304
Η υπηρεσία εκτός χάρτες δρόμων, περιλαμβάνει εδώ και χρόνια εντοπισμό των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πόλεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. | Google Maps

Πάνω από 11 εκατ. ψεύτικα καταστήματα στο Google Maps

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 21:29
Η υπηρεσία εκτός χάρτες δρόμων, περιλαμβάνει εδώ και χρόνια εντοπισμό των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πόλεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
|Google Maps

Πάνω από 11 εκατ. ψεύτικα καταστήματα στο Google Maps

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 21:29

Το φαινόμενο των fake accounts, ήτοι των ανύπαρκτων προφίλ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεκτάθηκε και στο Google Maps, την γνωστή υπηρεσία χαρτογράφησης στο Διαδίκτυο.

Η υπηρεσία που προσφέρει χάρτες δρόμων και σχεδιαστή διαδρομών για μεταφορές με τα πόδια, αυτοκίνητο, ποδήλατο ή μέσα μαζικής μεταφοράς, περιλαμβάνει εδώ και χρόνια εντοπισμό των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πόλεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, όπως επικαλείται έρευνα της The Wall Street Journal, η υπηρεσία βρίθει ψεύτικων διευθύνσεων καταστημάτων και μαγαζιών, που με το πάτημα τους από τον χρήστη παραπέμπουν σε επιχειρήσεις, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα πατούσε ποτέ.

Ανάμεσα στις ψεύτικες αυτές καταχωρίσεις συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σκιώδεις χρηματιστηριακές εταιρείες, εργολάβοι, μηχανικοί αυτοκινήτων, μέχρι και…. υδραυλικοί και τεχνίτες παντός τύπου.

Μάλιστα, η Google έχει ένα όνομα γι’ αυτές τις διαδικτυακές απατεωνιές: τις αποκαλεί «duress verticals», δηλαδή τις διευθύνσεις εκείνες που ο χρήστης δεν έχει περιθώριο να ελέγξει την αξιοπιστία τους οπότε τις πατάει υπό καθεστώς πίεσης (duress).

Αν και η Google ισχυρίζεται επισήμως ότι μόνο το 0,5% των αναζητήσεων είναι ψευδείς καταχωρίσεις, η έρευνα από την WSJ αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.

Η μελέτη της εφημερίδας διαπίστωσε ότι 13 από τα 20 κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης της Google ανέφεραν ψευδείς διευθύνσεις και μόνο δύο ήταν πραγματικές επιχειρήσεις.

Παρόλο που η Google ελέγχει εξονυχιστικά (όπως διατείνεται) εάν μια επιχείρηση είναι νόμιμη ή όχι, διαμέσου ενός ειδικού αριθμητικού κώδικα, αποδεικνύεται τελικά πως το σύστημα καταχωρίσεων της είναι αρκετά ευάλωτο στους επιτήδειους, που ανεβάζουν κατά το δοκούν και πάντα ζημιώνοντας τον τελικό αποδέκτη: τον χρήστη της υπηρεσίας.

Μέτα την δημοσίευση του άρθρου, η εταιρεία υποστήριξε πως θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να βρει νέους τρόπους για να εντοπίσει τα ύποπτα επιχειρησιακά προφίλ και να κατευθύνει κατάλληλα τους χρήστες της ώστε να αναφέρουν κάθε δόλια δραστηριότητα που υποπίπτει στην αντίληψη τους σε ένα ειδικό τμήμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας που καλείται Business Redressal Complaint Form.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...