372
Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Αυτοπροσωπογραφία ως Αντώνης Μπενάκης (2004), Μελάνι σε χαρτί 56x76εκ, Συλλογή Μουσείου Μπενάκη |

Τα χαρακτικά του Παπαμιχαλόπουλου στο Ωδείο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2017, 07:20
Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Αυτοπροσωπογραφία ως Αντώνης Μπενάκης (2004), Μελάνι σε χαρτί 56x76εκ, Συλλογή Μουσείου Μπενάκη
|

Τα χαρακτικά του Παπαμιχαλόπουλου στο Ωδείο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2017, 07:20

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εκλογής καθηγητού χαρακτικής στην ΑΣΚΤ ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος παρουσιάζει έργα του στο κοινό με μια έκθεση στο Ωδείο Αθηνών (πρώην ΕΜΣΤ). Ο καλλιτέχνης, ένας από τους πλέον δυναμικούς εκπροσώπους της νέας γενιάς δημιουργών οι οποίοι μετουσιώνουν την παγκοσμιοποιημένη και χωρίς σύνορα καθημερινότητά τους σε τέχνη, χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια παραδοσιακές τεχνικές και ψηφιακά μέσα.

Κάνει ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική, κοσμήματα και κόμικς, ενώ συμμετέχει επίσης στην ομάδα White Island Works, η οποία έχει φτιάξει την ιστορία, τις εκδοχές της ζωής και του θανάτου του, του Τάλω, του αρχαίου ελληνικού ρομπότ, σε iPhone, iPad και σε Android.

2
FFXII (2010), Ξηρή χάραξη, μελάνι, αυγοτέμπερα και φύλλο χρυσού σε χαρτί, 150×100εκ, Ιδιωτική συλλογή

Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ζωγραφική με καθηγήτρια τη Ρένα Παπασπύρου και χαρακτική με καθηγητή τον Μιχάλη Αρφαρά. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψηφιακών Μορφών Τέχνης της ΑΣΚΤ και έκανε τη διδακτορική διατριβή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «We are all cyborgs: Η νέα αναπαράσταση του Τεχνητού Ανθρώπου στο Deus Ex».

Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Βαβέλ και MovMag και τις περιοδικές εκδόσεις «9» και «Βιβλιοθήκη» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, εργάστηκε επίσης ως εικονογράφος στην εφημερίδα Το Βήμα και στην μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου Athens Review of Books. Έχει εκδώσει τα comics-λευκώματα «Ο Γιάπωνας» (εκδόσεις Futura), «Ο Γιάπωνας – Δευτερονόμιον» και «Επιλαρχία!» (εκδόσεις Ένατη Διάσταση).

3
Ultron 13 (2007), Ξηρή χάραξη, μελάνι, αυγοτέμπερα και φύλλο χρυσού σε χαρτί, 61×42εκ, Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Το 2003 το Μουσείο Μπενάκη τού παρήγγειλε ένα πορτρέτο του Εθνικού Ευεργέτη Αντώνη Μπενάκη και από το 2004 το έργο αυτό ανήκει στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.  Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Info

  • Έκθεση έργων Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου
  • Ωδείο Αθηνών (πρώην ΕΜΣΤ), Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 17Β και Ρηγίλλης, Αθήνα
  • Διάρκεια έκθεσης:  6-10 Φεβρουαρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: 11:00 -16:00
4
Red Flower (2016), Μελάνι, αυγοτέμπερα και φύλλο χρυσού σε ξύλο, 24×18εκ, Συλλογή Alpha Bank
5
Istanbul (2006), Ξηρή χάραξη, μελάνι, αυγοτέμπερα και φύλλο χρυσού σε χαρτί, 29×21εκ, Ιδιωτική Συλλογή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...