaster 15 Φεβρουαρίου 2018, 11:16
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει ενώ ο Αλφόνς Αρεόλα της Παρί μορφάζει απογοητευμένος
|REUTERS/Paul Hanna

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Το Champions League είμαι εγώ!»

Sportscaster Sportscaster 15 Φεβρουαρίου 2018, 11:16

Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσαν να είναι το «ζευγάρι» του εφετινού τελικού στο Κίεβο, αν η κλήρωση δεν τις έφερνε αντιμέτωπες τόσο νωρίς. Είναι δύο από τις πέντε πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης τούτη την εποχή. Αλλά, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο όλοι περίμεναν τις αναμετρήσεις τους με ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι άλλος: και οι δύο, χρειάζονται την πρόκριση απεγνωσμένα.

Τα εισιτήρια του χθεσινού (Τετάρτη) πρώτου αγώνα τους στο «Μπερναμπέου» είχαν εξαντληθεί μέσα σε 37 λεπτά από τη στιγμή που άρχισαν να διατίθενται (μέσω Ιντερνετ). Για τους φίλους της «Βασίλισσας», το Champions League είναι ό,τι τους απέμεινε να ονειρεύονται αυτή τη σεζόν. Το… πουλάκι του Πρωταθλήματος έχει πετάξει προ πολλού για τη Ρεάλ (που είναι τέταρτη στη βαθμολογία), ενώ έχει αποκλειστεί και από το Copa del Rey -το Κύπελλο Ισπανίας- με μια τραυματική ήττα από την ταπεινή Λεγανές στη Μαδρίτη. Τι ντροπή!

Η Παρί, από την άλλη, είναι η πρωταθλήτρια των καλοκαιρινών μετεγγραφών. Ξόδεψε ένα καράβι λεφτά για να αποκτήσει τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, τον Εμπαπέ από τη Μονακό, τον Ντάνι Αλβες από τη Γιουβέντους. Και τώρα, ήρθε η ώρα να φανεί αν η ακριβότερη μετεγγραφική δαπάνη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο έπιασε τόπο: αν αυτή η ομάδα που έχει κοστίσει στους άραβες ιδιοκτήτες της δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί, επιτέλους, να κοιτάξει στα μάτια τον σύλλογο των τριών τροπαίων Champions League στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Μάλλον θα αργήσει αυτή η ώρα. Η Ρεάλ, που εδώ και μήνες βιώνει τη χειρότερη αγωνιστική της κρίση, νίκησε τους σφετεριστές του θρόνου της με 3-1. Χωρίς να εντυπωσιάσει. Με το βάρος της φανέλας της, την εμπειρία της, την τεράστια τεχνογνωσία της στους αγώνες «χωρίς αύριο», αλλά και χάρη στο δέος που τ’ όνομά της προκαλεί στους διαιτητές. Η Παρί έπαιξε πολύ καλύτερα, κατά διαστήματα. Προηγήθηκε, έχασε ευκαιρίες για το 0-2, έφτασε στο 80′ με το σκορ στο 1-1 αλλά, στο τέλος, έζησε το συνηθισμένο της «Βατερλώ» στη διοργάνωση. Το 2013, το 2015 και πέρυσι (με το τραυματικό 6-1) την απέκλεισε η Μπαρτσελόνα. Το 2014 η Τσέλσι. Το 2016 η Σίτι. Και τώρα, η Ρεάλ. Εκτός κι αν στη ρεβάνς του Παρισιού συμβούν «σημεία και τέρατα».

2018-02-14T214001Z_25792257_RC1F839050D0_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-MAD-PSG

Η Παρί πλήρωσε, πρώτα απ’ όλα, την απειρία της. Οταν, μετά το 0-1 του Ραμπιό, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε να παραπατάει στο γήπεδο, οι Γάλλοι απέτυχαν να «σκοτώσουν» τους αντιπάλους τους με ένα δεύτερο γκολ. Αντ’ αυτού, ένα «φθηνό» πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Λο Σέλσο (πάνω στον Κρόος) έδωσε την ευκαιρία στον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει από την άσπρη βούλα το εκατοστό του γκολ στο Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ, στην εκπνοή του ημιχρόνου. Υστερα, στα δέκα τελευταία λεπτά του αγώνα, αντί να επιδιώξουν να κρατήσουν το 1-1 (που θα τους έχριζε φαβορί για την πρόκριση), προτίμησαν τη μαζική επίθεση – και το πλήρωσαν ακριβά. Δέχτηκαν δυο γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο, από τον «CR7» και τον Μαρσέλο.

Το ποδόσφαιρο λατρεύει τον Ρονάλντο. Ο πορτογάλος σούπερ-σταρ «κλώτσησε» όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να σκοράρει, όμως -στο τέλος- έγινε το «πρόσωπο του αγώνα», πετυχαίνοντας δύο από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του: ένα με το πέναλτι που κέρδισε ο Κρόος, κι ένα… με το γόνατο (από σέντρα – «ξυραφιά» του Ασένσιο), που κανείς στη θέση του δεν θα μπορούσε να χάσει. Ούτε, καν, ο Αραούχο… Η βραδιά εξελίχθηκε ονειρικά γι’ αυτόν. Στο ίδιο γήπεδο, ο κατά πολλούς διάδοχός του, Νεϊμάρ, τρομαγμένος από τις κλωτσιές που έπεφταν βροχή (με την ανοχή του διαιτητή), περιορίστηκε σε μερικές επιδείξεις υψηλής τεχνικής. Ο Βραζιλιάνος των 28 τερμάτων και των 16 ασίστ -μέχρι στιγμής- αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών στο πρώτο καθοριστικό για την ομάδα του παιχνίδι σε αυτή τη σεζόν.

2018-02-14T230102Z_1793088631_RC1A03E10580_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-MAD-PSG

Την παραμονή του αγώνα, η καταλανική Mundo Deportivo έγραψε, στην ηλεκτρονική της έκδοση, πως ο Νεϊμάρ έχει συμφωνήσει να μετακινηθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2019. Μάλιστα, η εφημερίδα φρόντισε να «τρολάρει» τον Κριστιάνο, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του πλάι σε εκείνη του βραζιλιάνου άσου και θέτοντας το ερώτημα «ποιος είναι ο δεύτερος;» (ο πρώτος, προφανώς, είναι ο Λιονέλ Μέσι). Χθες, λοιπόν, ο Πορτογάλος έδωσε την απάντησή του ενώπιον του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος έχει… ερωτευθεί τον Νεϊμάρ και, επιπλέον, αρνείται πεισματικά να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές του Ρονάλντο, ώστε να κερδίζει περισσότερα από τον Βραζιλιάνο.

Κακά τα ψέματα. Ο Νεϊμάρ είναι ένας «μάγος» της μπάλας, που δεν χορταίνεις να τον βλέπεις, όμως ο Ρονάλντο είναι το Champions League… αυτοπροσώπως. Σε αυτή τη διοργάνωση έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Εφέτος, έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά της που σκόραρε και στα έξι παιχνίδια της φάσης των Ομίλων. Τώρα σημείωσε δύο τέρματα και στο πρώτο νοκ-άουτ ματς της σεζόν. Εχει βάλει 11 γκολ, ακριβώς όσα και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Με τη διαφορά ότι, στο Champions League, τα έχει πετύχει σε 12 αγώνες λιγότερους. Κάτι αντίστοιχο, βεβαίως, συμβαίνει και με τη Ρεάλ, που στην Ευρώπη παραμένει άκρως ανταγωνιστική, ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις ζει τον χειρότερο εφιάλτη της εδώ και πολλά χρόνια.

2018-02-14T213628Z_1537236818_RC1F357C2320_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-MAD-PSG
O Νεϊμάρ αποχωρεί απογοητευμένος από το γήπεδο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Του χρόνου μπορεί να παίζει εκεί πιο συχνά (REUTERS/Sergio Perez)

Η Παρί θέλει πολλά… ψωμιά ακόμη για να γίνει Ρεάλ. Ενας από τους λόγους είναι και ο προπονητής της. Είναι φανερό, πλέον, ότι ο Ουνάι Εμερι αδυνατεί να κατασκευάσει μια ομάδα αντάξια των πανάκριβων «αστέρων» της. Ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν, αν και πολύ πιο άπειρος στους πάγκους (και με την ποιότητα των αναπληρωματικών του να προκαλεί θλίψη), κατάφερε -πάλι- να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, με την έμπνευσή του να ρίξει στον χθεσινό αγώνα με τους Γάλλους, ταυτοχρόνως, τον Λούκας Βάσκεθ και τον Ασένσιο, που έδωσαν ενέργεια στους Μαδριλένους.

Τον περασμένο Ιανουάριο αρνήθηκε πεισματικά να κάνει έστω μια μετεγγραφή. Είναι, ίσως, ο μόνος άνθρωπος που πιστεύει στο εφετινό ρόστερ της Ρεάλ. Το ματς στο «Μπερναμπέου» σε κάνει να υποψιάζεσαι ότι αυτό το τέρας ηρεμίας μπορεί -πάλι- να έχει δίκιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...