1198
O Πάνος Καμμένος στη Βουλή υπό το βλέμμα του Νίκου Βούτση. Οι δυο τους διαφωνούν. Αλλά με τον Ρουβίκωνα τα βρίσκουν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καμμένος: «Προσωπικές οι απόψεις του Βούτση αλλά χρειάζονται απάντηση από τους ΑΝΕΛ»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2017, 11:19
O Πάνος Καμμένος στη Βουλή υπό το βλέμμα του Νίκου Βούτση. Οι δυο τους διαφωνούν. Αλλά με τον Ρουβίκωνα τα βρίσκουν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καμμένος: «Προσωπικές οι απόψεις του Βούτση αλλά χρειάζονται απάντηση από τους ΑΝΕΛ»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2017, 11:19

Τον χαρακτήρα των Ανεξ. Ελλήνων ως «αναγκαίο καλό» της κυβέρνησης για να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην… τάξη, επικαλέστηκε ο πρόεδρός τους και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος για να περιγράψει τις ενστάσεις και διαφωνίες του με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τη θέση της Ορθοδοξίας και της θρησκείας στη δημόσια ζωή.

«Η Ελλάδα έχει ένα σύνταγμα που αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία της χώρα την Ορθόδοξη. Οταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη απάντησης, από εμάς τουλάχιστον, τους Ανεξάρτητους Ελληνες» είπε ο κ. Καμμένος στη συνέντευξή του την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ. 

«Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν θέματα θρησκείας, της πατρίδας, τα θέματα τα εθνικά. Σε αυτά τα θέματα καταθέτουμε τις απόψεις μας, διαφοροποιούμαστε πολλές φορές και στη Βουλή και έχουμε δημόσιο λόγο… Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας δεν μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις» προσέθεσε ο κ. Καμμένος υποβαθμίζοντας τα περί νέας ενδοκυβερνητικής κρίσης με αφορμή τις γνωστές και θεμελιώδεις διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε θέματα πολιτικών δικαιωμάτων, θρησκείας, παιδείας κλπ. Τα βρίσκουν βέβαια άνετα στα κυβερνητικά έδρανα με σκοπό, όπως είπε, να βγάλουν την χώρα από τα Μνημόνια (αυτοί που ψήφισαν ήδη δύο).

Σε ερώτηση για το εάν οι διαφορές μπορούν να πλήξουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Είναι μία συμφωνία ξεκάθαρη ανοιχτή και δημόσια με πολιτική διαφορά. Φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται θέματα με πολύ ειλικρινή διάλογο».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στο ζήτημα παρατήρησε: «Βλέπω από τη ΝΔ μια προσπάθεια να το ανεβάσει το θέμα. Θέλω να θυμίσω ότι βουλευτής της ΝΔ ήταν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία. Θέλω να θυμίσω ότι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ήταν η κυρία Γιαννάκου με τις γνωστές θέσεις της κυρίας Ρεπούση. Εγώ πάντα είχα τις δημόσιες θέσεις μου και ως βουλευτής της Ν.Δ. και ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θέλω να θυμίσω ότι εγώ δεν ψήφισα τη Συνθήκη Σένγκεν ακριβώς γιατί ήταν αντίθετη η Εκκλησία, τότε».

Αναφορικά με τους χειρισμούς Βούτση στο θέμα του Ρουβίκωνα ο υπουργός Αμυνας σημείωσε: «Με τον κ. Βούτση διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και συμφωνούμε σε άλλα. Τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό δεν είναι η θέση του κ. Βούτση απέναντι στον Ρουβίκωνα. Τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι η οικονομία, η ασφάλεια, η υγεία».

Αναφορικά με το ζήτημα των αρίστων και της σημαίας ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε να συμφωνεί με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία. Δεν διαφωνώ με το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η σημαία δεν έχει να κάνει με την αριστεία, όλα τα παιδιά έχουν πλέον δικαίωμα να μπορούν αν σηκώσουν τη σημαία».

Για την υπερφορολόγηση και την οικονομία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε πως «πιστεύω πως η χώρα θα πάρει ανάσα. Πράγματι η φορολογική ικανότητα έχει ξεπεραστεί. Υπάρχουν άνθρωποι που καλούνται να πληρώσουν περισσότερα. Η μόνη λύση για να μειωθεί η φορολογία είναι η πολιτική που ακολουθούμε, αυτή της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Θα προτείνουμε άμεσα την διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων. Είναι απίστευτο ένας δασάρχης να σταματά μία τεράστια επένδυση. Ό,τι κι αν έχει γίνει μέχρι τώρα καλώς έχει γίνει και πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη και χωρίς ανταλλάγματα».

Σε αυτό το σημείο όμως ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε μια βόμβα που προκάλεσε αίσθηση. Εξηγώντας τη διαφωνία του με την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής χαρακτήρισε τη συμφωνία «απάτη» και μίλησε ακόμα και για ξέπλυμα χρήματος! «Από την αρχή ήταν μία απάτη και θα κατέστρεφε μία περιοχή όπως η Χαλκιδική» είπε ο υπουργός Αμυνας.

skaikammenos
Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και στη Μαρία Αναστασοπούλου

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις του βιβλίου του ο κ. Καμμένος σχολίασε πως «για να καταλάβει κανείς τι λέει ο κ. Βαρουφάκης χρειάζεται μεταφραστή. Βλέπω στο μυθιστόρημά του διαλόγους που είχαμε που δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα (…) Αυτό που ουσιαστικά λέει ο κ. Βαρουφάκης είναι πως η κυβέρνηση πριν συμφωνήσει με τους δανειστές εξάντλησε κάθε δυνατότητα. Δεν γονατίσαμε μπροστά στους δανειστές. Η κυβέρνηση μας και η χώρα δεν πληγώθηκαν από την σκληρή διαπραγμάτευση καθώς οι δανειστές κατάλαβαν πως δεν είμαστε έρμαιο των διαθέσεών τους. Όταν σε λίγα χρόνια κάποιος θα παρακολουθήσει το σημερινό διάστημα θα διαπιστώσει πως η τωρινή κυβέρνηση κινήθηκε με πλέον έντιμο τρόπο. Η συμφωνία επικυρώθηκε και από την αντιπολίτευση που σήμερα κάνει τον ήρωα».

Αναφορικά τέλος με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε: «Δεν είμαι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό είναι απόφαση του Πρωθυπουργού, εάν ο Πρωθυπουργός το αποφασίσει θα συζητήσουμε μαζί του τις όποιες προτάσεις γίνουν. Οι υπουργοί αξιολογούνται από τον Πρωθυπουργό. Εμείς βάζουμε τις θέσεις μας δεν συγκροτούμε την κυβέρνηση. Με τον κ. Φίλη διαφωνήσαμε στα θρησκευτικά αλλά ήταν πολύ επιτυχημένος σε άλλα κομμάτια της Παιδείας».

ΝΔ: «Παίζουν θέατρο με τον κ. Βούτση»

Μετά τη συνέντευξη του κ. Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε οξύτατη ανακοίνωση και κάλεσε τον υπουργό να ετοιμάζει την… απολογία του για το περιβόητο θέμα με τις συζητήσεις του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Ανέφερε συγκεκριμένα η ΝΔ: «Ολοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία.

» Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους.

Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες – ενόψει της συζήτησης στη Βουλή – με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

ΠΑΣΟΚ: «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “εις σάρκαν μιαν”»

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, “επιστρατεύοντας” αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις.
Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, όπου τα θέματα που επιχειρούν να θέσουν είναι απολύτως κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα μας.

»Επιλέγουν αποπροσανατολιστικά ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα θέμα που δημιουργεί αδικαιολόγητες οξύνσεις, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών βρίσκονται αλλού: στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις κομμένες συντάξεις, στην φυγή των νέων μας. Ως εδώ.

» Ας σταματήσουν και οι δυο να βλάπτουν την χώρα. Οσο για την δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου, το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο. Δεν πείθουν κανένα.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια “εις σάρκαν μιαν”. Και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό».

Ποτάμι: «Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία»

Από το Ποτάμι έκαναν λόγο για στημένο παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως: «Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις… “ιδεολογικές” διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας” -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...