514
Ενα δίπτυχο με το τελευταίο πρωτοσέλιδο των «Νέων». Αριθμός φύλλου 21.843 | CreativeProtagon

Το τελευταίο φύλλο των «Νέων» – επανεκκίνηση «εντός ολίγων ημερών»…

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2017, 07:38
Ενα δίπτυχο με το τελευταίο πρωτοσέλιδο των «Νέων». Αριθμός φύλλου 21.843
|CreativeProtagon

Το τελευταίο φύλλο των «Νέων» – επανεκκίνηση «εντός ολίγων ημερών»…

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2017, 07:38

Με πρωτοσέλιδο θέμα την αντιπαράθεση μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Βούτση την οποία χαρακτηρίζουν μικροπολιτικό παιχνίδι, κυκλοφόρησαν «Τα Νέα» της Πέμπτης, στο υπ’ αριθμόν 21.843 φύλλο, το τελευταίο της εποχής Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Το θέμα του πρωτοσέλιδου δεν έχει βέβαια τόση πολιτική σημασία – παρά μόνο ιστορικής καταγραφής. Το φύλλο αυτό της 10ης Αυγούστου 2017, συνιστά και το τελευταίο δημοσιογραφικό προϊόν προτού ο ιστορικότερος οργανισμός ΜΜΕ της χώρας περάσει στον έλεγχο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, πλειοδότη του σχετικού διαγωνισμού που είχε διεξάγει την άνοιξη ο ειδικός εκκαθαριστής της πτωχευμένης επιχείρησης.

Ενας ολόκληρος κύκλος ζωής κλείνει, μια νέα εποχή ανατέλλει: αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο κεντρικό άρθρο της. Ωστόσο αυτή εποχή ανατέλλει με δυσκολίες. Η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες – το πότε θα επανακυκλοφορήσει είναι ασαφές, «εντός ολίγων ημερών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο. Το ίδιο θα συμβεί και με «Το Βήμα της Κυριακής» που θα απουσιάσει από τα περίπτερα αυτό το Σαββατοκύριακο – ενδεχομένως και το επόμενο. Οι ιστότοποι των δύο εφημερίδων -συμπτωματικά ή όχι- αντιμετωπίζουν από το μεσημέρι της Τετάρτης «τεχνικά προβλήματα».

tanea3

Οι δημοσιογράφοι και το υπόλοιπο προσωπικό των εφημερίδων του ΔΟΛ -εκατοντάδες άνθρωποι- παραλαμβάνουν από σήμερα Πέμπτη τις απολύσεις τους στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80, ενώ για όσους απουσιάζουν σε θερινή άδεια προβλέπεται διαδικασία θυροκόλλησης. Το ποιοι θα στελεχώσουν το επόμενο σχήμα και υπό ποιες συνθήκες είναι επίσης ασαφές. Στο άρθρο αναφέρεται μόνο ότι η αυτή η «αναγκαία απουσία» των μέσων ενημέρωσης του ΔΟΛ θα υπάρξει «προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα». Σε αυτά είναι και η διαδικασία με την απόλυση και επαναπρόσληψη του προσωπικού.

H ΕΣΗΕΑ κάλεσε τη νέα ιδιοκτησία να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων που κράτησαν ανοικτά όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, όμως από την ενημέρωση που είχαν κάνει προ ημερών διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων είχε περιγραφεί ένα πλαίσιο συρρίκνωσης προσωπικού και κάποιων περικοπών μισθών. Από την άλλη, επίσημη ανακοίνωση από τη νέα ιδιοκτησία δεν είχε υπάρξει.

Γράφουν πιο αναλυτικά «Τα Νέα» στο τελευταίο -ως το επόμενο- κύριο άρθρο τους: «Μετά από μια μακρά και επίπονη δοκιμασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από σήμερα αλλάζει σελίδα για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρησης στη νέα εταιρεία Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην Ιστορία του τόπου.

»Η νέα εποχή για “ΤΑ ΝΕΑ”, “Το Βήμα” και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον. Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα.

«Ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ έως εδώ και είναι πολλοί, αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές. Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...