585
Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας Πρέβεζας. Aπό αριστερά: ο εκπρόσωπος του ομίλου ΕΛΠΕ Σ. Δανασσής, ο πρόεδρος της ΑΚΜΕ Σ. Νόλλας, η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου ΕΛΠΕ Ράνια Σουλάκη, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας Αικ. Κωστούλα, ο διευθυντής Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος της ΕΛΠΕ Upstream Γ. Μυκονιάτης και η εκπρόσωπος της «Αγονης Γραμμής Γόνιμης» Μ. Μουτζούρη |

Προσφορά εξοπλισμού σε Κέντρα Υγείας από τον όμιλο ΕΛΠΕ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 14:48
Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας Πρέβεζας. Aπό αριστερά: ο εκπρόσωπος του ομίλου ΕΛΠΕ Σ. Δανασσής, ο πρόεδρος της ΑΚΜΕ Σ. Νόλλας, η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου ΕΛΠΕ Ράνια Σουλάκη, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας Αικ. Κωστούλα, ο διευθυντής Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος της ΕΛΠΕ Upstream Γ. Μυκονιάτης και η εκπρόσωπος της «Αγονης Γραμμής Γόνιμης» Μ. Μουτζούρη
|

Προσφορά εξοπλισμού σε Κέντρα Υγείας από τον όμιλο ΕΛΠΕ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 14:48

Ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες», ενισχύει έμπρακτα και με συνέπεια τον τομέα της δημόσιας υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη ιατρικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς του νομού Θεσπρωτίας και στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας του νομού Πρέβεζας, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στις ζητούμενες προδιαγραφές και ποσότητες, με γνώμονα την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Αγονη Γραμμή Γόνιμη», η οποία συμμετείχε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, επισκέφθηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς δύο ηλεκτρικά κρεβάτια νοσηλείας, έναν καρδιογράφο, έναν νεφελοποιητή, μία τροχήλατη συσκευή αναρρόφησης, ένα ρινοσκόπιο, πέντε πιεσόμετρα μανομετρικά, δύο πιεσόμετρα παιδιατρικά με περιχειρίδες, τέσσερα παλμικά φορητά οξύμετρα, έναν κλίβανο υγρής αποστείρωσης, τέσσερις συσκευές ανάνηψης και διασωλήνωσης με μάσκες παιδικές και ενηλίκων, ένα σετ λαρυγγοσκοπίου, μία συσκευή πλύσης αυτιών, και ένα οφθαλμοσκόπιο.

Το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς εξυπηρετεί περίπου 30.000 περιστατικά τον χρόνο, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα πανελλαδικώς, καθώς εξυπηρετεί τόσο τους 3.200 κατοίκους της Παραμυθίας, αλλά και όλο τον Δήμο Σουλίου και των γειτονικών χωριών των Νομών Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Το υγειονομικό προσωπικό αποτελείται από δύο παιδιάτρους, βοηθό ακτινολόγο και γενικούς ιατρούς.

Στη σημασία κάλυψης των αναγκών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΚΥ, γενικός ιατρός Γιώργιος Λύγκας, υποστηρίζοντας πώς «η δωρεά αυτή  μας προσφέρει απαραίτητα είδη για την ορθή λειτουργία μας και ευχαριστούμε θερμά τα “Ελληνικά Πετρέλαια” για αυτό. Στο χρονικό διάστημα που βιώνουμε, οι ελλείψεις στον χώρο της υγείας είναι μεγάλες και είναι σημαντικό που βρίσκονται άνθρωποι που στηρίζουν ιατρικούς φορείς που παρέχουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Από την πλευρά του, κατά την τελετή παράδοσης, ο διευθυντής Γενικής Ιατρικής του ΚΥ Παραμυθιάς Χρήστος Ρίζος, τόνισε την ποιότητα του έργου που επιτελείται στο Κέντρο, αναφέροντας ότι «παρά τις δυσχέρειες και τα προβλήματα σε θέματα προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού, αποτελούμε πρότυπο, όντας στα τρία κορυφαία Κέντρα Υγείας στη Δυτική Ελλάδα, εξυπηρετώντας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους επισκέπτες και αντιμετωπίζοντας όλα τα περιστατικά στο σύνολό τους εκτός από πολύ σοβαρές περιπτώσεις που τα στέλνουμε σε πρωτοβάθμια νοσοκομεία».

Αντιστοίχως, οι εκπρόσωποι του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» και της ΑΜΚΕ «Αγονη Γραμμή Γόνιμη» επισκέφτηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας δύο καρδιογράφους, έναν υγρό κλίβανο, ένα οξύμετρο – τροχήλατο πιεσόμετρο, τέσσερα πιεσόμετρα με ακουστικό, και τέσσερα παλμικά οξύμετρα. Στην εκδήλωση, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, γενική ιατρός Αικατερίνη Κωστούλα, αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης του Ομίλου, επισημαίνοντας ότι «τα είδη αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, ειδικότερα οι καρδιογράφοι ήταν εκ των ων ουκ άνευ και αναγκαζόμασταν λόγω ανεπάρκειας σε εξοπλισμό να στέλνουμε ασθενείς στο νοσοκομείο της Αρτας. Σήμερα αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι με τη γενναιόδωρή σας πράξη, γιατί είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας απρόσκοπτα προς όφελος των κατοίκων της Φιλιππιάδας». Το Υγειονομικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας αποτελείται από τέσσερις γενικούς ιατρούς και καλύπτει περίπου 1.500 περιστατικά τον μήνα, εξυπηρετώντας τους κατοίκους όλων των πέριξ περιοχών για δευτεροβάθμιας περίθαλψης ιατρική φροντίδα.

Σε δηλώσεις της η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Ράνια Σουλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις εν λόγω δωρεές ότι «στόχος του Ομίλου είναι η προώθηση και διασφάλιση της υγιούς ζωής και ευημερίας και η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών, δίνοντας έμφαση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα».

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο σειράς ενεργειών υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες, μεταξύ άλλων, ενισχύουν τον τομέα της Υγείας. Ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», δίνει βαρύτητα στην υλοποίηση πρωτοβουλιών που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε απομακρυσμένες περιοχές, εστιάζοντας στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News