532
| youtube.com

Χαρτογραφώντας τις διακοπές ρεύματος που προκαλούν οι σκίουροι!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2016, 15:23

Χαρτογραφώντας τις διακοπές ρεύματος που προκαλούν οι σκίουροι!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2016, 15:23

Οπως επισημαίνει στον Τζον Μέτκαλφ και το Atlantic ο εγκατεστημένος στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ Κυβερνοσκίουρος, οι περιπτώσεις βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βόρειας Αμερικής που από το 1987 μέχρι σήμερα έχουν αποδοθεί στην περιέργεια των αξιαγάπητων αυτών τρωκτικών ανέρχονται σε 623, αν και ορισμένοι ανεβάζουν τον αριθμό τους σε τουλάχιστον 4.700 και κάποιοι άλλοι ακόμα μιλούν για νούμερο πολλαπλάσιο! Βέβαια, το νούμερο αυτό αφορά και άλλα ζώα που είχαν την ατυχία να καθίσουν σε ένα μετασχηματιστή ή να περπατήσουν πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, όπως μεγάλα πουλιά, φίδια και λογής ερπετά ή άλλα τρωκτικά όπως ας πούμε οι κάστορες. Ο Κυβερνοσκίουρος κατέγραψε και χαρτογράφησε αυτές τις βλάβες δημιουργώντας έναν έγκυρο και κατατοπιστικό χάρτη, ώστε να αντιδράσει στη μαζική ψύχωση περί επικείμενης επίθεσης στον κυβερνοχώρο από ισλαμιστές τρομοκράτες που καλλιεργείται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία προειδοποιούν για πιθανό… (κυβερνο)Περλ-Χάρμπορ και κλιμάκωση μιας ακήρυκτης κυβερνοσύρραξης προτού ακόμη ξεσπάσει!

ΣΚΙΟΥΡΟΣ 1
Ο χάρτης του Κυβερνοσκίουρου όπου εντοπίζονται οι βλάβες του ηλεκτρικού δικτύου στις ΗΠΑ, που προήλθαν από τη δραστηριότητα των μικρών τρωκτικών (Cyber Squirrel)

Οπως υπογραμμίζει ο Κυβερνοσκίουρος, «είναι όχι μόνο ιλαροτραγικό αλλά και οξύμωρο το γεγονός ότι ζούμε με τον τρόμο μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο, ενώ δεν είμαστε σε θέση να προστατέψουμε τις υποδομές μας από την αυθαίρετη παρείσφρηση μικρών ζώων που πληρώνουν αυτή την απερισκεψία με τη ζωή τους». Και επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός εκπροσώπου κάποιας βιομηχανίας ενέργειας οι διακοπές ρεύματος που προκάλεσαν οι σκίουροι μόνο στην Πολιτεία της Μοντάνα το 2015 υπερέβαιναν τις 650, δηλώνει στην τοπική εφημερίδα Μissoula Independent: «Εχουμε να κάνουμε με αεικίνητα και επινοητικά μικρά πλασματάκια, που τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στους στύλους του ηλεκτρικού και να ‘σκαλίζουν’ τις συσκευές που υπάρχουν εκεί, όπως μετασχηματιστές, μετρητές, κατανεμητές κλπ. Οταν αυτό συμβαίνει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα. Εκείνα σκοτώνονται και η γραμμή καταστρέφεται, προκαλώντας βλάβη και σε αρκετές περιπτώσεις πυρκαγιά».

ΣΚΙΟΥΡΟΣ 2
Ενας δημοτικός υπάλληλος κοιτάζει τον κεραυνοβολημένο σκίουρο και τα σημάδια της μικρής φωτιάς που προκάλεσε σκαρφαλώνοντας στο στύλο του ηλεκτρικού (Mark Moseley)

Και ο Κυβερνοσκίουρος συνεχίζει: «Μη νομίσετε βέβαια πως είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα. Το 2015 εντοπίσαμε σε όλο τον κόσμο πάνω από 300 τέτοια περιστατικά. Σκεφτείτε πόσο μεγαλύτερο είναι το νούμερο αυτό στην πραγματικότητα. Και εμείς διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας για τον επερχόμενο κυβερνοαρμαγεδδόνα. Μα ο Αρμαγεδδόνας είναι παρών κάθε μέρα. Μήπως αυτό σημαίνει πως οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας είναι απολύτως ασφαλείς απέναντι σε κάτι που θα απειλήσει τον κυβερνοχώρο; Σίγουρα όχι. Υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και χρειάζεται να τον προσέξουμε. Ομως η κλίμακα της απειλής κατά τη γνώμη μου δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που παρουσιάζουν το ζήτημα τα γεράκια της κυβερνοσύρραξης». Ισως σε κάποιους να ακουστεί φαιδρό, όπως όμως τονίζει ο Κυβερνοσκίουρος, επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει το σχέδιό του και θα ήθελε να χρησιμοποιήσει κάποιους φίλους που απασχολούνται σε μικρές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να συνεχίσει να ενημερώνει το χάρτη του. Ισως είναι ο μόνος τρόπος για να προφυλάξει τους συμπολίτες του από τον αρρωστημένο και αξιοθρήνητο τρόμο ενός επικείμενου ολοκαυτώματος στον κυβερνοχώρο.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News